Ο πιο ιδιόμορφος και στυλάτος γύρος του κόσμου

Ο πιο ιδιόμορφος και στυλάτος γύρος του κόσμου

Αν η τσέπη σου το σηκώνει και θέλεις να ταξιδέψεις με υπέρμετρο στυλ αυτά είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα (ορισμένα τα λες και κουλά) ξενοδοχεία του πλανήτη.

hotel_puerta_america
The_Waterhouse
Das_Park_Hotel
Everland_Hotel
The_Yas_Hotel
V-Houses
Juvet_Landscape_Hotel
The_Birds_Nest
Rock_It_Suda
Ice_Hotel



Hotel Puerta America
, Ισπανία/ Jean Nouvel & άλλοι

Που συναντήθηκαν ορισμένοι από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους οι Zaha Hadid, Arata Isozaki, Norman Foster, Marc Newson & Ron Arad; Στα δωμάτια που κρύβονται πίσω από την πρόσοψη ουράνιο τόξο (σχεδιασμένη από τον Jean Nouvel) του Puerta America στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.



The Waterhouse, Κίνα/ NHDRO

Το πρώην αρχηγείο του Ιαπωνικού στρατού μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά boutique hotels του κόσμου, το οποίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το παλιό με το καινούργιο. Το πιο πρωτότυπο στοιχείο του ξενοδοχείου αυτού που βρίσκεται στη Σαγκάη είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτρέπει οπτική επαφή ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους του ξενοδοχείου δημιουργώντας έναν πολύ ζωντανό φυσικό φωτισμό.



Das Park Hotel, Αυστρία/ Andi Strauss

Αυτή η ιδιόμορφη ιδέα του αρχιτέκτονα Andi Strauss αποδείχτηκε πολύ πρακτική τελικά. Τσιμεντένιοι σωλήνες μεταμορφώθηκαν με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι βιώσιμοι! Μέσα μοιάζουν με σπηλιά και είναι ιδιαίτερα οικολογικά αφού παραμένουν κρύα το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα συγκρατώντας την θερμοκρασία στους χοντρούς τοίχους τους. Ρεσεψιόν δεν έχουν, βέβαια, αλλά για την είσοδο χρειάζεστε έναν κωδικό που λαμβάνετε με την κράτηση.



Everland Hotel/ Sabina Lang & Daniel Baumann

Έργο τέχνης είναι, gallery είναι, ξενοδοχείο είναι, δεν είμαστε σίγουροι να σας πούμε. Μάλλον ένα υβρίδιο όλων αυτών θα έλεγε κανείς πως είναι αυτό το ξενοδοχείο ενός (!) δωματίου που μετακινείται (!). Μέχρι στιγμής έχει περιοδεύσει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.



The Yas Hotel, Άμπου Ντάμπι/ Asymptote

The Yas Hotel is a part of the ambitious 36-billion-dollar Yas Marina development. Comprised of two towers, connected by a steel bridge, its curvilinear grid-shell containing nearly 5000 LED fixtures, stretches over the Formula 1 raceway circuit.



V-Houses, Μεξικό/ Heinz Legler

Το ότι βρίσκεται μέσα στη μέση της ζούγκλας το κάνει ήδη παράξενο, σωστά; Το ότι έχει σκαρφαλώσει εκεί ψηλά και έχει θέα πανοραμική το κάνει ήδη ενδιαφέρον. Η οικολογική αρχιτεκτονική του το κάνει, επίσης, αξιοθαύμαστο και η αισθητική του ποθητό.



Juvet Landscape Hotel, Nορβηγία/ JSA

Πιο κοντά με τη φύση της Νορβηγίας δεν θα έρθετε από όσο αν μείνετε στο Juvet Landscape Hotel το οποίο υπήρξε έμπνευση ενός κατοίκου της περιοχής. Τα δωμάτιά του είναι πολύ μίνιμαλ, σχεδόν γυμνά, αλλά ακριβώς αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό μια που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν το φυσικό τοπίο.



The Bird's Nest, Σουηδία/ Inredningsgruppen
Κομμάτι του project Tree Hotel της Σουηδίας αυτή η φωλιά είναι ένα υπερμοντέρνο δωμάτιο καμουφλαρισμένο πίσω από τα κλαδιά και χωράει να φιλοξενήσει μια οικογένεια με δύο παιδιά.



Rock It Suda, Κορέα/ Moon Hoon

Μια σειρά από ιδιαίτερα ξεχωριστά δωμάτια με θεματικές όπως «Barbie», «Ferrari», «Ισπανία» και άλλα το ξενοδοχείο είναι ήδη διάσημο στους αρχιτεκτονικούς κύκλους αλλά και στους ταξιδιώτες που αναζητούν τις ιδιαιτερότητες με μανία.



Ice Hotel, Σουηδία

Το The Ice Hotel «χτίζεται» κάθε χρόνο εκ νέου τον Δεκέμβριο και μένει στη θέση του μέχρι τον Απρίλιο που... λιώνει. Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι είναι, αναμφισβήτητα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας ταξιδιώτης η παραμονή στο uber κυριλέ igloo της Σουηδίας.