Δεν θέλεις να στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο; 7 ιδέες να διακοσμήσεις γιορτινά το σπίτι σου

Μαρία Ροδίτη
Δεν θέλεις να στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο; 7 ιδέες να διακοσμήσεις γιορτινά το σπίτι σου

Στόλισε το σπίτι σου με μικρά διακοσμητικά και με τέτοιον τρόπο που κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μιλούσα πριν μερικές μέρες στο τηλέφωνο με μια φίλη μου, η οποία μόλις μετακόμισε στο νέο της σπίτι και συζητούσαμε πώς θα μπορούσε να το στολίσει. Μου είπε πως δεν θέλει να βάλει χριστουγεννιάτικο δέντρο, γιατί το σπίτι είναι αρκετά μικρό και θα της το «κλείσει».

Θέλει, ωστόσο, να το στολίσει γιορτινά για να υποδεχθεί και όλους εμάς τους φίλους της στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ναι… θα της κάνουμε ποδαρικό!

CAPTION9

20 Instagram captions για να βάλεις στις festive φωτογραφίες σου

Εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση… over

Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι μπορεί κι εσύ να είσαι σε ίδιο mood, οπότε έκανα την έρευνά μου και βρήκα πώς μπορείς να στολίσεις το σπίτι σου χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο.

https://www.instagram.com/p/CXLVnBosVJQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι επιλογές; Είναι πολλές! Εκμεταλλεύσου τα ράφια και τα έπιπλα της τηλεόρασης για να βάλεις γιρλάντες, στόλισε τα παράθυρα και τους τοίχους με όμορφα, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, βάλε διάσπαρτα μέσα στο σπίτι κεριά με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή διακοσμητικές μπότες στις πόρτες.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν άπειρες ιδέες που μπορούν να βάλουν σε festive mood το σπίτι σου κι ας μη στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά;



Στόλισε τα ράφια σου όσο το δυνατόν περισσότερο

Μπορεί να έχεις τζάκι ή μια βιβλιοθήκη στο σαλόνι, μπορεί να έχεις ένα όμορφο έπιπλο για τη smart TV σου και να θες να τα στολίσεις. Κάν’το!

rafia

Βάλε γιρλάντες, κουκουνάρια που θα έχεις βάψει σε ασημί ή χρυσό χρώμα, κεριά και μπάλες. Ο χώρος θα αλλάξει τελείως σε χρόνο dt!

Xmas μπολ στο τραπέζι

xmas bowl

Αγόρασε ένα μπολ με χριστουγεννιάτικα σχέδια και γέμισέ το με χριστουγεννιάτικες μπάλες ή ρόδια. Τέλειο;

Βάλε φωτάκια όπου υπάρχει χώρος

https://www.instagram.com/p/CXLV4aCsddW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανάμεσα στις γιρλάντες που θα τοποθετήσεις στα ράφια, γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες, μέσα σε ένα βάζο που θα τοποθετήσεις πάνω στο coffee table μπορείς να βάλεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Διακόσμηση με στεφάνι

stefani

Τα στεφάνια δεν προορίζονται μόνο για την εξώπορτα! Μπορείς με ένα στεφάνι να στολίσεις τον τοίχο πάνω από το τζάκι, μια τραπεζαρία ή κάποιο σημείο της κουζίνας σου.

Cover photo: @allihavrilla

Photos: houseandgarden.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 DIY τρόποι για να… μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα

Τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα tattoos για να πάρεις έμπνευση