10+1 μοντέρνα μπάνια που θα ήθελες να βρίσκονταν στο δικό σου σπίτι

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
10+1 μοντέρνα μπάνια που θα ήθελες να βρίσκονταν στο δικό σου σπίτι

11 εκπληκτικά μπάνια για ...χάζεμα!

Το μπάνιο μας αποτελεί τον απόλυτο χώρο χαλάρωσης και απομόνωσης. Μπορεί το υπνοδωμάτιό μας να είναι αυτό που κρατά τα σκήπτρα του χώρου που μας κάνει να ηρεμούμε μετά από κάθε δύσκολη στιγμή όμως για σκέψου και λίγο το μπάνιο σου. Είναι ο μοναδικός χώρος που όπως λέει και το ρητό «ακόμα και ο βασιλιάς πάει μόνος του». Καθόλου τυχαίο, δε νομίζεις;

Ένα μεγάλο και λειτουργικό μπάνιο μπορεί να είναι η αφορμή για να περνάς περισσότερο χρόνο για εσένα. Μια γεμάτη μπανιέρα με μπόλικη σαπουνάδα, αιθέρια έλαια και σαπουνάδα αποτελεί το ωραιότερο ηρεμιστικό του κόσμου. Αν διανθήσεις αυτή την εικόνα με ένα ποτήρι κρασί, το αγαπημένο σου βιβλίο (ή τον αγαπημένο σου), αυτό κι αν αποτελεί την απόλυτη φαντασίωση!

Το μπάνιο -κακά τα ψέματα- για να είναι λειτουργικό πρέπει να παραμένει πάντα οργανωμένο και καθαρό. Μικρό ή μεγάλο, χρειάζεται πάντα τακτοποίηση καθώς οι χώροι αποθήκευσης είναι πάντα λίγοι! Ένα μεγάλο μπάνιο δε μεταφράζεται αυτόματα και σε αναρίθμητους χώρους αποθήκευσης. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια που ο μινιμαλισμός αποτελεί κυρίαρχο trend στον χώρο του μπάνιου, οι αφαιρετικές συνθέσεις, ο σχεδιασμός με τσιμεντοκονία και τα πρωτότυπα υλικά κατασκευής μάλλον προωθούν μια πιο non storage αισθητική.

Επειδή λοιπόν ωραίες είναι και οι τάσεις αλλά το παν για έναν λειτουργικό χώρο είναι η άνεση, ο κανόνας επιτάσσει ιδέες που θα μας κάνουν να ζούμε την καθημερινότητά μας με λιγότερο άγχος, ακαταστασία και με περισσότερο στυλ. Άρα τάση είναι αυτό που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες προσαρμοσμένο στην προσωπική μας αισθητική.

Αν σκέφτεσαι ν' ανανεώσεις το μπάνιο σου αυτή την περίοδο, οι 11 φωτογραφίες που έχω συλλέξει στην gallery που ακολουθεί είμαι σίγουρη πως θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για την ανακαίνιση του δικού σου χώρου. Τι λες; Πάμε να τις δούμε;