Μια unique πράσινη στέγη δημιουργήθηκε για να ταιριάζει με τα δάση της Ελβετίας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μια unique πράσινη στέγη δημιουργήθηκε για να ταιριάζει με τα δάση της Ελβετίας

Οι καταπράσινες στέγες του σπιτιού βοηθούν το κτίριο να εναρμονίζεται με το τοπίο όταν το βλέπεις από πάνω. 

Ο Ιρανός αρχιτέκτονας Milad Eshtiyaghi δημιουργεί υπέροχες ιδέες για μοναδικά σύγχρονα σπίτια. Χρησιμοποιεί συχνά ενδιαφέροντα τοπία ως φόντο για τα γλυπτά αρχιτεκτονικά του έργα. Η τελευταία του ιδέα έχει τίτλο «Landscape House» και λειτουργεί ως συνέχεια των ποικίλων επιφανειών των δασών της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το όνομά του, το Landscape House φαίνεται να βγαίνει από το έδαφος σαν να είναι δύο λευκοί τόμοι. Ο Eshtiyaghi επιλύει το πρόβολο επιτρέποντας στον έναν τόμο να ακουμπά στον άλλο. Η σχεδίαση είναι μαγική! Κάθε εξώθηση τελειώνει με μια πρόσοψη από γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα προς τα έξω.


https://www.instagram.com/p/CJgq5B4jpvc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι καταπράσινες στέγες του σπιτιού βοηθούν το κτίριο να εναρμονίζεται με το τοπίο όταν το βλέπεις από πάνω. Η πράσινη οροφή διακόπτεται μόνο από μεγαλους γυάλινους φεγγίτες που γεμίζουν τους εσωτερικούς χώρους με φυσικό φως της ημέρας.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς μεγάλο μέρος του σπιτιού είναι υπόγειο. Το φως επιτρέπεται περαιτέρω να εισέλθει στις κάτω περιοχές μέσω παραθύρων στην πισίνα. Αν και το Landscape House θα ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσει κανείς τη φύση, οι λαμπεροί εσωτερικοί του χώροι και οι ανέσεις που προσφέρει μπορεί να σε κάνουν να θέλεις να μείνες μέσα για πάντα.



Το σχέδιο αυτού του ξενοδοχείου στην Κίνα είναι εμπνευσμένο από ένα αρχαίο πολιτιστικό κείμενο

Δες πώς είναι το καταπληκτικό αυτό σπίτι στη gallery που ακολουθεί...