Αυτό το εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ μαγεύει όχι μόνο με τα πιάτα αλλά κυρίως με την αισθητική του

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτό το εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ μαγεύει όχι μόνο με τα πιάτα αλλά κυρίως με την αισθητική του

Ένα μαγικό μέρος στο Χονγκ Κονγκ αποπνέει μοναδικότητα. 

Η ατμόσφαιρα που αποπνέει ένας χώρος είναι το σημαντικότερο για έναν επισκέπτη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μέρος που απολαμβάνουμε γαστρονομικές εμπειρίες...

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα και στο νέο εστιατόριο που μεταφερόμαστε νοερά αυτή τη στιγμή. Ονομάζεται 50% Cloud Artists Lounge και είναι δημιουργημένο από την εταιρία Cheng Chung Design.

Το εστιατόριο που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ αποπνέει μοναδικότητα και μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από όνειρο. Ένα συγκρότημα κτιρίων με μοναδικό σχήμα και απαράμιλλη διακόσμηση κατασκευάστηκε από τον τοπικό καλλιτέχνη Luo Xu εξ ολοκλήρου από τούβλα. Όπως μπορείς να δεις κι εσύ στη gallery παρακάτω, το 50% Cloud Artists Lounge βρίσκεται στην πόλη Dongfengyun και επιδιώκει να αποτελέσει όχι μόνο ένα απλό εστιατόριο αλλά να συνδυάζει έναν χώρο τέχνης στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Οι δημιουργοί του εστιατορίου πρόσθεσαν ελάχιστα νέα στοιχεία και υλικά (εκτός του τούβλου δηλαδή), ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του επισκέπτη από την υπέροχη αρχιτεκτονική του.

Τα τραπέζια και τα καθίσματα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την καλύτερη πρόσβαση στο φυσικό φως καθώς φιλτράρεται από τους οργανικούς φεγγίτες.



«Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία είναι δημιουργημέν με βάση το φως κάτω από τους φεγγίτες», εξηγεί ο Cheng Chung Design. «Το φυσικό φως περνάει στο εσωτερικό του εστιατορίου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και δημιουργεί διαφορετικές οπτικές εμπειρίες», συνεχίζει ο Chung.

To ξενοδοχείο στο Μεξικό με τις επιβλητικές καμάρες που μαγεύει με την αρχιτεκτονική του το έχεις δεί; Αν όχι μπες εδώ για να εντυπωσιαστείς!

Τα κομψά ξύλινα αμπαζούρ δημιουργούν πρόσθετο τεχνητό φως ενώ διατηρούν τη ζεστή παλέτα φυσικών υλικών. Το Cheng Chung Design εργάστηκε εντατικά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του συγκροτήματος που περιλαμβάνουν μια αίθουσα εκδηλώσεων, γκαλερί τέχνης και ένα ξενοδοχείο. Όλα αυτά τα έργα θεωρούνται «ύμνος στον σχεδιασμό με τούβλα», καθώς το κτίριο δεν έχει υποστεί προσμίξεις με άλλα υλικά.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο μαγικό αυτό εστιατόριο που -προσωπικά- το έχω προσθέσει ήδη στην Bucket List μου!