Οι Γάλλοι ξέρουν: 5 tips διακόσμησης από τους ειδικούς του στιλ

Γωγώ Φούντα
Οι Γάλλοι ξέρουν: 5 tips διακόσμησης από τους ειδικούς του στιλ

'Η αλλιώς: Πώς να κάνεις το χώρο σου υπέρ-φανταστικό

Οι φίλοι μας οι Γάλλοι, φημίζονται για τη φινέτσα και το απαράμιλλο στιλ τους. Αν μάλιστα ασχολείσαι φανατικά με τις τάσεις της μόδας, θα ξέρεις ότι French women do it better, και ότι σίγουρα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Άρα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι και τα σπίτια τους, θα αποπνέουν κομψότητα, πρωτοτυπία και άψογη διαρρύθμιση. Ποια είναι όμως τα 5 βασικά χαρακτηριστικά της γαλλικής διακόσμησης που μεταμορφώνουν κάθε διαμέρισμα σε ένα μικρό έργο τέχνης;

Ιconic έπιπλα

Με τον όρο iconic εννοούμε το κλασικό και διαχρονικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ρούχα ή τα παπούτσια. Οι Γάλλοι λοιπόν, δε φοβούνται να προσθέσουν κλασικά κομμάτια σε ένα μοντέρνο σύνολο, δένοντάς τα αρμονικά και συνδυάζοντας άψογα το παλιό με το νέο.

buy barcelona chair vintage

Πολλά βιβλία

Τι κάνει μία βιβλιοθήκη να φαίνεται υπέροχη; Μα φυσικά τα βιβλία. Μη φοβάσαι να τα χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικά-ακόμα καλύτερα αν τα έχεις διαβάσει κιόλας- ή να στολίσεις με αυτά ακόμα και άσχετα έπιπλα ή σημεία.

bookshelf 3

Μία statement καρέκλα-πολυθρόνα

Ερωτεύτηκες εκείνη την ιδιαίτερη καρέκλα που είχες δει σε ένα μαγαζί στο κέντρο αλλά φοβάσαι ότι δε «δένει» με την υπόλοιπη διακόσμηση; Τόλμησέ το ακόμη κι αν το ύφος του σπιτιού σου δεν είναι απόλυτα στο στιλ του συγκεκριμένου επίπλου. Οι Γάλλοι λένε: «Έχε πάντα μία statement καρέκλα στο καθιστικό σου». Μήπως να μην τους αμφισβητήσεις;

egg shaped jane chair creates statement 3 seat

Οι πίνακες

Μην τους έχεις διασκορπισμένους. Μπορείς να τους κρεμάσεις όλους σε έναν τοίχο, κάτι που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή του καλεσμένου σου και θα σε γλιτώσει από τον κόπο της επιλογής!

Monochrome framed collection of sketches and art living modern

H σημασία της Industrial λάμπας

Ήρθε η ώρα να προσθέσεις εκείνη την υπέροχη industrial λάμπα στη συλλογή σου. Λυπάμαι που σου το λέω, αλλά αν τη βρήκες και δεν την πήρες είσαι αδικαιολόγητη!

vintage industrial pendant lights font b big b font font b bulbs b font font b