Ένα Λεπτό Ευτυχίας: Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλεις τον πρώην από τον πάγ(κ)ο;

Πατούλια Κατερίνα

Εμείς εδώ στο Queen.gr πιστεύουμε πολύ στις δεύτερες ευκαιρίες και καθόλου στις τρίτες, αλλά αυτό είναι αντικείμενο για άλλο happy -or not happy- video.

Dating trends υπάρχουν πολλά. Ένα συγκεκριμένο, το «thawing» που ουσιαστικά σημαίνει «ξεπάγωμα» είναι σύμφωνα με το match.com, ένα από τα πιο δημοφιλή dating trends του 2023.

Πώς μπορεί το «ξεπάγωμα» του πρώην να σε κάνει ευτυχισμένη;

Το «thawing» είναι ουσιαστικά η φάση εκείνη στη οποία αρχίζουμε να βγαίνουμε ξανά με ένα πρόσωπο με το οποίο βγαίναμε στο παρελθόν και οι σχέσεις μας είχαν «παγώσει».

Μετά το «benching» του 2016, το να γνωρίζεις κάποιον δηλαδή και να μην προχωράς τη σχέση μαζί του αλλά να του στέλνεις μηνύματα πού και πού, ήρθε η ώρα για το thawing.

Επτά χρόνια αργότερα ερχόμαστε να φλερτάρουμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, με το να θυμηθούμε κάποιον πρώην και να τον «βγάλουμε από τον πάγκο». Να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία και να στείλουμε ένα μήνυμα έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά.

Μπορεί αυτό να μας κάνει ευτυχισμένες;

Αν πάει καλά το ραντεβού με κάποιον που εξορισμού αισθανόμαστε οικειότητα, φυσικά.

Αλλά ακόμα και αν δεν πάει η επιβεβαίωση που παίρνεις από αυτόν που αντικειμενικά σε βρίσκει γοητευτική για να ξαναβγαίνει μαζί σου, είναι αρκετή για να διασκεδάσεις έστω και για μία φορά.

Kι αν φοβάσαι πως το φλερτ θα αποδειχτεί ξαναζεσταμένο φαγητό, εκπρόσωπος του Match.com αναφέρει:

«Η αναζωπύρωση μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά με μια δόση υπομονής και αφήνοντας χώρο στον άλλον να ξαναχτίσει τον διάλογο, αρκετοί single ελπίζουν ότι θα οδηγήσει σε ένα ραντεβού που αξίζει την αναμονή».

Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλές φορές ίσως αξίζει να πάρεις το ρίσκο και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο. Οι δεύτερες ευκαιρίες, άλλωστε, δείχνουν μεγαλοψυχία, οι τρίτες δεν δείχνουν απολύτως τίποτα άλλο παρά αδυναμία, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου.