5 πράγματα που πρέπει επειγόντως να «φύγουν» από το σπίτι σου

Ερμιόνη Σαρρή
5 πράγματα που πρέπει επειγόντως να «φύγουν» από το σπίτι σου

Τι πρέπει να πετάξεις, τι πρέπει να βάλεις στην αποθήκη και τι να χαρίσεις στην κολλητή σου;

Δε θα στο πούμε ως 2016 resolution, αλλά μιας και διανύουμε το μήνα των αλλαγών, σκεφτήκαμε πως ένα ξεκαθάρισμα και στους χώρους του σπιτιού σου είναι αναγκαίο. Όσες φορές και αν έχεις πει πως θα βάλεις μία τάξη στο χάος που επικρατεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τα χαρτάκια συνεχίζουν να κάνουν «παρέλαση» πάνω στο συγκεκριμένο έπιπλο (και όχι μόνο).

Όχι, αυτό το Σαββατοκύριακο θα αλλάξουν όλα. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να πετάξεις, να τα κρύψεις μέσα σε κούτες και γενικώς να τα διώξεις από το σπίτι σου.

-Αναμνηστικά του πρώην: Μπορεί το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι χωρισμού να σε προτρέπει να βάψεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες, εγώ θα σου πρότεινα να μαζέψεις καθετί που τον θυμίζει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάνε το) και να τα στείλεις στην ανακύκλωση.

-Χαρτιά και μικρά αναμνηστικά: Κοίτα η ώρα αυτή είναι δύσκολη, αλλά αν οργανωθείς σωστά θα τελειώσεις την οργάνωση στο πι και φι. Χώρισε τα σε αυτά που πάνε για ανακύκλωση, σε αυτά που πρέπει να μπουν επιτέλους σε ντοσιέ (ναι ναι για τις εξετάσεις από το γιατρό εννοούμε) και σε αυτά που πρέπει να βρεθούν επειγόντως στον κάδο των απορριμμάτων.

- Παλιά περιοδικά και εφημερίδες: Θα σεβαστώ το ενδεχόμενο πως ίσως κάνεις συλλογή, αλλά δε χρειάζεται να είναι στοιβαγμένα στο σαλόνι σου. Αν απλώς έχει τύχει να μαζέψεις πάρα πολλά περιοδικά που απλά δεν τα θες, πάρε τα αγκαζέ και πήγαινε προς τον κάδο ανακύκλωσης. Αν πάλι τα μαζεύεις για έναν ιδιαίτερο λόγο, τοποθέτησέ τα μέσα σε μία μεγάλη σακούλα και αποθήκευσε τα στην αποθήκη.

- Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δε φοράς: Αυτό το μπλε μπουφάν που μένει για τέταρτη σεζόν στη ντουλάπα σου, ναι με τον αγαπάς αλλά δυστυχώς δεν το... ΦΟΡΑΣ. Και επειδή τα σκουπίδια του ενός μερικές φορές είναι θησαυρός για κάποιον άλλον, σου έχουμε μία πρόταση. Κάλεσε τις φίλες σου (ναι αυτές που σου λένε συνεχώς τι ωραίο είναι αυτό που φοράς) και κάνε τους μικρά δωράκια. Δε θα πιστεύεις πόσο χαρούμενη θα είσαι όταν τις δεις να αξιοποιούν αυτά τα κομμάτια στις εξόδους τους.

-Αντικείμενα που δεν... αγαπάς: Στο σπίτι σου κυκλοφορούν κάποια αντικείμενα που ίσως δεν αγαπάς τόσο πολύ. Βασικά δε σου αρέσουν μέσα στο χώρο, αλλά από την άλλη τα αφήνεις εκεί, ακίνητα να πιάνουν σκόνη. Αυτά, λοιπόν, πρέπει να φύγουν.