3+1 απλές λύσεις για να οργανώσετε την κουζίνα σας σε χρόνο dt!

Ερμιόνη Σαρρή
3+1 απλές λύσεις για να οργανώσετε την κουζίνα σας σε χρόνο dt!

Τέλος ο χαμός στην κουζίνα

Είτε ανήκετε στην κατηγορία των master Chef είτε όχι, η κουζίνα είναι ο αγαπημένος σας χώρος. Εντάξει, ίσως δε γνωρίζετε όλες τις σπεσιαλιτέ του κόσμου, αλλά έστω και η στιγμή που φοράτε την ποδιά σας για να φτιάξετε μία μακαρονάδα, σας ευχαριστεί. Η κουζίνα σας επιτρέπει να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και αυτό γίνεται ακόμη καλύτερα αν τριγύρω σας δεν επικρατεί ένας μικρός χαμός.

Τα πάντα είναι μέσα στη μέση και συνήθως ανοιγοκλείνετε τα ντουλάπια ή τα συρτάρια για να βρείτε κάτι. Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως θα μπουν όλα σε μία... τάξη. Δείτε πώς μπορείτε να οργανώσετε πολύ εύκολα την κουζίνα σας και κάντε τη να μοιάζει με αυτές που βλέπετε στα περιοδικά και τις ταινίες.

Τακτοποιήστε ανά κατηγορίες: Τα πιάτα δε γίνονται να βρίσκονται στο ίδιο ντουλάπι με τα ποτήρια. Για αισθητικούς και χρηστικούς λόγους, τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα που αποσκοπούν σε παρόμοιες ανάγκες στο ίδιο ντουλάπι. Για παράδειγμα, τα μπολ, τα πιάτα και οι δίσκοι σερβιρίσματος είναι μία κατηγορία μόνα τους.

main.original.585x0 57639

Η γωνία των μπαχαρικών: Ό,τι έχει σχέση με μπαχαρικό ή βρίσκεται σε μορφή σκόνης, τοποθετήστε το μέσα σε μοντέρνα διάφανα βαζάκια (σαν τα παλιά της μαρμελάδας) και διακοσμήστε ένα ράφι σας. Τα γήινα χρώματά τους σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα βιβλία μαγειρικής που ίσως έχετε στο σπίτι, θα δώσουν μία πολύ μοντέρνα πινελιά στο χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα ψάξετε πότε ξανά ούτε το αλάτι, ούτε και το... πιπέρι.

main.original.585x0 1 1adc0

Τα εργαλεία του chef: Οι περισσότερες από εσάς κρύβετε μέσα στα συρτάρια, όλα τα εργαλεία που σας βοηθούν στο έργο σας. Ναι, είναι λίγο μπελαλίδικο το άνοιξε-κλείσε το συρτάρι, για αυτό μπορείτε πολύ απλά να κρεμάσετε τα πιο απαραίτητα στον... τοίχο. Μέσα σε ειδικές ξύλινες θήκες (βρήκατε μόλις την κατασκευή που θα κάνει ο άντρας σας το ΣΚ) μπορείτε να τοποθετήσετε όλα εργαλεία σας και να κάνετε τη ζωή σας ακόμη πιο απλή. Ακόμη και τα μαχαίρια της μαγειρικής (αν δεν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι) μπορούν να μπουν στην... κρεμάστρα.

main.original.585x0 3 86320

Τα «καλά» στο τελευταίο... ντουλάπι: Όλες σας έχετε στο σπίτι ένα καλό σερβίτσιο, μία γυάλινη κανάτα (δώρο στο γάμο σας) και ένα σετ σπάνια μαχαιροπίρουνα (και αυτά από το γάμο). Δε χρειάζεται, λοιπόν, να τα έχετε στο προσκήνιο κατά την καθημερινότητά σας, αφού μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο πιο ψηλό ντουλάπι της κουζίνας και με μία DIY σκάλα να τα κατεβάζετε όποτε θέλετε.

main.original.585x0 4 d0a87
main.original.585x0 5 31f67

Διαβάστε ακόμη:

Full του... Λευκού: Τα πιο καλοκαιρινά σπίτια υιοθετούν το λευκό στη διακόσμησή τους

6+1 μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το σπίτι σας στο πι και φι!

http://sparkleandhealth.blogspot.gr/