6 μυστικά του feng shui που θα κάνουν πιο φιλόξενο το περιβάλλον μέσα στο σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 μυστικά του feng shui που θα κάνουν πιο φιλόξενο το περιβάλλον μέσα στο σπίτι σου

Για να γεμίσουμε θετική ενέργεια.

Το feng shui αποτελεί μια μέθοδο που έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στον Κινέζικο πολιτισμό, η οποία χρησιμοποιεί ενεργειακές δυνάμεις για να εναρμονίσει τα άτομα με το περιβάλλον τους.

Ο όρος feng shui μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «άνεμος-νερό» στα ελληνικά και πρόκειται για μια από τις Πέντε Τέχνες της Κινεζικής Μεταφυσικής. Η πρακτική του feng shui ασχολείται με την αρχιτεκτονική ως προς τις «αόρατες δυνάμεις» που συνδέουν το σύμπαν, τη γη και την ανθρωπότητα, γνωστή ως qi. Ιστορικά, το feng shui χρησιμοποιήθηκε ευρέως για τον προσανατολισμό των κτιρίων - που είχαν σημαντική πνευματική ενέργεια- με έναν ευοίωνο τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ασπάζονται τη μέθοδο αυτή για να δημιοργήσουν έναν χώρο λειτουργικό, γεμάτο θετική ενέργεια και ηρεμία.

Όπως εξηγεί η Priya Sher, ειδικός στις αρχές και την φιλοσοφία του Feng Shui: «Οι αρχές του υποστηρίζουν ότι ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Στόχος του είναι να επιτευχθεί ισορροπία στον χώρο διαβίωσης και στον χώρο εργασίας μας και να μεγιστοποιηθεί η επιτυχία της σε όλους τους τομείς της ζωής μας».

Αν αποκόψουμε τις δύο λέξεις που αποτελούν και τις έννοιες του feng shui, ο άνεμος διασκορπίζει ενέργεια και το νερό την κρατά. Το σπίτι μας αντανακλά αυτό που είμαστε. Αν κάτι λείπει, αν κάτι έχει παραμεληθεί ή έχει αρνητική ενέργεια, αυτό αντανακλάται σε αυτόν που μένει μέσα στο σπίτι μας.

Πώς μπορούμε λοιπόν να εφαρμόσουμε αυτή τη φιλοσοφία στο σπίτι μας; Η Priya Sher μοιράζεται τις 6 συμβουλές της για κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού μας.