Στόλισε τις καλοκαιρινές σου νύχτες με DIY φαναράκια στο μπαλκόνι

Πατουχέα Μαριάννα
Στόλισε τις καλοκαιρινές σου νύχτες με DIY φαναράκια στο μπαλκόνι

Ιδέες για διακόσμηση που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον Αύγουστο

Ας πούμε ότι δεν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που απολαμβάνουν τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι (αλήθεια, υπάρχουν τέτοιες διακοπές;) και ας πούμε ότι ταυτιζόμαστε πλήρως μαζί σου. Επειδή, όμως, τα καλοκαίρια περνάνε και εμείς δεν μπορούμε να ζούμε για αυτές τις πέντε μέρες που θα λείψουμε από τις υποχρεώσεις μας, βρήκαμε έναν τρόπο να ζήσουμε τις καλοκαιρινές βραδιές στο έπακρο ακόμα κι αν μείνουμε στην Αθήνα.

Σκέψου ότι έχεις γυρίσει από μια κουραστική μέρα, έχεις κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο και η βραδιά είναι ζεστή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια ξεκούραστη απόδραση στο.. μπαλκόνι; Είτε μαγειρεύοντας με φίλους, είτε βλέποντας συγγενείς είτε απλά ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί, το μπαλκόνι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στο τέλος μιας δύσκολης καλοκαιρινής ημέρας. Ώρα να το στολίσεις φτιάχνοντας ειδυλλιακά νησιώτικα σκηνικά.

Φαναράκια από αλουμινένια τενεκεδάκια

Κι όμως, υπάρχει χρήση για τα κατά τα άλλα άχρηστα αλουμινένια τενεκεδάκια που συνήθως πετάς όταν τελειώνει η σάλτσα ντομάτας ή οι κονσέρβες σου. Πλύνε τα καλά και αφού τα σκουπίσεις, δημιούργησε σχέδια ή αυθαίρετα άνοιξε μερικές τρύπες με την βοήθεια ενός καρφιού και ενός σφυριού. Τοποθέτησε στο κέντρο τους ένα κερί ρεσώ και κάπως έτσι έχεις ήδη φτιάξει την πρώτη σου προσωπική πινελιά στο μπαλκόνι σου. Αν έχεις ακόμα πιο δημιουργική διάθεση μπορείς να βάψεις με σπρέι τα τενεκεδάκια πριν ξεκινήσεις τις τρύπες. Δε μας πιστεύεις; Δες και στη φωτογραφία παρακάτω.

e00c21419578570d7587230975311057

Φαναράκια από Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Και ενώ τα λαμπάκια των Χριστουγέννων τα τρώει όλο το χρόνο η σκόνη, ήρθε η ώρα να πάρουν θέση στο μπαλκόνι σου ενόψει καλοκαιριού. Τοποθετώντας τα μέσα σε γυάλινα μικρά ή μεγάλα βάζα μπορείς να δημιουργήσεις την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα που έχεις ποτέ φανταστεί. Και επειδή δεν το έχουμε σκεφτεί μόνο εμείς αυτό, αν δεν τα βρίσκεις ή αν τα έχεις πετάξει, μπορείς να τα προμηθευτείς και τώρα, αυτή την περίοδο, από τα ανάλογα καταστήματα.

6f97e176036d89b087ab127417452f81

Δείτε ακόμα:

5 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις ένα άδειο γυάλινο βαζάκι

5 έξυπνα μυστικά για να μεταμορφώσεις ακόμα και το πιο μικρό μπλακόνι

Fringed: Πώς θα διακοσμήσεις με κρόσσια το σπίτι σου