Μοναδικές ιδέες φωτισμού για να νιώσεις τη «μαγεία» του Χειμώνα!

Μοναδικές ιδέες φωτισμού για να νιώσεις τη «μαγεία» του Χειμώνα!

 Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις το σπίτι σου και να περάσεις αυτόν τον Χειμώνα πίνοντας τη ζεστή σου σοκολάτα, στον άνετο καναπέ σου, μέσα σε έναν απίστευτα ζεστά φωτισμένο χώρο

Τα Χριστούγεννα ήρθαν δίχως να το καταλάβεις και σε έπιασαν -για μία ακόμη χρονιά- τελείως απροετοίμαστη. Τώρα, λοιπόν, που θέλεις να δημιουργήσεις το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο σπίτι σου και να φωτίσεις με λίγη «μαγεία» τον φετινό Χειμώνα, τρέχεις και δεν φτάνεις. Πώς θα καλέσεις τις κολλητές σου στο διαμέρισμά σου όταν δεν υπάρχει ούτε μια φωτεινή γιρλάντα γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τον τοίχο; Πώς θα οργανώσεις τη γιορτινή συγκέντρωση που είχες υποσχεθεί σε φίλους και γνωστούς σε ένα σπίτι δίχως λάμψη; Και κυρίως, πώς θα αισθανθείς τη ζεστασιά που τόσους μήνες περίμενες;

Μην ανησυχείς. Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις το σπίτι σου και να περάσεις αυτόν τον Χειμώνα πίνοντας τη ζεστή σου σοκολάτα, στον άνετο καναπέ σου, μέσα σε έναν απίστευτα ζεστά φωτισμένο χώρο. Λίγα και καλά items και οι κατάλληλες ιδέες για τον φωτισμό του σπιτιού αρκούν για να πετύχεις το «χουχουλιάρικο» αποτέλεσμα που αποζητάς -όχι μόνο για την περίοδο τω γιορτών.

Το «μυστικό» βρίσκεται και σε αυτή την περίπτωση στο «hygge», το απόλυτο αίσθημα ζεστασιάς και χαλάρωσης, μία λέξη που ήρθε από τις Σκανδιναβικές χώρες για να σου δείξει πως σε πολλές περιπτώσεις, αρκούν οι ζεστές σου κάλτσες και ένας εξίσου ζεστός φωτισμός για να αισθανθείς χαρούμενη.

ikea deco 2

Έξτρα «μαγεία» με ζεστό φωτισμό στα παράθυρα και τα τραπέζια

Είτε θέλεις να χαλαρώσεις στο σπίτι τις ημέρες των γιορτών, είτε να περάσεις μία ρομαντική βραδιά συντροφιάς με τον καλό σου, το σίγουρο είναι πως ο κατάλληλος ζεστός φωτισμός, θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι για να νιώσεις εκείνο το πολύτιμο αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας. Για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα, βρες τα κατάλληλα αντικείμενα και φώτισε τα παράθυρα, τον τοίχο και τα τραπέζια σου.

Μπορείς να στραφείς σε χριστουγεννιάτικα προϊόντα και να ανακαλύψεις φωτιστικά σε σχήμα κύκλου, καρδιάς, αγγέλου ή αστεριού. Ένα κηροπήγιο LED μπορεί, επίσης, να σε βοηθήσει. Πίστεψέ μας, θα τα κρατήσεις όλο τον Χειμώνα και θα τα ευχαριστηθείς.

SOS tip: Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι να επιλέξεις τους κατάλληλους λαμπτήρες. Αν θέλεις ένα πραγματικά ζεστό αποτέλεσμα, ακολούθησε τη «hygge» μέθοδο και προτίμησε έναν λαμπτήρα LED με καφέ γυαλί διότι θα διαχέει ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό φως -και θα δίνει μία ρετρό αίσθηση στο σαλόνι σου, όταν τον χρησιμοποιείς σκέτο!

ikea deco 3

Επένδυσε στην κρεμαστή διακόσμηση

Αν αναζητάς ιδέες για τα φωτιστικά του σαλονιού και της οροφής, τότε αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου εδώ. Σου προτείνουμε να κάνεις τη διαφορά και να στραφείς στην κρεμαστή διακόσμηση! Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα την περίοδο των γιορτών. Κρέμασε λαμπάκια στο ταβάνι, τον τοίχο ή σε διάφορα έπιπλα του σπιτιού.

Οι επιλογές είναι και σε αυτή την περίπτωση πολλές (και αρκεί μία βόλτα από ένα κατάστημα IKEA για να βρεις ό,τι χρειάζεσαι). Μπορείς να επιλέξεις, για παράδειγμα, γιρλάντες LED για να φωτίσεις τον παγωμένο Χειμώνα ή, να επιλέξεις μία ράγα φωτισμού LED, την οποία θα μπορείς να τοποθετήσεις, όπου εσύ θελήσεις. Όποτε και αν βαρεθείς τη γιρλάντα σου, μπορείς απλώς να την τοποθετήσεις σε ένα βάζο και να τη χρησιμοποιήσεις ως φωτιστικό! Δες την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβεις!

ikea deco 4

Επέλεξε τα κατάλληλα καπέλα φωτιστικών οροφής

Τρίτη και άκρως σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να δημιουργήσεις αυτόν τον Χειμώνα το πιο ζεστό και ατμοσφαιρικό σκηνικό στο σπίτι σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να βρεις τα κατάλληλα καπέλα για τα φωτιστικά της οροφής σου -και φυσικά, τις σωστές λάμπες. Οι Σκανδιναβοί δεν θέλουν πολύ -και δη έντονο- φως πάνω από τα κεφάλια τους. Για να νιώθουν άνετοι και να έχουν το απαραίτητο cozy feeling στο σπίτι τους, εστιάζουν στα φωτιστικά δαπέδου. Όταν, όμως, επιλέγουν φωτιστικά για την οροφή, δίνουν βάση στα καπέλα και τις λάμπες. Ό,τι και αν επιλέγουν, βέβαια, προσέχουν να έχουν πάντα τον ιδανικό φωτισμό για διάβασμα -διότι όταν επιστέφουν το βράδυ στο σπίτι, προτιμούν να διαβάζουν ένα καλό βιβλίο από το να «χάνονται» μπροστά από την τηλεόραση ή το smartphone (σου θυμίζει κάτι το σκηνικό;)!

Για να κάνεις ακόμη πιο γιορτινό, ζεστό και χαρούμενο τον χώρο σου, βρες ένα καπέλο οροφής που επιτρέπει στο φως να διαχέεται ομοιόμορφα και προτίμησε έναν διαφανή λαμπτήρα που εξοικονομεί ενέργεια και μπορεί να γεμίσει το σαλόνι σου με ένα ατμοσφαιρικό φως. Εναλλακτικά, αν δεν είσαι «fan» των πολλών σχεδίων, μπορείς να στραφείς σε ένα μοντέρνο φωτιστικό οροφής με σποτ. Η παρακάτω εικόνα σίγουρα θα σε βοηθήσει να εμπνευστείς!

ikea deco 5

Δεν είναι δύσκολο να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό και να δημιουργήσεις χώρους οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και σου προκαλούν ένα αίσθημα ηρεμίας. Ελπίζουμε οι ιδέες για τον φωτισμό του σπιτιού που παρουσιάσαμε, να σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή! Να θυμάσαι ότι ο κατάλληλος φωτισμός και μερικά «έξυπνα» tips μπορούν να σε βοηθήσουν να… φωτίσεις τον Χειμώνα σου και να δημιουργήσεις εύκολα τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ονειρεύεσαι!