10+2 ιδέες θα δώσουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
10+2 ιδέες θα δώσουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ (photos)

Έξυπνες ιδέες για να μπορέσεις να μεταμορφώσεις γωνιές του σπιτιού σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Τώρα που η καραντίνα έφτασε στο τέλος της -και τυπικά-, έχουμε διάθεση για ανανέωση! Θέλουμε να τ΄αλλάξουμε όλα, για πολλούς λόγους όπως αντιλαμβάνεσαι! Για να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας, για να αντικρύζουμε με άλλο βλέμμα τη διακόσμηση του σπιτιού μας, μα -πάνω απ' όλα- για να πετάξουμε αυτή την αρνητική ενέργεια που μας διακατέχει τόσους μήνες...

Η πανδημία μάς έκανε να μείνουμε πολύ μέσα στο σπίτι μας, και παρόλο που προσπαθούσαμε διαρκώς να αλλάζουμε τη διακόσμηση για να μην πλήττουμε, εντούτοις ακόμη νιώθουμε πως ο χώρος μάς πνήγει.

Η άνοιξη έχει φέρει ευχάριστες αλλαγές που θέλουμε με πολύ χαρά να οικειοποιηθούμε. Θέλουμε χρώματα, θέλουμε νέες υφές, θέλουμε να νιώθουμε ζεστασιά σε συναισθήματα αλλά και τη δροσιά που φέρνει το αεράκι του καλοκαιριού. Όλα αυτά είναι γεμάτα εικόνες που χαζεύουμε στο Pinterest αλλά και με τάσεις που βλέπουμε στους deco influencers στο Instagram. Θέλουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα με μηδέν κόστος. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Ουτοπικό, θα φανταστείς!

Κι όμως, μπορούμε να δώσουμε έναν αέρα ανανέωσης χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα, μόνο φαντασία. Βάλε την αισθητική σου πινελιά στα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού σου και δες πώς μπορείς να ομορφύνεις τον χώρο σου ανέξοδα και δημιουργικά. Αυτές οι ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου ενθουσιάσουν όχι μόνο εσένα αλλά και τους φίλους σου και επιστρατρεύουν το DIY ταλέντο σου για να μετατρέψουν ένα άχαρο αντικείμενο σε κάτι μαγικό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που σκοπεύεις να πετάξεις στα σκουπίδια μερικά βιβλία ή ένα κομμάτι φελλό που πια δε χρησιμοποιείς, θυμήσου πως μπορεί να αποτελέσουν τις κατάλληλες προμήθειες χειροτεχνίας για τις επόμενες κατασκευές σου.