8 σπίτια προς πώληση που βρίσκονται στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
8 σπίτια προς πώληση που βρίσκονται στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου

Υπάρχει κανείς που δε θα ήθελε να τα αγοράσει;

Σίγουρα το να ζεις σ' ένα πολυσύχναστο κέντρο του κόσμου σού δίνει τη δυνατότητα της εξέλιξης, της επαφής με την τεχνολογία, τα θεμιτά μέσα του σήμερα και τις ανέσεις που όλοι οι άνθρωποι αγαπούν ν΄απολαμβάνουν. Μια κατοικία στην καρδιά της Νέας Υόρκης για παράδειγμα, στο Τόκιο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε πολλά άλλα αστικά κέντρα του κόσμου αποτελεί κρυφός πόθος πολλών ανθρώπων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ποιος μπορεί ν΄αρνηθεί την εξέλιξη, την επαγγελματική ανέλιξη, μια ζωή γεμάτη κουλτούρα, ενέργεια και συνεχή κίνηση, τον πολιτισμό που μοιάζει τόσο εθιστικός σαν φάρμακο για εκατομμύρια ανθρώπους και τα εφόδια που σου παρέχει μια εξελιγμένη πόλη;

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Εκείνη που πρεσβεύει την επαφή με τη φύση και την αρμονία του σύμπατος. Γι΄αυτά τα σπίτια θα μιλήσουμε σήμερα. Για τις κατοικίες που επιλέγουν όλοι εκείνοι που έχουν κουραστεί από την πολυτάραχη καθημερινότητα και αναζητούν μια πρωτόγονη περιοχή για να ζήσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Μακριά από γείτονες, από την πολυκοσμία, την βουή της πόλης και κοντά στη φύση, αυτά τα σπίτια έχουν τόσο εκπληκτική σχεδίαση που θαρρείς πως βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη. Δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να απομονωθούν από την σκληρή πραγματικότητα και να ζήσουν δίπλα στα πεύκα, τα έλατα και την θάλασσα, αυτές οι πολυτελείς κατοικίες αποτελούν τους επίγειους παραδείσους που καθένας από εμάς αναζητά.

Ναι, αυτά τα σπίτια βρίσκονται προς πώληση και αποτελούν την καλύτερη λύση για όλους εκείνους τους εκατομμυριούχους (όχι εμάς!) που θέλουν ν΄απολαμβάνουν την ιδιωτικότητά τους με ανέσεις και πλεονεκτήματα που τους φέρνουν πιο κοντά στο ευ ζην. Πρόκειται για επαύλεις που δεν έχουν να ζηλέψουν κανένα παλάτι. Η λογική τους εξάλλου δεν είναι μόνο η πολυτέλεια αλλά η άνεση και η ηρεμία σ΄έναν τόπο που γίνεται ένα με τη φύση.

Από το Μεξικό μέχρι το Σάο Πάολο και από το Βέρμοντ των ΗΠΑ μέχρι την Κόστα Ρίκα, αυτά τα πολυτελή σπίτια φαίνεται πως περιμένουν υπομονετικά τους νέους τους ιδιοκτήτες.

Πράγματι, για όσους λαχταρούν τον ευχάριστο ήχο της ανυπαρξίας, να είσαι σίγουρη ότι υπάρχουν μερικά εκπληκτικά μέρη στον κόσμο - αλλά σχεδόν πάντα αυτά τα μέρη είναι απαγορευτικά στην τιμή για τους κοινούς θνητούς-.

Πάμε να δούμε λοιπόν 8 υπέροχα σπίτια που βρίσκονται σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου.