Η νέα boutique του οίκου Bulgari στην Μπανγκόκ μαγεύει με το design της

Η νέα boutique του οίκου Bulgari στην Μπανγκόκ μαγεύει με το design της

Στη boutique δόθηκε έμφαση στην κομψότητα, με την πρόσοψη να ολοκληρώνεται με ορείχαλκο συνδυασμένο με διαφορετικά είδη γυαλιού.

O oίκος Bulgari μάς έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακές συνεργασίες που κόβουν την ανάσα με το απαράμιλλο στυλ και την πρωτοπορία τους. Μια τέτοια συνεργασία δε θα μπορούσε να μην ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τον οίκο καθώς ένα από τα «στολίδια» του άνοιξε τις πύλες του στο κοινό πριν από λίγο καιρό.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MRDV ολοκλήρωσε την μπουτίκ του οίκου Bulgari στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και το επικοινώνησε μέσα από τα social media του, παραθέτοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το υπέροχο αυτό έργο. Μετά την μπουτίκ του οίκου κοσμημάτων στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, η οποία εγκαινιάστηκε το 2018, το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε την πρόσοψη της μπουτίκ Bulgari στο πολυκατάστημα IconSiam της Μπανγκόκ, ένα από τα μεγαλύτερα mall της Ασίας.

Η σειρά των σχεδιαστικών προσόψεων για την ναυαρχίδα της Bvlgari ενοποιείται από ένα μοτίβο έχοντας την υπογραφή του οίκου, εμπνευσμένο από το σχήμα των διακριτικών γωνιών στο πρώτο κατάστημα της Bvlgari στη Ρώμη. Αυτό το μοτίβο είναι συμβολικό της ταυτότητας της Bvlgari, ενώ όπως έγραψε και η εταιρία «μας δίνει επίσης την ευελιξία να πειραματιστούμε με ασύμμετρα σχέδια και καινοτόμα υλικά σε μεμονωμένες προσόψεις».

Ενώ το πιο πρόσφατο κατάστημά στην Μπανγκόκ χρησιμοποίησε ορείχαλκο, η πρώτη πρόσοψη Bvlgari στην Κουάλα Λουμπούρ χρησιμοποίησε ένα πειραματικό υλικό από σκυρόδεμα με φωτιζόμενη ρητίνη που θύμιζαν «φλέβες» από χρυσό, μια εικόνα που φέρνει στο μυαλό σκούρο μάρμαρο.

Εν τω μεταξύ, στο Salone del Mobile 2018 στο Μιλάνο, η εταιρία δημιούργησε ένα διαφορετικό σύμβολο βασιζόμενη στην ιστορία του Bvlgari, για να δημιουργήσει μια εγκατάσταση που μετέφρασε το μοτίβο κλίμακας "Serpenti" σε ένα θολωτό δωμάτιο με καθρέφτες. ⁠

«Με αυτό το σχέδιο φέρνουμε ένα ρωμαϊκό πάθος για ζωή στην Μπανγκόκ» είπε ο εκ των ιδρυτών του MRDV, Jacob Van Rijs. «Δουλεύουμε, ταυτόχρονα, σε πολλά καταστήματα Bulgari, εξασφαλίζοντας πάντα να χρησιμοποιούμε ως βάση υψηλής ποιότητας υλικά όπως φυσική πέτρα, σκούρο γυαλί, χαλκό και χρυσό. Αν και όλα τα design είναι μοναδικά σε σχέση με την εκάστοτε τοποθεσία, κάθε ένα θα έχει ένα διακριτό Bulgari χαρακτηριστικό».

Τα design του αρχιτεκτονικού γραφείου αντλούν έμπνευση από τις θύρες και κορνίς του πρώτου καταστήματος του Bulgari στη Ρώμη, το οποίο από το 1905 βρίσκεται στη Via dei Condotti. Το σχήμα αυτής της κορνίς είναι το μοτίβο που χρησιμοποιεί το MRDV ως νήμα σε όλες τις προσόψεις, σε μια ποικιλία συνδυασμών που του επιτρέπουν να πειραματίζεται με ασύμμετρα σχήματα και καινοτόμα υλικά.

Στη boutique στο mall IconSiam, δόθηκε έμφαση στην κομψότητα, με την πρόσοψη να ολοκληρώνεται με ορείχαλκο συνδυασμένο με διαφορετικά είδη γυαλιού. Αυτό το εντυπωσιακό χρυσό εφέ τραβάει την προσοχή των επισκεπτών καθώς ανεβαίνουν με τις κυλιόμενες σκάλες του mall, οι οποίες καταλήγουν ακριβώς μπροστά στην μπουτίκ. Παράλληλα, τα παράθυρα έχουν διαφορετικά χρώματα και διαφορετικό βαθμό διαφάνειας, ανάλογα με τις χρήσεις στους χώρους πίσω: στο ισόγειο της μπουτίκ, διαφανές γυαλί χρησιμοποιείται στις βιτρίνες, ενώ δύο ορόφους πιο ψηλά αδιαφανή παράθυρα είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία για να εξασφαλίζεται ιδιωτικό περιβάλλον για όσους χρησιμοποιούν το VIP lounge στον τελευταίο όροφο.

Δες τον εκπληκτικό σχεδιασμό στη gallery που ακολουθεί...