Ο πολυέλαιος της Mary Poppins

Ο πολυέλαιος της Mary Poppins

Από δω και πέρα το να ανοίγετε ομπρέλες μέσα στο σπίτι θα σημαίνει μόνο καλή τύχη.

Για την ακρίβεια, ο συγκεκριμένος πολυέλαιος είναι το τελευταίο δημιούργημα του τρομερού παιδιού του design, του αξεπέραστου Philippe Starck, και παρουσιάστηκε στην τελευταία επίδειξη πολυελαίων του οίκου Baccarat, στο Salone του Μιλάνου.

Η Marie Coquine, όπως ονομάζεται το εντυπωσιακό φωτιστικό, ξεχώρισε από τα υπόλοιπα της σειράς και για πολύ καλό λόγο. Ο εκθαμβωτικός πολυέλαιος των 12 λαμπτήρων, «στεγάζεται» από μια εξίσου εντυπωσιακή λευκή ομπρέλα από ελεφαντόδοντο και καμπυλωτό χερούλι από καρυδιά, η οποία τον προστατεύει από μια φανταστική βροχή ή τον βοηθά να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, σαν η Marie Coquine να είναι μια μακρινή ξαδέρφη της Mary Poppins, με τη μορφή αντικειμένου υψηλού design.

Όποιο από τα δύο παραμύθια κι αν επιλέξετε να πιστέψετε, το εκπληκτικό αυτό δημιούργημα του Starck μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τις ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες, διαφορές που υπάρχουν μεταξύ industrial design και καθαρής, αγνής, τέχνης.

Η δεσποινίς Coquine θα κυκλοφορήσει μόνο σε 120 κομμάτια, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε -και το αντέχει η τσέπη σας- τρέξτε να προλάβετε.