Ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για τα πιο μικρά... σπίτια

Ερμιόνη Σαρρή
Ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για τα πιο μικρά... σπίτια

Τα Χριστούγεννα θέλουν φαντασία όχι... τετραγωνικά

Μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα και η μαγεία των γιορτών έχει ήδη ξεκινήσει. Και ενώ όλοι τριγύρω σας συζητάνε για το πώς ακριβώς στόλισαν το σπίτι τους, εσείς αλλάζετε... θέμα. Δεν είναι ότι δε βρήκατε το χρόνο να στολίσετε, αλλά πολύ απλά τα τετραγωνικά του σπιτιού σας δε σας επιτρέπουν να υιοθετήσετε το... Christmas spirit. Και όμως δεν έχετε δίκιο, καθώς το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να υπάρξει παντού ακόμη και χωρίς δέντρο. Δείτε μερικές ιδέες διακόσμησης και αναθεωρήστε τα όσα σκεφτόσασταν ως τώρα:


Κάντε το να... λάμπει: Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι αυτά που θα σας λύσουν το πρόβλημα στο άψε σβήσε. Επιλέξτε τα σε μικρό μέγεθος (ψείρες) και απλώστε τα στο χώρο. Κρεμάστε τα μαζί με τις κουρτίνες σας, τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο, δημιουργήστε ένα δέντρο στον τοίχο και γενικώς κάντε ό,τι κατεβάσει ο νους σας.

d13

Αλλάξτε τα μαξιλάρια σας: Το σαλόνι σας μπορεί πανεύκολα να μεταμορφωθεί στο πιο στιλάτο χριστουγεννιάτικο προορισμό με αυτό το τρικ. Είτε αγοράσετε μερικές θήκες είτε φτιάξετε τις δικές θα καταφέρετε να δώσετε μία νέα εικόνα και αίσθηση στο χώρο. Τάρανδοι, ευχές και χρυσά μοτίβα πρέπει να έχουν μία θέση στον καναπέ σας.

deco1

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα: Κρεμάστε στα παράθυρα σας μερικά μικρά διακοσμητικά όπως στεφάνια, τσόχινα ή ξύλινα στολίδια δέντρου ή ακόμη και γιορτινά σημαιάκια (αντί της γιρλάντας). Αν πάλι υπάρχει κάποιο πεζούλι μπροστά από το παράθυρο, μην αμελήσετε να τοποθετήσετε μερικά λουλούδια, κεριά, κουκουνάρια και γενικώς να φτιάξετε μία γιορτινή γωνιά.

window


Φροντίστε την εξωτερική όψη: Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σπίτια πολλές φορές η πρώτη εικόνα είναι και αυτή που κερδίζει την καρδιά μας. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, στολίστε γιορτινά την εξώπορτά σας, το μπαλκόνι ή και τον κήπο σας. Φώτα, κορδέλες, φαναράκια και κεριά είναι λίγα από όλα όσα μπορείτε να τοποθετήσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε χρήματα μα ούτε και χρόνο.

outdoor


Μήπως τελικά το Σαββατοκύριακο αυτό να το αφιερώσετε στο... σπίτι σας;

Δείτε μερικές ακόμη ιδέες διακόσμηση στην παραπάνω gallery.

Διαβάστε ακόμα:

Οι... 5 αποχρώσεις των Χριστουγέννων: Σου έχουμε τα επικρατέστερα θέματα διακόσμησης!

Ιδέα διακόσμησης: Βήμα-βήμα πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο, γιορτινό αστέρι!

Αυτά τα Χριστούγεννα δε θα είναι ίδια! 5 ιδέες διακόσμησης ιδανικές για το χώρο σας