Επτά πρακτικοί τρόποι να ανανεώσεις τον χώρο εργασίας σου

Επτά πρακτικοί τρόποι να ανανεώσεις τον χώρο εργασίας σου

Γιατί το γραφείο μας δεν πρέπει να είναι άσχημο, αλλά να μας εμπνέει να βρισκόμαστε εκεί.

annie spratt 294450 unsplash

Η οργάνωση είναι το Α και το Ω ενός χώρου εργασίας – ειδικά όταν χώρος εργασίας ίσον μια στριμωγμένη γωνιά στο δωμάτιό σου. Γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε αυτή τη γωνία όσο πιο όμορφη και «φιλόξενη» μπορούμε για να αισθανόμαστε καλά όταν καθόμαστε εκεί για να δουλέψουμε ή να διαβάσουμε. Ακολούθησε τα παρακάτω 6 tips διακόσμησης και οργάνωσης και θα δεις τον χώρο σου με άλλο μάτι!

#1 Όσα αντικείμενα δεν θα ήθελες να έχεις σε κοινή θέα, π.χ. λογαριασμούς που έχεις εξοφλήσει και επαγγελματικές κάρτες, τακτοποίησέ τα σε κουτιά. Έξω από κάθε κουτί πρόσθεσε μια ετικέτα που θα αναγράφει το περιεχόμενό του.
#2 Τα έγγραφα που θέλεις να διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση, π.χ. κάποια πιστοποίηση σπουδών ή μια βεβαίωση της εφορίας, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε διαφάνειες και να τα ταξινομήσεις σε ντοσιέ ή κλασέρ, με διαχωριστικά ανά κατηγορία. Αν δεν τα χρειάζεσαι «ακέραια», μπορείς να τα τρυπήσεις με διακορευτή και να τα περάσεις κατευθείαν στο ντοσιέ.
#3 Καλές οι ηλεκτρονικές ατζέντες, αλλά σε κάποιες στιγμές θέλεις, απλά, να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από την οθόνη! Τότε, θα προτιμούσες μια υπενθύμιση με τον παραδοσιακό τρόπο – βλέπε post-it. Μπορείς να τα καρφιτσώνεις σε πίνακα με φελλό ή να τα στερεώνεις με μαγνητάκια.
#4 Φρόντισε να έχει πεντάλ, σε μικρό μέγεθος για να χωρέσει κάτω από το έπιπλο του γραφείου. Θα δεις πως ακουμπώντας πάνω τα πόδια σου ενώ εργάζεσαι θα νιώσεις αυτομάτως πιο ξεκούραστη και θα έχεις καλύτερη στάση σώματος.
#5 Βάψε τους τοίχους σου και ψήφισε λευκό… για το χρώμα τους. Και θα φωτίσει το δωμάτιο και θα λειτουργήσει ως καμβάς όπου μπορείς να παίξεις με ζωηρόχρωμα αξεσουάρ. Επίσης «πες ναι» στην ανατροπή: ακόμη κι αν σου αρέσει περισσότερο το μοντέρνο στυλ, μη διστάσεις να εντάξεις στη διακόσμηση ένα έπιπλο ή αντικείμενο σε διαφορετικό ύφος. Όπως όταν συνδυάζεις ένα απλό φόρεμα από το Zara με ένα εντυπωσιακό ρετρό κολιέ.
#6 Τα φυτά… εμπνέουν: Μερικά γλαστράκια στο δωμάτιο θα προσθέσουν χρώματα και αρώματα. Αρκεί να ξέρεις ότι θα είσαι συνεπής στην περιποίησή τους. Γιατί όπως προειδοποιεί και το Φενγκ Σούι, τα ξερά φυτά φέρνουν αρνητική ενέργεια.
Δες επίσης: Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια δε θα διακοσμήσουν, φέτος, μόνο το δέντρο σου