Διακόσμησε το μπαλκόνι σου χριστουγεννιάτικα και κάνε ακόμη και τους περαστικούς να ζηλέψουν

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Διακόσμησε το μπαλκόνι σου χριστουγεννιάτικα και κάνε ακόμη και τους περαστικούς να ζηλέψουν

5 ιδέες για να μεταμορφώσεις οικονομικά και εύκολα το μπαλκόνι σου στον πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο χώρο του σπιτιού σου!

Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι μια ασχολία που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, όποια εποχή του χρόνου κι αν διανύουμε! Μπορεί να νομίζεις πως είναι δαπανηρό το να κάνεις κάθε φορά αλλαγές, ειδικά από περίοδο σε περίοδο, όμως τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο απλά (και πιο οικονομικά) απ' όσο νομίζεις.

Μετά την φθινοπωρινή διακόσμηση έρχονται τα Χριστούγεννα και ναι, θέλουμε να τα εντάξουμε το εορταστικό πνεύμα σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας. Κι αφού προτεραιότητα έχει το εσωτερικό του, επιδιδόμαστε στην διακόσμησή του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον στολισμό του μπαλκονιού μας.

xristougenniatiko domatio

20 στολισμένα δωμάτια που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το χωριό του Άι Βασίλη

Αντί να αγοράζετε ολοκαίνουργια κομμάτια για κάθε σεζόν, σου προτείνω να επενδύσεις σε μερικά διαχρονικά διακοσμητικά που μπορούν να ανανεωθούν με μερικές εορταστικές πινελιές και να μείνουν στο μπαλκόνι σου όλες τις εποχές του χρόνου. Ψάξτε για απλά, καλής ποιότητας βασικά διακοσμητικά και στη συνέχεια, πρόσθεσε σε αυτά τα αγαπημένα σου εποχιακά στοιχεία.


https://www.instagram.com/p/CWM6rIuseRp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επενδύστε σε κλασικά διακοσμητικά όπως τις πρασινάδες και δες να ομορφαίνουν το μπαλκόνι ή την βεράντα σου όλες τις εποχές του χρόνου. Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος μπορείς ν' αλλάξεις τα στοιχεία του φθινοπώρου με κουκουνάρια, στολίδια και τυλιγμένα δώρα. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά 5 ιδέες για να μεταμορφώσεις οικονομικά και εύκολα το μπαλκόνι σου στον πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο χώρο του σπιτιού σου!

1.Πρόσθεσε φανάρια

Δεν υπάρχει ωραιότερος στολισμός! Διάλεξε μεγάλα γυάλινα φανάρια και διακόσμησέ τα με γιρλάντες και πολλά κεριά. Μια επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να τα γεμίσεις με κεράκια που λειτουργούν με μπαταρία και να τα στολίσεις εσωτερικά με ψεύτικο φύλλωμα.

2. Τοποθέτησε κουβέρτες και μαξιλάρια

Εάν έχεις ένα παγκάκι ή καρέκλες στη βεράντα σου, πρόσθεσε μια καρό κουβέρτα εμπνευσμένη από τον χειμώνα συνδυαστικά με πολλά μαξιλάρια. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα ζεστό περιβάλλον για τους επισκέπτες σου!



3.Ντύσε τα λουλούδια σου με κορδέλες και στολίδια

Χρησιμοποίησε σύρμα που θα βρεις στα ανθοπωλεία με τα οποία δένουν τις ανθοσυνθέσεις για να αντικαταστήσεις τα φθινοπωρινά φύλλα και λουλούδια με κόκκινα ψεύτικα μούρα, κορδέλες και στολίδια με μπάλες. Χρησιμοποίησε κόκκινα και χρυσά στοιχεία για να κάνουν αντίθεση στο πράσινο και απόλαυσε την μαγεία του DIY ακόμη και στα λουλούδια σου!

4. Βάλε φωτάκια

Τι ωραιότερο από το να γεμίσει η βεράντα ή το μπαλκόνι σου με φωτάκια; Αν δεν το κάνεις τώρα τα Χριστούγεννα πότε θα το κάνεις;

5. Πρόσθεσε δώρα και κουκουνάρια

Για μια ολική χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση τα μεγάλα κουκουνάρια στα βάζα και στη διακόσμηση των φαναριών είναι βασικό στοιχείο του στολισμού. Για να δημιουργήσεις την απόλυτη εορταστική διάθεση τα πακεταρισμένα δώρα είναι το «κερασάκι στην τούρτα». Φυσικά, δεν χρειάζεται να τυλίξεις αληθινά δώρα αλλά κούτες που ήδη έχεις στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμπάκια παντού! 8 σχέδια που θα κρατήσεις και μετά τα Χριστούγεννα

Μπες σε Christmas mood: 7 στολισμένα σαλόνια που θέλουμε να αντιγράψουμε αμέσως