Τα σημεία στο σπίτι σου που αμελείς πάντα να τακτοποιήσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα σημεία στο σπίτι σου που αμελείς πάντα να τακτοποιήσεις

 Μπορεί να αγαπάμε την τάξη αλλά υπάρχουν κάποια σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε διαρκώς να τακτοποιήσουμε.

Η ακαταστασία είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Με υπερχείλιση πραγμάτων σε κάθε γωνιά του σπιτού μας, σε ντουλάπες, συρτάρια, κούτες, ντουλαπάκια, δεν είναι καθόλου περίεργο που πολλές από εμάς νιώθουμε ανύμπορες να διαχειριστούμε την κατάσταση!

Δεν είναι ότι δε θέλουμε, είναι ότι δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε.

Όμως, έχοντας μια μέρα για να οργανώσεις τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται περισσότερη τακτοποίηση, είναι φυσικό να μην προλαβαίνει να τα κάνεις όλα. Και ναι, κάποια σημεία μένουν πάντα ακατάστατα και είναι ακριβώς εκείνα που μπορείς -και αυτό κάνεις τελικά- να κρύβεις πράγματα «κάτω από το χαλάκι», και να μην τα παίρνει χαμπάρι κανείς!

4 tips για να οργανώσεις εύκολα και γρήγορα την ντουλάπα σου

Ποια σημεία τακτοποιούμε συχνά; Μπορείς να μαντέψεις;

Μπορεί τα Σαββατοκύριακα να υποδεχόμαστε φίλους στο σπίτι και να καταναλώνουμε αλκοόλ μαζί ή μετά το φαγητό, όμως σύμφωνα με το Real Simple, πολλοί άνθρωποι -παρόλο που χρησιμοποιούν πολλά μπουκάλια για κάθε είδους ποτό- στην ουσία ξεχνούν να τα τακτοποιήσουν.

Αν ρίξεις μια ματιά στην κάβα σου θα το διαπιστώσεις. Πόσα μπουκάλια μισοάδεια βρίσκονται σε περίοπτη θέση και πόσα έχουν ήδη τελειώσει και δεν το έχεις καταλάβει! Ξεκίνα ελέγχοντας τα παλιά μπουκάλια που περιέχουν κρασί, οινοπνευματώδη ποτά και μπύρα για να δεις αν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Τα λικέρ διαρκούν δύο χρόνια, ενώ τα ανοιχτά μπουκάλια από tonic όπως το βερμούτ διαρκούν μόνο λίγους μήνες. Για αποσταγμένες ουσίες όπως ρούμι, βότκα και τεκίλα, δες εάν μπορείς να κάνεις μίξεις.



Πού πάμε μετά;

Αφού τακτοποιήσαμε τα μπουκάλια είναι ώρα να πάμε στο μπάνιο. Το Good House Keeping συνιστά την αποθήκευση σε καθαρά κουτιά και καλάθια ώστε να αποφεύγεται η υγρασία. Αν δεν έχεις πολλούς αποθηκευτικούς χώρους μπορείς απλά να ενσωματώσεις μερικά ράφια και να τοποθετήσεις εκεί καλάθια και τα ανοικτά κουτιά σου.

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μικρόαντικείμενα;

Τα ράφια των cd's και των dvd's είναι τα μέρη που έχουν περισσότερη σκόνη και που ποτέ δεν καθαρίζουμε. Για να βρεις άκρη, αρχικά πρέπει να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα με το τι χρειάζεσαι και τι όχι. Να είσαι ειλικρινής! Όχι, δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά μέσα στο σπίτι πόσο μάλλον ...στη ζωή σου. Κάνε την ίδια διαδικασία με όλα όσα αποθηκεύεις καιρό και ίσως δεν σου χρησιμεύουν πια σε τίποτα!



Θα δεις πως αυτή η διαδικασία θα είναι άκρως απελευθερωτική!