4 μυστικά για να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με ανθισμένο κήπο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 μυστικά για να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με ανθισμένο κήπο

Φυτά εσωτερικού χώρου που θα σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις την ωραιότερη διακόσμηση ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο.

Φθινόπωρο πια και αναζητάμε ανανέωση! Διαλέγουμε χρώματα για να φρεσκάρουμε τους τοίχους του σπιτιού μας, καινούρια έπιπλα και αντικείμενα για να ομορφύνουν τον χώρο και να μας αλλάξουν διάθεση και φυσικά κάνουμε τις απαραίτητες χωροταξικές αλλαγές για να νιώσουμε πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει γύρω μας.

Δεν το έχεις νιώσει κι εσύ πως παρόλες τις αλλαγές, κάτι λείπει από τον χώρο σου; Είναι αυτή η φρεσκάδα του εξωτερικού χώρου που αγαλλιάζει την ψυχή μας ακόμη και τον χειμώνα! Ναι, για τη φύση μιλάω που δεν είναι τυχαία η πηγή ανάσας και αναζωογόνησης στη ζωή μας.

4 φυτά που μπορείς να έχεις στο γραφείο σου και αυξάνουν την αποδοτικότητα σου

Τα φυτά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να προσθέσουμε θετική ενέργεια στο σπίτι μας. Το πράσινο εξάλλου αποτελεί ένα καθησυχαστικό χρώμα που μας ξυπνά πρωτόγονα συναισθήματα. Όπου το αντικρίσουμε, βλέπουμε τη ζωή. Στην ουσία το πράσινο είναι η ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό,το σώμα και τον συναισθηματικό εαυτό μας.


https://www.instagram.com/p/CSHQ0qIB9wx

Το να βάλει κανείς φυτά εσωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι του είναι ό,τι καλύτερο σε κάθε εποχή. Για να δημιουργήσεις όμορφες συνθέσεις και γωνιές γεμάτες ζωντάνια, πρόσθεσε επάνω σε ράφια και τραπέζια μικρά κασπό με φυτά που είναι ανθεκτικά στις θερμοκρασίες της εποχής. Αν λατρεύεις το τροπικό τοπίο που δημιουργεί την απόλυτη αρμονία σ΄ένα αστικό σπίτι, όπως το δικό σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω ενδιαφέρουσες συμβουλές.



Πριν τοποθετήσεις όμως οποιοδήποτε φυτό στον χώρο σου θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου δύο πράγματα: τη θερμοκρασία του σπιτιού καθώς επίσης και το γεγονός πως πρέπει ν' αποφύγεις σημεία που τα βλέπει πολύ ήλιος. Όσο για το πώς θα τα διακοσμήσεις και πώς θα αποκτήσουν περίοπτη θέση στο σαλόνι σου; Αυτά άφησέ τα σε μένα!

Σου έχω 4 πρωτότυπες ιδέες για να κάνεις το χώρο σου έναν ολάνθιστο κήπο...

1. Παίξε με γωνιές

Σκέψου τα φυτά όπως ένα αγαπημένο και πολύτιμο αξεσουάρ. Δημιούργησε μια γωνιά με επίπεδα, με μικρές και μεγάλες γλάστρες και κάνε τα φυτά τον απόλυτο πρωταγωνιστή του χώρου.

2. Βρες τη σωστή θέση

Κράτα τα φυτά σου χαρούμενα. Για να το πετύχεις πρέπει να βρεις το σωστό μέρος μέσα στο σπίτι που θα τους επιτρέπει ν' αναπνέει.

3. Καθάρισε την ατμόσφαιρα με φυτά

Κάποια συγκεκριμένα φυτά όπως το σπαθίφυλλο, έχουν την μαγική ιδιότητα να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα και να ρουφούν την αρνητική ενέργεια ενός χώρου. Τι ωραιότερο να το τοποθετήσεις στο σαλόνι ή στο δωμάτιό σου;

4. Δημιούργησε έναν μικροσκοπικό κήπο

Υπάρχουν μακρόστενες γλάστρες (μικρές αλλά και μεγάλες) που μας επιτρέπουν να φυτέψουμε στο εσωτερικό τους πολλά παχύφυτα, κακτοειδή και άλλα ανθεκτικά φυτά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις γυάλες ή κολονάτα ποτήρια ώστε να δημιουργήσεις ένα extra elegant αποτέλεσμα.

Κι επειδή δεν σου δίνω μόνο tips αλλά και ιδέες για να εμπνευστείς, στη gallery που ακολουθεί μπορείς να ταξιδέψεις στο ιδανικό -για σένα- νέο σπίτι σου! Δες πώς μπορείς να τοποθετήσεις τα φυτά σου για να αποτελούν μέρος της διακόσμησης του χώρου σου....