5 ιδέες για να στολίσεις αν δεν πρόλαβες να πάρεις δέντρο πριν το lockdown

5 ιδέες για να στολίσεις αν δεν πρόλαβες να πάρεις δέντρο πριν το lockdown

Τι να κάνεις μέχρι να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά;

Η παράδοση θέλει να στολίζουμε το σπίτι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας κάπου στις αρχές Δεκέμβρη. Άλλοι στολίζουν 12 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ άλλοι λόγω επιβαρυμένου προγράμματος και υποχρεώσεων στολίζουν σχεδόν την τελευταία στιγμή. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία καλείσαι να στολίσεις.

Αρκετοί έχουν ήδη στολίσει ή θα στολίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ κάποιοι στόλισαν ακόμη και από τέλη Οκτώβρη. Και όχι σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνουμε μια τέτοια κίνηση, γιατί όταν είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι κάτω από αυτές τις αν μη τι άλλο δύσκολες συνθήκες, που σου προκαλούν μια κούραση και μια μελαγχολία, θέλεις να χαζεύεις κάτι και να φτιάχνει η διάθεσή σου. Οπότε τι καλύτερο από το να στολίσεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα και να το χαρείς όσο περισσότερο γίνεται;

Τι γίνεται όμως αν δεν πρόλαβες να αγοράσεις δέντρο πριν το lockdown και το περσινό σου έχει χαλάσει; Έχουμε 5 ιδέες πολύ όμορφες και γιορτινές για να αλλάξεις τον χώρο σου έστω και προσωρινά μέχρι να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά ή να έρθει η online παραγγελία σου.

#1. Κάνε μικρές αλλαγές βάζοντας λίγο πράσινο στον χώρο σου

Τι εννοούμε; Θυμάσαι εκείνες τις γιρλάντες που πέρυσι δεν ήξερες που να χρησιμοποιήσεις; Να λοιπόν που βρέθηκε λύση. Φτιάξε ένα όμορφο στεφάνι, βάλε επάνω μπάλες και λαμπάκια και κρέμασε το στον τοίχο του σαλονιού σου που είναι η αγαπημένη σου γωνιά. Οτιδήποτε σου έχει περισσέψει από τον περσινό στολισμό και είναι στις αποχρώσεις του πράσινου (όπως πράσινα κλαδιά με χρυσόσκονη πχ) βάλε τα σε ένα βάζο και μαζί με λαμπάκια επάνω στην τραπεζαρία σου θα φτιάξεις ένα απίστευτο ντεκόρ.

Δες περισσότερες ιδέες στη gallery παρακάτω.