Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Οι ιδιαίτεροι καιροί που βιώνουμε δημιουργούν την ανάγκη για ελπίδα και περισσότερη αισιοδοξία.

Άλλαξαν τα χρώματα έξω από το παράθυρό μας σήμερα. Ο ουρανός σκοτείνιασε, αλλά μερικές αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου ήταν ορατές ακόμα και μέσα από το παράθυρο του δωματίου μας. Μπορεί η καταιγίδα να μην είναι και ο πιο πρακτικός καιρός για να βγεις έξω, αλλά είναι στιγμές που ο ήχος του νερού να πέφτει στα παντζούρια και στην οροφή είναι χαλαρωτικός.

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι που είδαμε την ανακοίνωση της Pantone (σ.σ. μία εταιρεία γνωστή για το Color Matching System, ένα σύστημα που βοηθάει στην ταυτοποίηση και στο matching των χρωμάτων σε κάθε τομέα -graphic design, fashion design, product design, έντυπο-) για το χρώμα του 2021 -Color of the Year 2021-. Όσο φτάνουμε στο τέλος αυτού του έτους που ήταν αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους, έρχεται μία ανάγκη για μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετική σκέψη, μία ανάγκη που θα εκπροσωπήσουν φέτος δύο ιδιαίτερες αποχρώσεις του κίτρινου και του all-time-classic γκρι: Vibrant Yellow Illuminating και Ultimate Gray.

pantone 2021


«Είναι ένας συνδυασμός που προωθεί το σθένος, την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη θετικότητα που χρειαζόμαστε όπως επαναφερόμαστε, ανανεωνόμαστε, ξαναφανταζόμαστε και αναδημιουργούμε», είπε η αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute, Laurie Pressman σε ένα video call με την executive director, Leatrice Eiseman.

Η απόφαση να μοιραστεί το «στέμμα» σε δύο νικητές εξηγείται από τους ιδιαίτερους καιρούς που βιώνουμε και την ανάγκη μας να πιστέψουμε ότι η νέα χρονιά θα φτάσει με πιο όμορφες διαθέσεις. Δύο νικητές υπήρχαν και το 2016, όταν το Serenity (σκονισμένο μπλε) και το Rose Quartz (απαλό ροζ) κέρδισαν την αγάπη του Ινστιτούτου. Φέτος, ωστόσο, είναι η πρώτη χρονιά που μία αχρωματική απόχρωση -γκρι- επιλέγεται.

Δες επίσης: Βρήκαμε το πιο άνετο dress trend για κάθε περίσταση