3 φυτά που θα αλλάξουν εντελώς την κουζίνα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 φυτά που θα αλλάξουν εντελώς την κουζίνα σου

Και θα τη βλέπεις κι εσύ με άλλο μάτι

Ο μόνος λόγος που η κουζίνα είναι το αγαπημένο μας «δωμάτιο» του σπιτιού, είναι γιατί μέσα αυτή βρίσκονται τα φαγώσιμα, όταν θέλουμε οπωσδήποτε κάτι να φάμε. Από όλες τις επιλογές σχεδιασμού που μπορείς να κάνεις για την κουζίνα σου, η προσθήκη μιας σειράς από πολύχρωμα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι καλύτερο. Αλλά δεν μπορείς απλά να βάλεις ένα οποιοδήποτε φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα από τα πιο ζεστά και ξηρότερα δωμάτια στο σπίτι σου, και να περιμένεις κιόλας μεγαλώσουν καλά.

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου λειτουργούν καλύτερα στην υγρασία και τη ζεστασιά του μπάνιου σου και άλλα χρειάζονται περισσότερο φως από τα παράθυρα της κουζίνας σου. Θα πρέπει επίσης να βρεις δημιουργικούς τρόπους για να διατηρήσεις τις επιφάνειες καθαρές, καθώς ο χώρος του πάγκου της κουζίνας είναι πάντα χρήσιμος και απαραίτητος. Δεν μπορείς έτσι απλά να τον φορτώσεις με άπειρα φυτά. Παρακάτω θα δεις μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην κουζίνα σου και να της δώσουν άλλο αέρα.

#1. Spider Plant

Υπάρχει λόγος που τα αραχνοειδή φυτά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου: είναι σχεδόν αδύνατο να μαραθούν και απίστευτα εύκολα στη φροντίδα, με λεπτά, ελκυστικά λευκά και πράσινα φύλλα και μια ακολουθία ανάπτυξης που προσφέρεται καλά για ράφια και κρεμαστά καλάθια. Βάλε το δικό σου αγαπημένο επάνω από ένα ντουλάπι ή κρέμασε το σε ένα παράθυρο με βόρειο, ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό για να διατηρήσεις τον πάγκο σου καθαρό.

#2. Aloe Vera

Εκτός από την άνθηση σε ξηρούς, ζεστούς, ηλιόλουστους χώρους, η ανθεκτική αλόη βέρα έχει έναν ακόμη εξαιρετικό λόγο να ζει στην κουζίνα σου. Αυτό το χυμώδες φυτό είναι υπέροχο για το δέρμα σου. Κόψε ένα φύλλο και τρίψε το κομμένο άκρο σε ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα μετά το πλύσιμο των πιάτων πχ. Μπορείς επίσης να αναμίξεις το τζελ (το εσωτερικό τμήμα της σάρκας με τα αγκάθια και το δέρμα αφαιρεμένο) σε smoothies, χυμούς και σάλτσες σαλάτας για να προωθήσεις την πέψη. Όπως και τα άλλα παχύφυτα, η αλόη βέρα χρειάζεται ελάχιστο νερό και άφθονο ήλιο, οπότε φύλαξε το κοντά σε ένα ζεστό παράθυρο όπου μπορεί να πάρει όσο το δυνατόν πιο έντονο φως.

#3. Πόθος

Αν και ο φυσικός βιότοπός του είναι η ζούγκλα, οι πόθοι, γνωστοί και ως κισσοί του διαβόλου, είναι τόσο ευέλικτοι που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα μπάνιο γεμάτο ατμούς ή σε μια συγκριτικά άνυδρη κουζίνα. Αυτό το ανθεκτικό, εύκαμπτο φυτό έρχεται σε πολλά χρώματα, οπότε μπορείτε να συνδυάσεις κλασικές πράσινες και κίτρινες ποικιλίες pothos, στην κουζίνα σου. Θα βοηθήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον αέρα της κουζίνας. Με τα μακριά «κλαδιά» του και τα όμορφα φύλλα σε σχήμα καρδιάς, το καθιστά επίσης έναν εξαιρετικό υποψήφιο για την άκρη ενός ψηλού ντουλαπιού, ενός ψηλού ραφιού ή ενός κρεμαστού καλαθιού.