10 υπέροχες ταπετσαρίες που θα σ' εμπνεύσουν για να ανανεώσεις το σαλόνι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
10 υπέροχες ταπετσαρίες που θα σ' εμπνεύσουν για να ανανεώσεις το σαλόνι σου

Τα patterns αποτελούν πηγή ανανέωσης.

Κάθε άνθρωπος αναζητά να ζει σ' ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ευημερία, φως και θετική ενέργεια. Είναι τα στοιχεία της φύσης που μας γεμίζουν ενέργεια, είναι που επιθυμούμε την αναζωογόνηση του εαυτού μας μέσα σε κάθε τι που μας περιβάλλει, είναι που σκοπό της ζωής μας έχουμε το καινούριο, το προσδοκώμενο, αυτό που θα μας γεμίσει χαρά και ολοκλήρωση.

Αυτό ορίζουμε ως «σπίτι». Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν το ταξίδι προς τη φαντασία τους, αλλά καταλήγουν να ζωγραφίζουν τα τείχη τους σε λευκό χρώμα. Και αυτό είναι που τους κάνει να δυσανασχετούν και να βιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα. Γιατί το σπίτι μας μάς τροφοδοτεί ενέργεια και εμείς τη ρουφάμε και τη διαχέουμε. Αν θέλουμε να ζήσουμε τη φαντασία μας και να κάνουμε τη ζωή μας χαρούμενη και πολύχρωμη, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον χώρο γύρω μας!

Το σπίτι μας είναι το μέρος όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας (ειδικά μέσα στην πανδημία του κορονοϊού) και πρέπει να είναι ευχάριστο και ζεστό. Για να το ανανεώσεις μπορείς απλά να βάλεις μερικά έντονα, χαρούμενα και ζωντανά χρώματα έτσι ώστε να σπάσεις τη μονοτονία και τη θαμπάδα της μίζερης εποχής.

Εάν δεν είσαι αρκετά τολμηρή για να ζωγραφίσεις τους τοίχους με χρώματα και σχέδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να φτιάξεις τον χώρο σου όπως εσύ τον ονειρεύεσαι! Μπορείς να κολλήσεις υπέροχες ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα με χρώμα σε κάποια σημεία του χώρου! Τί λες;

Αν δεν θέλεις να επέμβεις στους τοίχους, μπορείς εναλλακτικά να εντάξεις πολύχρωμα έπιπλα.

Για να κάνει ωραία αντίθεση μπορείς να δοκιμάσεις τον συνδυασμό μονόχρωμου καναπέ με πολλά πολύχρωμα μαξιλάρια.

Και μην ξεχνάς τα λουλούδια! Φέρνουν την άνοιξη και αλλάζουν την ενέργεια!