Τα 7 home trends του 2021 που φέρνουν αισιοδοξία στο σπίτι μας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα 7 home trends του 2021 που φέρνουν αισιοδοξία στο σπίτι μας

7 μυστικά που θα κάνουν το 2021 πιο «φωτεινό» από ποτέ.

Εάν μπορούμε να πούμε πως το 2020 αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε πολλά μαθήματα για τον τρόπο ζωής μας, αναμφισβήτητα η ανάγκη για ηρεμία μέσα στο σπίτι μας ήταν το μεγαλύτερο.

Μέσα σε καιρό πανδημίας όλα ανατράπηκαν. Κι εκεί που νομίζαμε πως οι αξίες της ζωής έχουν άλλη κατεύθυνση και άλλη πηγή, ξαφνικά ανακαλύψαμε πως δεν υπάρχει πιο σημαντικό από την προσωπική μας -ουσιαστική- ισορροπία.

Η παραμονή μας στο σπίτι έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μπορέσουμε να βρούμε τις σωστές σταθερές για να είμαστε καλά. Το #menoumespiti έγινε το Νο1 hashtag της χρονιάς και εμείς καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για να κάνουμε το #menoumespiti μια πραγματικότητα χωρίς σωματικές και ψυχολογικές απώλειες.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιο ήταν το κλειδί για να είμαστε ισορροπημένοι, κατά τα ψέματα, ήταν το σπίτι μας. Γι’ αυτό και είχε την τιμητική του. Νομίζω πως οι προσωπικοί μας χώροι δεν γνώρισαν ποτέ τέτοιες «δόξες» όσο τώρα, στην καραντίνα. Ξεκινήσαμε να τους διαμορφώνουμε, να τους περιποιούμαστε, να τους μετατρέπουμε, να τους επαναπροσδιορίζουμε, και -γιατί όχι;- να τους αλλάζουμε ολοκληρωτικά…

Το trend του 2020 ήταν το #howto. Αναζητούσαμε έξυπνες λύσεις και DIY ιδέες για το σπίτι μας που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό. Το 2021 λοιπόν έρχεται να προσαρμόσει αυτή την τάση και να μετατοπίσει λίγο παρακάτω τις ανάγκες μας, δίνοντας έμφαση πια όχι μόνο στο λειτουργικό αλλά και στο εκλεπτυσμένο. Γιατί μπορεί η περασμένη χρονιά να έφερε την χρηστικότητα σε πρώτο πλάνο, το 2021 όμως κάνει ένα βήμα μπροστά και συνδυάζει την ευρηματικότητα με το στυλ και την αρμονία.

Οι εταιρίες σχεδιασμού αφουγκράστηκαν λοιπόν το μήνυμα που εξέπεμψε το 2020 και γι΄αυτό φέτος βλέπουμε σχέδια και τάσεις που είναι γεμάτα αισιοδοξία, φως και θετικότητα. Χαρούμενα κίτρινα, pastel, ατμοσφαιρικά και ρομαντικά, έρχονται όλα να συνδυαστούν και ν ’αποτελέσουν έμπνευση για έναν καλύτερο κόσμο.

Πάμε να ανακαλύψουμε παρέα λοιπόν τα 7 deco trends της χρονιάς που φέρνουν θετική διάθεση στο σπίτι μας στην gallery που ακολουθεί.