Φτιάξε ένα ολάνθιστο στεφάνι για να ομορφύνει την πόρτα σου αυτό το Πάσχα (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Φτιάξε ένα ολάνθιστο στεφάνι για να ομορφύνει την πόρτα σου αυτό το Πάσχα (photos)

Γιατί το Πάσχα και η Άνοιξη, πάνε μαζί!

Πόσο μου αρέσει η άνοιξη! Δεν είναι μόνο επειδή έχω γεννηθεί τον Απρίλιο αλλά λατρεύω την αναγέννηση της φύσης που δίνει τόση χαρά και ελπίδα για κάθετι καινούριο.

Η φύση ανθίζει, χρώματα, μυρωδιές και φως είναι όλα όσα σμείγουν και γίνονται ένα όμορφο παραμύθι μέσα σε μια -ακόμα και μουντή- καθημερινότητα. Κι επειδή διανύουμε ήδη την Μεγάλη Εβδομάδα, και το κατανυκτικό πνεύμα είναι διάχυτο παντού, συνηθίζουμε να δημιουργούμε στεφάνια για να ομορφύνουμετον επιτάφιο, τις πόρτες των σπιτιών μας και τα μπαλκόνια μας.

Στεφάνια με λευκά και κατακόκκινα λουλούδια προτιμώνται κυρίως τις ημέρες του Πάσχα ενώ συμβολικά για την άνοιξη και την Πρωτομαγιά, χρησιμοποιούμε πιο πολλά χρώματα για να δημιουργήσουμε το αγαπημένο μας ολάνθιστο στολίδι.

Ακόμη κι αν δεν είσαι στην εξοχή, μπορείς να βρεις λουλούδια με τα οποία θα μπορέσεις να φτιάξεις υπέροχες συνθέσεις. Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να συνθέσεις ένα στεφάνι. Μ' ένα απλό πλαίσιο από σύρμα επιτρέπεις στα φρέσκα λουλούδια και τις πρασινάδες να δημιουργήσουν τον ομορφότερο καμβά. Διάλεξε τις αγαπημένες σου κορδέλες, ακόμη και κάποια μικροαντικείμενα που μπορείς να κολλήσεις επάνω στο σύρμα και διαμόρφωσε ένα στεφάνι, που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί.

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από τα φρέσκα λουλούδια; Το στεφάνι που θα φτιάξουμε σήμερα είναι ιδανικό για να στολίσει κάθε σημείο του σπιτιού σου, εσωτερικά και εξωτερικά.

Πάμε να δούμε step by step πώς θα το φτιάξεις...