Gravity Blanket: Τι είναι η κουβέρτα με βάρος που θα σου αλλάξει τον ύπνο

Πατούλια Κατερίνα
Gravity Blanket: Τι είναι η κουβέρτα με βάρος που θα σου αλλάξει τον ύπνο

Αν χρειάζεσαι μια κουβέρτα για τις κρύες νύχτες, ας έχει βάρος

Δεν έγιναν τυχαία δημοφιλείς εν μέσω καραντίνας σε όλον τον πλανήτη. Οι gravity blankets ή weight blankets είναι οι κουβέρτες που υπόσχονται να σου μειώσουν το στρες, να σε χαλαρώσουν και να σε βοηθήσουν και στις αυπνίες που μπορεί να έχεις.

Οι κουβέρτες αυτές έγιναν γνωστές το 2017 και το 2018 η φήμη τους εκτοξεύθηκε κατά 259% σύμφωνα με το Pinterest.

Οι κουβέρτες αυτές έχουν βάρος από 7 ως 9 κιλά και είναι γεμισμένες με πλαστικούς σβόλους, για να δημιουργεί το βάρος ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα.
Η κουβέρτα αγκαλιάζει το σώμα και όταν είσαι στην αγκαλιά πάντα νιώθεις ασφάλεια. Ταυτόχρονα, όταν κοιμάσαι, το βάρος σε κρατά ασφαλή και είναι πιο δύσκολο να ξυπνήσεις.

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις της gravity κουβέρτας ήταν σε παιδιά με διαταραχές και αυτισμό που έδειχνε να τα βοηθά να συγκεντρωθούν, σύμφωνα με το Connecticut Children's Medical Center.

Οι κουβέρτες αυτές είναι πιο βαριές, πιο ακριβές και μεταφέρονται πιο δύσκολα ενώ υπάρχουν αρκετά diy βιντεάκια για να τις φτιάξεις μόνη σου.



Αν πάλι ροχαλίζεις ή έχεις άπνοιες στον ύπνο σου, απόφυγε την κουβέρτα αυτού του τύπου γιατί θα δημιουργήσει παραπάνω πίεση.