H πρώτη παραλία στο Μανχάταν; Κι όμως, αν το πεις δε θα σε χαρακτηρίσουν πια τρελή!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
H πρώτη παραλία στο Μανχάταν; Κι όμως, αν το πεις δε θα σε χαρακτηρίσουν πια τρελή!

Το Hudson River Park Trust θα περιλαμβάνει την πρώτη παραλία του Μανχάταν.

Το Hudson River Park Trust της Νέας Υόρκης ξεκίνησε την κατασκευή του στη χερσόνησο Gansevoort, ένα παραθαλάσσιο πάρκο από τους αρχιτέκτονες τοπίου της εταιρίας James Corner Field Operations. Αυτή η τεράστια κατασκευή θα φιλοξενήσει την πρώτη δημόσια παραλία του Μανχάταν.

Αν το έλεγες κάποτε θα σε περνούσαν για τρελή. Αν το πεις τώρα, μάλλον θα σε θεωρήσουν καλά διαβασμένη!

Το πάρκο των 5,5 στρεμμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης γκαζόν και αθλητικές εγκαταστάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2023.

manhatan paralia3

Βρίσκεται μεταξύ της οδού Gansevoort και της Little West 12th Street και θα αποτελεί μέρος του Hudson River Park του Μανχάταν. Το πάρκο μήκους τεσσάρων μιλίων εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Χάντσον και περιλαμβάνει πολλούς χώρους και εγκαταστάσεις όπως το British designer Thomas Heatherwick's Little Island, που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα. Το Whitney Museum of American Art κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από τον καλλιτέχνη David Hammons στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Gansevoort.



Το πάρκο χτίζεται πάνω από τα απομεινάρια ενός ιστορικού χώρου υγειονομικής ταφής που έχει απομείνει από ένα έργο για αποκατάσταση του περιβάλλοντος που είχε εκπονηθεί για το Μανχάταν από το 1830.

Και μιας και μιλάμε για εκπληκτικά έργα, δες εδώ το οβάλ σχολείο στην έρημο Thar της Ινδίας που εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό του

Το James Corner Field Operations έχει σχεδιάσει διάφορα αξιοθέατα που μπορούν να προσθέσουν μια όαση στο Μανχάταν, όπως μια παραλία με βραχώδη ακτογραμμή και πρόσβαση με καγιάκ στη νότια πλευρά της χερσονήσου.

Βόρεια της παραλίας θα υπάρχει γκαζόν και χώροι για να μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να απολαμβάνουν τη φύση, καθώς και ένας μεγάλος αθλητικός χώρος που θα περιβάλλεται από συστάδες δέντρων.

Δες τα σχέδια του μεγάλου και δαπανηρού αυτού έργου στη gallery που ακολουθεί...