Very Peri: Το χρώμα του 2022 μόλις ανακοινώθηκε από την Pantone-Πώς θα το εντάξεις στο σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Very Peri: Το χρώμα του 2022 μόλις ανακοινώθηκε από την Pantone-Πώς θα το εντάξεις στο σπίτι σου

Η απόχρωση του έντονου μοβ με πινελιές του μπλε σε απόλυτη αρμονία, αποδεικνύει περίτρανα πως το 2022 είναι η χρονιά της δυναμικότητας και της αλλαγής!

Η νέα χρονιά έχει το χρώμα που της ταιριάζει! Το 2022 έρχεται να ανανεώσει τη διάθεσή μας με μια ανατρεπτική αλλά άκρως αγαπημένη απόχρωση, το Very Peri!

Η Pantone αποφάσισε πως το έντονο και σαγηνευτικό μοβ- ένα βαθύ μοβ που ακροβατεί σε μπλε έντονους τόνους και ενισχυμένο κόκκινο- θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νέας χρονιάς. Πρώτη φορά, η Pantone δημιούργησε έναν ολοκαίνουριο τόνο βαφής, σηματοδοτώντας νέα ξεκινήματα και αλλαγές.


https://www.instagram.com/tv/CXPdQLNgoSx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πέρυσι, η παγκόσμια αρχή χρωμάτων είχε δύο αποχρώσεις: το γκρι και το κίτρινο. Αυτό προκάλεσε μια έκρηξη ιδεών για το σαλόνι μας και όχι μόνο! Φέραμε στο προσκήνιο ένα χρώμα (το κίτρινο εννοώ) που είχαμε «απομακρύνει» πολύ καλά από τη διακοσμητική μας παλέτα και αυτό γέννησε την ανάγκη για διαφορετικότητα και ευφάνταστο πειραματισμό.

pantone 2021 3

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Η Pantone περιγράφει το χρώμα του έτους 2022 ως «μια δυναμική μπλε απόχρωση με ζωηρό ιώδες κόκκινο τόνο που συνδυάζει την πιστότητα και τη σταθερότητα του μπλε με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του κόκκινου. Ένα νέο χρώμα Pantone του οποίου η δυναμική πρωτότυπη παρουσία ενθαρρύνει την προσωπική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα, το PANTONE 17-3938 Very Peri, το πιο χαρούμενο και ζεστό από όλες τις μπλε αποχρώσεις, εισάγει ένα ενδυναμωτικό μείγμα καινοτομίας».

very peri

Η εταιρία αποκαλύπτει μέσα από το post της στο Instagram πως το νέο χρώμα ήρθε για να μας ανανεώσει: «Καθώς βγαίνουμε από μια έντονη περίοδο απομόνωσης, οι αντιλήψεις και τα πρότυπά μας αλλάζουν. Εμφανίζοντας μια ξέγνοιαστη αυτοπεποίθηση και μια τολμηρή περιέργεια που ζωντανεύει το δημιουργικό μας πνεύμα, το περίεργο και συναρπαστικό PANTONE 17-3938 Very Peri μας βοηθά να αγκαλιάσουμε αυτό το αλλοιωμένο τοπίο δυνατοτήτων, ανοίγοντάς μας ένα νέο όραμα καθώς ξαναγράφουμε τη ζωή μας. Αναζωπυρώνοντας την ευγνωμοσύνη για ορισμένες από τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει το μπλε και συμπληρώνεται από μια νέα προοπτική που αντηχεί σήμερα, το PANTONE 17-3938 Very Peri τοποθετεί το μέλλον μπροστά με ένα νέο φως».

Πώς ελπιδοφόρος τόνος θα μας βοηθήσει να «ξαναγράψουμε» τη ζωή μας

Το Very Peri είναι το χρώμα με το οποίο θα βάψουμε τους τοίχους μας, που θα διακοσμήσουμε την κουζίνα μας και θα ομορφύνουμε το δωμάτιό μας. Αυτό το έντονο και τόσο δυναμικό βιολετί θα το δούμε όσο κανένα άλλο σε κάθε οικιακό αξεσουάρ, μαγνητίζοντας επάνω του όλα τα βλέμματα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το εντάξουμε στον χώρο μας και να χαρίσει τη λάμψη του...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Το Classic Blue είναι το χρώμα το 2020 και εσύ πρέπει να το βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Living Coral: Γιατί η Pantone διάλεξε αυτή την απόχρωση ως το «χρώμα της χρονιάς για το 2019»