Το ιστορικό Palacio Pereira στο Σαντιάγο μετατράπηκε σε Υπουργείο Πολιτισμού της Χιλής (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το ιστορικό Palacio Pereira στο Σαντιάγο μετατράπηκε σε Υπουργείο Πολιτισμού της Χιλής (photos)

Η εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική μαγεύει!

Ένα εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό αρχοντικό του 19ου αιώνα, μετατράπηκε το στο νέο κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού της Χιλής. Οι αρχιτέκτονες Cecilia Puga, Paula Velasco και Alberto Moletto έχουν αποκαταστήσει το Palacio Pereira του Santiago, μετατρέποντάς το σε ένα κτήριο όπου θα φιλοξενηθούν τα γραφεία του Υπουργείου.

Το νεοκλασσικό, το οποίο σχεδιάστηκε στα μέσα του 1800 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Lucien Hénault αποτελεί πλέον την έδρα του Υπουργείου Πολιτισμού, Τεχνών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.



H ανακαίνιση

Η Cecilia Puga και η Paula Velasco, συνεργάστηκαν με τον ιδρυτή του Moletto Arquitectos, Alberto Moletto, στο έργο. Το τρίο των αρχιτεκτόνων με έδρα το Σαντιάγο, με επικεφαλής τον Puga, κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανακαίνιση του κτιρίου το 2012.

Αντί να αποκαταστήσουν το κτίριο σε ένα ακριβές αντίγραφο της αρχικής του κατάστασης, οι αρχιτέκτονες ενσωμάτωσαν σύγχρονες προσθήκες σε μέρη όπου το ιστορικό κτίριο είχε καταρρεύσει. «Η υλική στρατηγική του έργου προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή στην πολυπλοκότητα μιας τέτοιας δομής», ανέφεραν οι αρχιτέκτονες.



Ένα πολύπλοκο πλέγμα από κολώνες από μπετόν αποκαθιστά το σχήμα της αρχικής αυλής όπου το κτίριο είχε κατεδαφιστεί μερικώς. Η αυλή χωρίζει αρχικά τα οικογενειακά δωμάτια από τους χώρους εξυπηρέτησης, όταν το κτίριο ήταν ένα μεγαλοπρεπές σπίτι. Τώρα τα επίπεδα των γραφείων με τεράστια τζάμια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, βλέπουν μέσα από τις τσιμεντένιες κολόνες στην αυλή.

Πόσα όμορφα και εντυπωσιακά κτήρια μπορεί κανείς να βρει στον κόσμο! Ένα από αυτά;Το οβάλ σχολείο στην έρημο Thar της Ινδίας που κάνει αίσθηση με τον σχεδιασμό του

Δες το καταπληκτικό κτήριο πώς δημιουργήθηκε μετά την ανακατασκευή και θα εντυπωσιαστείς κι εσύ από τις εικόνες.