5 φυτά που αγαπούν το Φθινόπωρο: Δες πώς θα τα διατηρήσεις στο μπαλκόνι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 φυτά που αγαπούν το Φθινόπωρο: Δες πώς θα τα διατηρήσεις στο μπαλκόνι σου

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τα γάντια της κηπουρικής και να ξεκινήσεις να προσθέτεις χρώμα και καλή ενέργεια στον χώρο σου!

Ο κήπος μας φαίνεται «λυπημένος» όταν μπαίνει το φθινόπωρο. Η εικόνα των φυτών και των δέντρων μας (ακόμη και στο μπαλκόνι σου αν θα δεις) είναι αρκετά μελαγχολική, μια εικόνα που βλέπεις παντού στη φύση αυτή την εποχή του χρόνου.

Τα ξεθωριασμένα χρώματα του Οκτώβρη έρχονται σε αντίθεση με τις φωτεινές εικόνες του καλοκαιριού, πράγμα που μας κάνει ν΄αναπολούμε όσο ποτέ άλλοτε τις στιγμές που περνούσαμε στο μπαλκόνι και στον κήπο μας! Τα φυτά μας έχουν αρχίσει να ρίχνουν τα φύλλα και τα άνθη τους και οι αποχρώσεις του κορμού τους μάλλον μοιάζουν με τον μουντό καιρό που επικρατεί.

Φτιάχνεις το μπαλκόνι σου; Αυτός ο «μικρός κήπος» ξεπερνά τα συνηθισμένα

Ποιος είπε όμως πως το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για να έχεις λουλούδια και φυτά στο μπαλκόνι σου;

Εδώ σου έχω 5 είδη που αγαπούν το φθινόπωρο και αντέχουν στις βροχερές και δροσερές ημέρες αυτής της εποχής. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τα γάντια της κηπουρικής και να ξεκινήσεις να προσθέτεις χρώμα και καλή ενέργεια στον χώρο σου!

4 λουλούδια για να φυτέψεις εύκολα στο μπαλκόνι σου και να πιάσουν αμέσως

1. Πανσέδες

pansedes

Οι πανσέδες είναι οι αγαπημένες του φθινοπώρου. Διαρκούν για εβδομάδες, αντέχουν τα ελαφριά κρύα και έχουν υπέροχα χρώματα, που μπορούν να ομορφύνουν το μπαλκόνι σου! Αν και ανθίζουν μια φορά τον χρόνο, ορισμένες ποικιλίες αντέχουν και στους ήπιους χειμώνες και ανθίζουν ξανά την επόμενη άνοιξη.

2.Καμπανούλες


https://www.instagram.com/p/Bp6zFWCHn4Y

Αυτός ο όμορφος θάμνος μοιάζει να «βγάζει φλόγες» το φθινόπωρο, όταν το λαμπερό κόκκινο χρώμα του εκρήγνυται στο τοπίο.

3. Serviceberry

Serviceberry

Το Serviceberry ανθίζει την άνοιξη, το καλοκαίρι βγάζει αυτά τα εκπληκτικά μούρα (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μαρμελάδες!) και το φθινόπωρο συνεχίζει να μας χαρίζει τα υπέροχα χρώματά του. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο που συνήθως φτάνει ως τα 4-5 μέτρα ύψος.

4.Beautyberry

Beautyberry

Αυτός ο λιγότερο γνωστός αυτοφυής θάμνος έχει μικρά λευκά λουλούδια την άνοιξη αλλά το φθινόπωρο, εκρήγνυνται με λαμπερά μωβ μούρα που είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη στο μπαλκόνι σου. Είναι ιδιαίτερα υπέροχο σε αντίθεση με τα πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα που βλέπουμε το φθινόπωρο στη φύση.



5. Εουχέρα

Heuchera

Αυτά τα όμορφα πολυετή φυτά έρχονται σε μια καταπληκτική ποικιλία χρωμάτων που κυμαίνονται από πράσινο λάιμ και ασημί έως έντονο κόκκινο και βαθύ μπορντό. Αυτό το φυτό αγαπιέται για το εκπληκτικό χρώμα των φύλλων του, τα οποία παραμένουν μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Η εουχέρα είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό που φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν φυτεύονται πολλές μαζί σ΄έναν κήπο ή στα παρτέρια σου.