Διακοπές τέλος: Άλλαξε διακόσμηση στο σαλόνι σου αλλά και διάθεση- 5 tips για να εμπνευστείς

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Διακοπές τέλος: Άλλαξε διακόσμηση στο σαλόνι σου αλλά και διάθεση- 5 tips για να εμπνευστείς

Διακοπές τέλος: Κάνε ανακατατάξεις στο σαλόνι σου και φτιάξτο έτσι ώστε να φαίνεται ομορφότερο και μεγαλύτερο!

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών φαίνεται σαν βουνό στα μάτια μας αν αναλογιστείς πως πέρα από το ότι αφήνουμε πίσω τις ξέγνοιαστες στιγμές που περάσαμε, έρχεται η ώρα της επιστροφής μας στο σπίτι αλλά και στο γραφείο.

Και μπορεί η επιστροφή στο γραφείο να είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί ν΄αλλάξει, το σπίτι μας όμως έχει ανάγκη γι' αλλαγή και μάλιστα εδώ και τώρα. Η ανανέωση της διακόσμησης τους προσωπικού μας χώρου εξάλλου(και δη του σαλονιού μας) είναι μια επιθυμία που έχουμε κάθε φορά που επιστρέφουμε από διακοπές.

5 ιδέες για να αποκτήσει ξεχωριστό χαρακτήρα το σαλόνι σου

Άλλαξέ τα όλα, μπορείς!


https://www.instagram.com/p/CPjNXT-DFNC

Η ανάγκη για να ζήσουμε σ' έναν ανανεωμένο χώρο είναι μεγάλη. Ποιος θέλει να ζει εξάλλου σ΄ έναν «πολυφορεμένο» χώρο που ειδικά τον τελευταίο χρόνο τον έχουμε δει από την καλή και από την ανάποδη. Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο που εργαζόμαστε, με την εργασία από το σπίτι να γίνεται το νέο μας περιβάλλον. Και ναι, γυρίσαμε τα έπιπλα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, αλλάξαμε όσα δεν μας άρεσαν όμως τώρα, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε.

Τι γίνεται όταν έχεις μικρό χώρο και θέλεις να τον κάνεις να δείχνει διπλάσιος



Υπάρχει λύση! Και όχι μόνο μία άλλα πολλές! Ξεκινά με αυτές τις 5:

1. Χρησιμοποίησε τα χρώματα με σύνεση.

Σε έναν μικρό χώρο δεν βάζουμε ποτέ σκούρα χρώματα σε πολύ μεγάλες επιφάνειες γιατί αυτομάτως κάνουν το σαλόνι μας να φαίνεται μικρότερο απ' ό,τι είναι.

2. Μην κολλάς τα έπιπλά σου στον τοίχο

Αυτό βοηθά στο οπτικό μας πεδίο να δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους.

3. Άσε το φως να μπει μέσα στο σαλόνι σου

Περισσότερο φως, πιο μεγάλο χώρος, είναι απλό!

diakosmisi salonioy2

4. Αξιοποίησε τους τοίχους σου

Αν δεν έχεις αρκετό χώρο μπορείς να προσθέσεις ράφια ώστε να κρεμάσεις αξεσουάρ και είδη που αγαπάς. Όσο πιο ψηλά τα τοποθετήσεις τόσο μεγαλύτερη προοπτική θα δημιουργήσεις. Ακόμη κι αν δεν έχεις ψιλοτάβανο σπίτι, αυτό θα δώσει το hint που χρειάζεσαι.

5. Επένδυσε σ' ένα key item που θα δώσει χαρακτήρα

Μπορεί να είναι ένα χαλί, ένα φυτό, ένα τραπεζάκι ή ένας υπέροχος πίνακας. Δώσε έμφαση στον χώρο τονίζοντας το αγαπημένο σου item.