4 tips αποδεικνύουν πως οι μικρές κουζίνες μπορούν να είναι λειτουργικές και υπέροχα διακοσμημένες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 tips αποδεικνύουν πως οι μικρές κουζίνες μπορούν να είναι λειτουργικές και υπέροχα διακοσμημένες

4 μυστικά για να κάνεις τη μικρή κουζίνα σου πιο cozy και λειτουργική από ποτέ.

Ως παιδιά της πόλης, το να ζούμε σ΄ένα μικρό διαμέρισμα είναι κάτι αναμενόμενο! Δε μας κάνει εντύπωση που παρόλο που ο προσωπικός μας χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος σε τετραγωνικά όσο θα θέλαμε, μαθαίνουμε να ζούμε σε αυτόν και να προσαρμόζουμε τις ανάγκες αλλά και τις υποχρεώσεις μας.

Και καθώς μιλάμε για μικρούς χώρους, θα σταθώ στην κουζίνα, ένα αγαπημένο μέρος του σπιτιού για μικρούς και μεγάλους.Ποιος είπε πως μια μικρή κουζίνα δεν μπορεί να είναι υπέροχη και άκρως λειτουργική; Τα tips οργάνωσης για τα οποία έχω γράψει πολλές φορές εδώ στο Queen, είναι οι αγαπημένοι μας σύμμαχοι για να διατηρούμε την κουζίνα καθαρή και τακτοποιημένη.

Αν έχεις πετύχει πολλές φορές τον εαυτό σου να γκρινιάζει για την έλλειψη χώρου, οι 4 κουζίνες που θα δεις παρακάτω αποδεικνύουν πως τα τετραγωνικά δεν είναι πάντα αυτά που «μετρούν» σ΄εναν χώρο. Μπορείς με την κατάλληλη διακόσμηση και τις έξυπνες λύσεις οργάνωσης, να διπλασιάσουν τον χώρο σου και να τον κάνεις αξιοζήλευτο.

Μάθε πότε πρέπει να πετάς από την κουζίνα σου τις ξύλινες κουτάλες

1. Αξιοποίησε το ψυγείο σου


https://www.instagram.com/p/Bu4MkYylman

Εάν το ψυγείο σου βρίσκεται πολύ κοντά στις εστίες, αξιοποίησε στο έπακρο την πλάτη του. Τοποθέτησε μαγνητικές λωρίδες για να κρεμάσεις μαχαίρια και γάντια φούρνου. Αυτό το απλό και φθηνό tip σου παρέχει επιπλέον χώρο στον πάγκο ή στα συρτάρια της κουζίνας σου για προετοιμασία φαγητού και καθημερινή αποθήκευση.

2. Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου


https://www.instagram.com/p/CQqbJ3gHDYD

Ένα χρηστικό μυστικό είναι να συγκεντρώσεις σ΄ένα ράφι στον τοίχο όλα τα μπαχαρικά σου. Θα δεις πως και πολύ εύκολα θα τα βρίσκεις και όμορφα θα διακοσμήσουν τον χώρο σου.

3. Κράτα τα πιάτα σου σε περίοπτη θέση


https://www.instagram.com/p/CQoe4vVn0Ih

Αν δεν έχεις επαρκή χώρο για να αποθηκεύσεις το καλό σου σερβίτσιο, μη σκας. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα ράφι και να τα τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται και να διακοσμούν τέλεια τον τοίχο σου. Τα ανοικτά ράφια είναι η τελευταία τάση στις κουζίνες γι' αυτό τόλμησέ το.

4. Ένα island μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο τραπέζι


https://www.instagram.com/p/CL-kWKjlYHF

Αν οι πάγκοι εργασίας είναι λίγοι, σκέψου να δημιουργήσεις ένα island μέσα στην κουζίνα. Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος σου, ένα τραπέζι μπορεί να αποτελέσει τη λύση για όλες τις δουλειές σου. Για φαγητό, για μαγείρεμα, για εργασία, για αποθήκευση, όλα μπορούν να βρουν τη θέση τους...