Με ήθελε για φίλη, τον ήθελα για σύντροφο! Να σου πω πώς τελειώνει η αληθινή αυτή ιστορία;

Με ήθελε για φίλη, τον ήθελα για σύντροφο! Να σου πω πώς τελειώνει η αληθινή αυτή ιστορία;

Αν ζεις αυτή την άτυπη ερωτική σχέση διάβασε την αληθινή ιστορία που θα σου αποκαλύψει όσα δεν μπορείς δεις τώρα

"Αν υπάρχει κάτι που ξέρω για εμένα είναι ότι δεν είμαι ρομαντική, όχι, δεν τρέλαθηκα με το The Notebook, δεν με πειράζει να κοιμάμαι μόνη στο διπλό κρεβάτι μου και δεν πίστεψα ποτέ στο παραμύθι με τον πρίγκιπα. Και ξεκινάω τη δική μου ιστορία με αυτή την αποκάλυψη για μένα για να σου δώσω να καταλάβεις ότι ποτέ δεν ήμουν έτοιμη να πέσω στην αγκαλιά κάποιου, πιστεύοντας στο όνειρο της παντοτινής αγάπης. Όταν ήρθα στην Αθήνα, μετά τις σπουδές μου στα Γιάννενα και κατάφερα να βρω δουλειά, γνώρισα τον Άρη, τον γοητευτικό συνάδελφο του διπλανού γραφείου.
Το γεγονός ότι τον ήθελαν όλες, τον έκανε ακόμα πιο γοητευτικό στα μάτια μου και παράλληλα ένιωθα πολύ κολακευμένη όταν εκείνος επέλεγε να δίνει όλο το ενδιαφέρον του σε εσένα. Και ναι, με γοήτευσε και ναι, ανταποκρίθηκα άμεσα σε αυτό που φαινόταν να είναι ένα όμορφο φλερτ. Και παρά τις αντιστάσεις μου για σχέση, η γνωριμία μας μου έδειξε πως ο Άρης έχει κάτι το διαφορετικό και μαζί του θα μπορούσα να ξεκινήσω μια ωραία ιστορία. Κάθε μέρα στο γραφείο μιλούσαμε άλλοτε στο Facebook άλλοτε στο Gchatting. Σχολιάζαμε τους συναδέλφους, βάζαμε στοιχήματα για το ποιος θα παραπονεθεί πρώτος για το ωράριο... μιλούσαμε για σοβαρά αστεία, σχετικά και άσχετα. Γρήγορα η επικοινωνία μας ξεπέρασε τα γραφεία της δουλειάς και συχνά κανονίζαμε να πιούμε cocktails μετά τη δουλειά.

Η χημεία ήταν ξεκάθαρη, ο τρόπος επικοινωνίας, τα ενδιαφέροντα, οι ταινίες, αγαπημένα νησιά, αγαπημένα ποτά, όλα έδειχναν ότι θα γινόμασταν το τέλειο ζευγάρι. Ήμουν σίγουρη πως τον ελκύω. Είχαν περάσεις 2 μήνες και το γεγονός ότι δεν έκανε καμία κίνηση να με φιλήσει το θεώρησα σημάδι του πόσο σοβαρά ήθελε να το πάει και πόσο κύριος ήταν στις εποχές που ζούμε. Σύντομα οι υποθέσεις που θα καταρρίπτονταν. Ένα βράδυ που ήμασταν για ποτά χτύπησε το τηλέφωνό του, που είπε "συγνώμη" και βγήκε έξω να μιλήσει. Πέρασε με για αθώα, αλλά δεν σκέφτηκα κάτι πονηρό. Όταν επέστρεψε στο μπαρ μου είπε: "Η κοπέλα μου ήταν. Έχει κάτι προβλήματα στη δουλειά της. Τώρα μένει στο Λονδίνο". Δεν υπάρχει ένα επίθετο να μπορέσει να περιγράψει το συναίσθημα μου την ώρα της αποκάλυψής του.

Νιώθεις λίγο ντροπιασμένη, λίγο χαζή, λίγο σαν να σε εκμεταλλεύτηκαν, λίγο προδομένη... Και όλα αυτά χωρίς να μου υποσχεθεί κάτι εκείνος, απλά και μόνο γιατί είχα φαντάστηκα πως με θέλει.
Τελικά, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να σώσω την κατάσταση. Άκουσα για τη κοπέλα του, του έδωσα συμβουλές για τις σχέσεις εξ αποστάσεως και μετά -σχεδόν πτώμα- γύρισα σπίτι για να πέσω στο κρεβάτι γεμάτη ερωτηματικά.
Την επόμενη μέρα στο γραφείο εκείνος συνέχισε τα μηνύματα και τις προσκλήσεις για εξόδους και εγώ ήμουν πάντα διαθέσιμη για να του αποδείξω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, πως ούτε και εγώ είχα σκεφτεί να γίνει το αγόρι μου, αλλά κυρίως για να του ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι ταιριάζουμε πολύ και για να τον κάνω να με ερωτευτεί. Σαν να ήθελα με τις συναντήσεις μας (ήμουν πάντα διαθέσιμη για εκείνον) να του δείξω τι χάνει.

Ένα πρωί που δεν πήγα στο γραφείο γιατί ήμουν άρρωστη με πυρετό, μου έστειλε μήνυμα για να μάθει για την απουσία μου.
Όταν του έγραψα πως ήμουν αδιάθετη, μου απάντησε: "Οοο! Περαστικά σύντομα!". Αυτό. Πουθενά η σούπα, πουθενά τα φάρμακα, πουθενά η εντριβή. Πουθενά εκείνος.
Και είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που συνειδητοποίησα πως δεν ήταν το αγόρι μου, δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ και ήμουν απλώς η παρένθετη σύντροφός του. Κάποια που κάλυπτε το κενό της κοπέλας του και έπρεπε να σταματήσω τις προσπάθειες.
Το δύσκολο της υπόθεσης ήταν να απομακρυνθώ από εκείνον, μιας και είχε γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μου και να σταματήσω επιτέλους τις αναπάντητες ερωτήσεις τύπου "μα, αφού υπάρχει τόση χημεία πώς γίνεται να μην με ερωτευτεί"; "Μόνο εγώ το βλέπω"; "Δηλαδή δεν με σκέφτηκε ποτέ ερωτικά"; Πώς γίνεται να παραμυθιάζομαι τόσο καιρό;".


Δεν έχει σημασία αν είσαι έξυπνη, όμορφη, πετυχημένη. Κάποιες φορές στη ζωή μας θα υπάρξουν άντρες που δεν θα ενδιαφερθούν για να μας κάνουν τα κορίτσια τους. Κάποιες φορές η έλξη θα προέρχεται από τη μία πλευρά και όσο και αν πιστέψεις ότι μπορείς να τον κάνεις να σε ερωτευτεί δεν θα τα καταφέρεις ΠΟΤΕ.
Δεν είμαστε για όλους και δεν είναι όλοι για εμάς. Το πιο σημαντικό στις προσωπικές σχέσεις είναι να καταλάβεις τα σημάδια και να απομακρυνθείς από τους εγωιστές άντρες που σε θέλουν για καλοπέραση και δεν είναι εκεί για αυτή τη ζεστή σούπα αργά το βράδυ!

Διαβάστε ακομη: