Καλοκαιρινή απιστία και άντρες: Πώς θα τον καταλάβεις και πώς θα τον προλάβεις

Καλοκαιρινή απιστία και άντρες: Πώς θα τον καταλάβεις και πώς θα τον προλάβεις

Κάτι συμβαίνει στη τεστοστερόνη τους καλοκαιρινούς μήνες

Δεν θέλουμε να διακόψουμε τη διασκέδαση που απολαμβάνεις στις πισίνες της πόλης με τις φίλες σου, ούτε τα τριημεράκια αστραπή στις Σπέτσες. Έχουμε, όμως, μερικά νέα που μπορεί να σε αιφνιδιάζουν και πρέπει να τα γνωρίζεις. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της απιστίας.Ναι, είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι ανεξαρτήτως φύλου πιθανόν να θελήσουν να λοξοκοιτάξουν. Και μπορεί εσύ να έχεις μάτια μόνο για εκείνον, αλλά εκείνος έχει μάτια μόνο για σένα; Φυσικά, και δεν υπονοούμε πως ο καλός σου σίγουρα θα θελήσει να σε απατήσει, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να ξέρεις ότι μπορεί να σου συμβεί και παράλληλα να ενημερωθείς για τους τρόπους να τον πιάσεις, αλλά και να προλάβεις την καλοκαιρινή του προδοσία.

Οι λόγοι της απιστίας
Θυμάσαι όταν ήμασταν παιδιά που το καλοκαίρι ήταν συνώνυμο της διασκέδασης και της ελευθερίας; Τί σε κάνει να πιστεύεις πως αυτή η εντύπωση σταματάει από το μυαλό μας με την ενηλικίωση;
Μερικοί άντρες έχουν στο μυαλό τους πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι φυσιολοιγκό να απατήσουν. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε σχετική έρευνα για την απιστία. Θεωρούν πως μια καλοκαιρινή ιστορία δεν είναι παράνομη γιατί δεν είναι σημαντική για εκείνους. Οι επιστήμονες ακόμα επισήμαναν πως το καλοκαίρι είναι η περίοδος, που οι άνθρωποι είναι περισσότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και κάθε τέτοια σκέψη αυξάνει τη παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την απελευθέρωση τεστοστερόνης- δύο χημικές ουσίες του οργανισμού που σχετίζονται με την ενέργεια και τη διάθεση για σεξ. Άρα, οι άντρες αναζητούν περισσότερο τις καταστάσεις που περιλαμβάνουν σεξουαλική διέγερση και μπορεί να ενδώσουν πιο εύκολα αν κάποια άλλη γυναίκα τους προκαλέσει.

Επιπλεόν οι άνθρωποι το καλοκαίρι γίνονται περισσότερο κοινωνικοί με τις προτάσεις για έξοδο να είναι πιο συχνές. Pool parties, καλέσματα σε παραλιακά μαγαζιά, barbeque parties, beach parties. Με περισσότερους ανθρώπους σε κατάσταση ευφορίας είναι λογικό πως ο αριθμός των γυναικών, που είναι έτοιμες να περάσουν καλά, αυξάνουν τον κίνδυνο ο δικός μας να ενδώσει εύκολα στον πειρασμό. Και φυσικά μην ξεχνάμε το βασικότερο. Με την θερμοκρασία στους 40 βαθμούς τα ρούχα φεύγουν. Και από τη στιγμή που οι άντρες διεγείρονται από αυτό που βλέπουν με τόσα σορτς, αποκαλυπτικά φορέματα και μαγιό είναι διαρκώς σε μια κατάσταση σεξουαλικής επιθυμίας.

Σημάδια ότι ο καλός σου το σκέφτεται....
Δεν σου πρότεινε για παράδειγμα να πας μαζί του σε εκδήλωση της εταιρείας τη στιγμή που οι συνάδελφοί του πήραν μαζί τους τις γυναίκες τους. Το να μην σε καλεί σε μια τέτοια events δείχνει πως δεν θέλει να μάθουν οι συνάδελφοί του πως έχει κορίτσι για να μπορεί να φλερτάρει με κάποια άλλη.

Ακόμη ένα σημάδι που θα πρέπει να σε υποψιάσει είναι να παίζει το μάτι του... Αν και θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό ο άντρας να τσεκάρει τις γυναικείες παρουσίες ακόμα και αν είσαι δίπλα του, αν κοιτάει μία συγκεκριμένη πάνω από δύο φορές σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Μην έχεις αμφιβολία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Μία ακόμη κόκκινη σημαία που θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις είναι να σου πει πως θέλει να πάει διακοπές μόνο με τους φίλους του. Μπορεί πράγματι να θέλει να αράξει στην παραλία με τους κολλητούς, αλλά μπορεί να θέλει να ξενο...κοιτάξει μακριά από σένα για να μην τον πιάσεις εύκολα.

Ακόμη παρατήρησε πόσο προσέχει το σώμα του. Αν ξαφνικά αποφάσισε να κάνει αποτρίχωση στο στήθος του ή αν ξεκίνησε το γυμναστήριο τότε έχει στο μυαλό του να εντυπωσιάσει ή κάποια... ή κάποιες. Πάντως όχι εσένα.

Πώς να τον κρατήσεις πιστό
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να τον σταματήσεις αν είναι αποφασισμένος να σε απατήσει. Ένας τρόπος σίγουρα να του κόψεις τη χαρά είναι να προγραμματίζεις μαζί του πολλές καλοκαιρινές δραστηριότητες για εσάς τους δύο και μόνο. Πηγαίνετε για μπάνιο αργά το απόγευμα, βγείτε με φίλους σας το βράδυ, ξυπνήστε νωρίς για να πάτε για πρωινό καφέ. Αν περνάει πολύ χρόνο μαζί σου, δεν θα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο κάποια άλλη.

Και φυσικά κράτα την σεξουαλική σου ζωή σε υψηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς το, καλοκαίρι ενδείκνυται να γίνεις δημιουργική σε αυτόν τον τομέα. Δραπετεύστε από το κρεβάτι, κάντε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει σε αυτόν τον τομέα, άφησε τον ικανοποιημένο για να μην αναρωτιέται αν χάνει κάτι στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε ακόμη:

Μίλα του! Τα 10 πράγματα που θέλει να ακούσει ο άντρας για να σε αγαπήσει για πάντα