Xmas is coming! 10 ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου on a budget

Παυλίνα Μητροφάνη
Xmas is coming! 10 ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου on a budget

Και ναι, υπάρχουν τρόποι για να διακοσμήσεις το σπίτι σου χωρίς μεγάλο κόστος!

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ήδη το Christmas mood έχει αρχίσει να διαχέεται στην αγορά αλλά και στους δρόμους. Ο στολισμός των δέντρων και γενικότερα η διακόσμηση των σπιτιών με χριστουγεννιάτικα στολίδια έχει ξεκινήσει, και σίγουρα θα έχουν υπάρξει σκέψεις όπως «Τι καινούργια στολίδια να αγοράσω; Πώς να διακοσμήσω φέτος λίγο πιο διαφορετικά το σπίτι μου αλλά και το πιο σημαντικό, υπάρχει τρόπος να στολίσω πολύ όμορφα τον χώρο μου αλλά να μην επιβαρυνθώ οικονομικά;».

Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου άκρως Χριστουγεννιάτικο χωρίς όμως να χαλάσεις πολλά χρήματα από το budget σου. Υπάρχουν 10 ιδέες που μπορείς να ακολουθήσεις και να διακοσμήσεις τον χώρο σου όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι. Πάμε να δούμε;

xristoygennaiatikp dentro8

Δες το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου... αλλιώς! 8 ιδέες για να μοιάζει σαν καινούριο

#1.Φτιάξε μόνη σου μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση

Μια εντυπωσιακή διακόσμηση για το σαλόνι σου είναι μια σύνθεση. Για παράδειγμα, προσωπικά θα λάτρευα έναν μεγάλο καθρέφτη στολισμένο με νιφάδες χιονιού που θα ήταν σκορπισμένες γύρω του συνοδευόμενες φυσικά από μικρά αστεράκια ή μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα. Νομίζω ότι οι νιφάδες χιονιού είναι φτιαγμένες από αφρό και θα φαινόταν υπέροχα αν τους πρόσθετες και λίγη λάμψη.

https://www.instagram.com/p/CT-AojMgiXh

#2. DIY Mason Jar Candle Lights

Μια super WOW ιδέα είναι να πάρεις τα βάζα που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου και να τα γεμίσεις με χιόνι. Ιδανικά γέμισέ τα μέχρι την μέση και στην συνέχεια μέσα στο βάζο και πάνω από το χιόνι πρόσθεσε ένα κεράκι του οποίου η επιλογή ( χρώματος, μεγέθους) θα είναι δική σου! Φυσικά, μπορείς να μην περιοριστείς μόνο στο χιόνι αλλά να προσθέσεις μέσα στο βάζο ότι άλλο σου αρέσει.

#3. Φτιάξε γιορτινά και εμπνευσμένα από τη φύση κηροπήγια

Ένας πολύ εύκολος και ωραίος τρόπος για να ντύσεις ένα απλό κερί. Τι πρέπει να κάνεις; Χρησιμοποίησε ραβδιά μέντας ή κανέλας τα οποία θα κολλήσεις γύρω από ένα βάζο της επιλογής σου ή κερί, έτσι για μια εορταστική πινελιά. Εγώ, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα κεριά που θυμίζουν λίγο φύση και πιστεύω θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.





Πολύ απλό! Απλώς μάζεψε λίγο πράσινο από θάμνους που μπορείς να βρεις έξω, οργάνωσε τους όπως εσύ θες στο δοχείο και στο τέλος πρόσθεσε το κερί σου! Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις ένα ηλεκτρικό κερί για να βεβαιωθείς ότι η φωτιά δεν θα εξαπλωθεί στα κλαδιά.

#4. Δημιούργησε Holly κεριά

Πόσο δημιουργικά είναι αυτά τα ανάποδα ποτήρια κρασιού που χρησιμοποιούνται ως κηροπήγια και με τα οποία γίνεται χαμός στο Instagram τις γιορτινές μέρες! Μπορεί να είναι ένα απλό DIY αλλά είναι απίστευτα όμορφο και εντυπωσιακό!

via GIPHY

Τη στιγμή που το είδα, σκέφτηκα αμέσως να πάω στα μαγαζιά και να αγοράσω διαφορετικούς τύπους ποτηριών για να δημιουργήσω μια μοναδική ομάδα κεριών και με πολύ ελάχιστα χρήματά. Λατρεύω τα φύλλα επίσης που μπορείς να προσθέσεις στο εσωτερικό του ανάποδου ποτηριού. Πόσο τέλειο!

#5. Δημιούργησε έναν χριστουγεννιάτικο πολυέλαιο

Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από έναν πολυέλαιο στολισμένο με όμορφα, γιορτινά στολίδια, δεν συμφωνείς; Δυστυχώς, δεν έχω πολυελαίους στο σπίτι μου αλλά και πάλι αυτό δεν με εμποδίζει καθόλου. Το ήθελα πολύ και βρήκα την λύση. Απλά αγόρασε μια σειρά από lights στο χρώμα που εσύ θες και προσάρμοσέ τα στο δικό σου φωτιστικό.

keimeno xmas

Θα κάθεσαι στον χώρο σου, θα βλέπεις την ταινία σου και τα φωτάκια θα είναι εκεί για να σου δημιουργούν το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Εγώ το έκανα στο δωμάτιό μου. Τέλειο έτσι;

#6. Χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Βρήκα πολλές ιδέες για να διακοσμήσω με κλαδιά το σαλόνι μου. Αυτό το έργο είναι απλό στην κατασκευή και on a budget. Εάν έχεις λευκή μπογιά σε μορφή σπρέι, στολίδια και ένα είδος βάζου για να τα στερεώσεις όλα, τότε είσαι έτοιμη!

https://www.instagram.com/p/CVzhK5QrEQF

Εάν δεν έχεις σπρέι τότε είτε μπορείς να αγοράσεις ένα, είτε να αφήσεις το κλαδί στο φυσικό του χρώμα. Μη το φοβηθείς, και πάλι το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι υπέροχο.

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω πραγματικά κλαδιά στη διακόσμηση του σπιτιού μου, αλλά αυτό το DIY με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μπορούν να κάνουν μια εκπληκτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

#7. Φτιάξε μια κουρτίνα από στολίδια

Αυτό το στολίδι "κουρτίνα" είναι λίγο πολύχρωμο για το γούστο μου, αλλά είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό. Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα ασημένια και χρυσά στολίδια και θα τα κρεμούσα με μια πιο λεπτή κορδέλα οργάντζα που είναι δεμένη σε φιόγκο όπου συναντά το στολίδι. Μπορείς εύκολα να το προσαρμόσεις με βάση το δικό σου γούστο. Όλες οι ιδέες εξάλλου θα έχουν την δική σου, μοναδική πινελιά.

#8. Τύλιξε με χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα τις κορνίζες σου

Βρήκα την απόλυτη ιδέα χαμηλής προσπάθειας και μεγάλης απήχησης που θα σε ξετρελάνει! Απλώς πάρε τα μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους έργα τέχνης ή κορνίζες που κρέμονται στους τοίχους σου και τύλιξέ τα σαν δώρα.



Μην ξεχάσεις να προσθέσεις ένα διασκεδαστικό φιόγκο και να τα ξανά κρεμάσεις φυσικά στον τοίχο σου. Μπορείς να το πιστέψεις; Θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δώρα κρεμασμένα στους τοίχους σου! Πόσο εύκολο είναι αυτό; Είναι ένας διασκεδαστικός, τολμηρός τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου τα Χριστούγεννα.

#9. Δημιούργησε μια πολύ φυσική σύνθεση

Θα σε κατευθύνω για να φτιάξεις την πιο απλή, φυσική σύνθεση που στο επίκεντρό της θα έχει ένα…κερί. Το πράσινο είναι το χρώμα των Χριστουγέννων και μια σύνθεση με αυτό το χρώμα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από υπεροχή.

keimeno 2

Το φως των κεριών και το πράσινο συνθέτουν έναν τέλειο συνδυασμό χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Θα μπορούσες να προσθέσεις και λίγα χρωματιστά στολίδια για να κάνεις αυτή τη σύνθεση ακόμα πιο εντυπωσιακή. It’s your choice!

#10. Χρησιμοποίησε ροζ κηροπήγια

Στο Instagram μπορείς να βρεις πολλές διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς! Αυτός είναι ένας πιο ιδιαίτερος στολισμός.

Λατρεύω όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις των ροζ κηροπηγίων που συνθέτουν αυτό το κεντρικό κομμάτι. Οι γυάλινες θήκες για κηροπήγια αναδεικνύουν αυτή την εμφάνιση αλλά και ολόκληρο το έργο το οποίο είναι πολύ εύκολο ως προς την κατασκευή του, και αποδίδει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.



Και όλα on a budget. Δοκίμασε τα και εσύ λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσύ πότε θα στολίσεις; 10 χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα σου δώσουν έμπνευση για το δικό σου

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: 26 ιδέες για να γίνει ο Νοέμβρης ο πιο γιορτινός μήνας

Πηγή Κεντρικής: christmas_channel