Φορέστε ψηλά τακούνια για να κάνετε καλύτερο σεξ

Φορέστε ψηλά τακούνια για να κάνετε καλύτερο σεξ

Κι όμως τα ψηλοτάκουνα βοηθούν στην σεξουαλική σας ζωή

Τι κι αν πολλές φορές ακούμε εμείς οι γυναίκες, ότι δεν πρέπει να φοράμε συνέχεια ψηλοτάκουνα καθώς μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα πόδια. Μια νέα, όμως, έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι τα ψηλοτάκουνα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους και με την σειρά τους βοηθούν στο να έχουμε καλύτερο σεξ. Ο συγκεκριμένος μυς είναι ζωτικής σημασίας για την υποβοήθηση της σεξουαλικής απόδοσης και ως εκ τούτου υποστηρίζει την ουροδόχο κύστη και τα όργανα της πυέλου.

Η ουρολόγος Maria Cerruto, επικεφαλής της έρευνας, παρακολούθησε 66 γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών και διαπίστωσε το εξής: Όσες φορούσαν τουλάχιστον 2 ίντσες τακούνι, είχαν σαν αποτέλεσμα να δυναμώσουν τους μύες του πυελικού εδάφους.

Συγκεκριμένα με το πέρασμα των χρόνων, οι μύες του πυελικού εδάφους εξασθενούν και ιδιαίτερα με την εγκυμοσύνη αλλά και τη γέννηση του παιδιού. Ενώ, λοιπόν, οι γιατροί συστήνουν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις, αυτές φαίνεται πως δεν είναι αναγκαίες εφόσον οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν πολύ απλά ψηλοτάκουνα.