Πάρε ιδέες από αυτό το κομψό σπίτι που χαρίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πάρε ιδέες από αυτό το κομψό σπίτι που χαρίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους

Ένα σπίτι που θαρρείς πως μέσα του υπάρχει πάντα...γιορτή!

Κάθε Τρίτη βράδυ, η οικογένεια της σχεδιάστριας Anne Hepfer συναντιέται στο σαλόνι του σπιτιού της για ένα session μουσικής, «τζαμάροντας» με τύμπανα, κιθάρα, πιάνο και σαξόφωνο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο, που περιλαμβάνει μια φούξια καρέκλα και πολλά γλυπτά του Γερμανού καλλιτέχνη Ulrich Panzer.

«Το σαλόνι είναι η πιο γιορτινή μας αίθουσα», λέει η Hepfer, βέρα Νεοϋορκέζα, η οποία εγκαταστάθηκε στο Τορόντο με τον Καναδό σύζυγό της και τα δίδυμα παιδιά τους το 2004. Και όταν λέμε δίδυμα εννοούμε διπλά δίδυμα: δύο 9χρονα και δύο 11χρονα! «Δύο πράγματα θεωρώ σημαντικά για τα παιδιά μου: να περιβάλλονται από χρώματα και να μην παίρνουν τα πράγματα τόσο πολύ σοβαρά. Ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται», λέει η Hepfer.

Η πρώην κατοικία του πρώην Καναδού πρωθυπουργού Τζον Τέρνερ, το οικογενειακό σπίτι της οικογένειας από το 1933, αγοράστηκε από την Anne και τον σύζυγό της και πλέον έχει μετατραπεί σε μια υπέροχη χώρα των θαυμάτων. Η Hepfer βλέπει τα ζωντανά χρώματα του σπιτιού ως αντίδοτο στα πολυάσχολα ωράρια εργασίας, τα σχολικά προγράμματα και τις γκρίζες μέρες του βαρύ χειμώνα του Τορόντου.

«Αυτή είναι η παιδική χαρά μας. Είναι ένα μέρος για να αναπνεύσουμε και να διασκεδάσουμε». Ένα υψηλό decorating attitude δεν είναι κάτι νέο για την Hepfer.

«Ως παιδί, είχα εμμονή με τις κηρομπογιές. Αγαπούσα τον τρόπο που μύριζαν και μου άρεσε η επιλογή των ζουμερών χρωμάτων. Έτσι πήγα να μελετήσω τη θεωρία των χρωμάτων ως φοιτήτρια στο σχολείο της Miss Porter. Η αναπαραγωγή με διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς έρχεται φυσικά σε εμένα», εξηγεί η Hepfer. «Συνδέω πολύ τα χρώματα με τη διάθεση και τα συναισθήματα».

Δες το εκπληκτικό σπίτι της οικογένειας στη gallery που ακολουθεί.