Μην το βλέπεις απ' έξω! Εσωτερικά πρόκειται για ένα σπίτι-έκπληξη με θέα την ταραγμένη θάλασσα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μην το βλέπεις απ' έξω! Εσωτερικά πρόκειται για ένα σπίτι-έκπληξη με θέα την ταραγμένη θάλασσα

Το Bua Studio έχει μετατρέψει έναν ερειπωμένο αχυρώνα στην Ισλανδία σε μια υπερσύγχρονη οικολογική κατοικία.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Bua Studio ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα έργο ανακαίνισης ενός ερειπωμένου αχυρώνα στην Ισλανδία, μετατρέποντάς τον σε στούντιο και κατοικία ενός καλλιτέχνη.

Με τίτλο Hloduberg Artist’s Studio, το έργο περιλαμβάνει χώρους εργασίας στο κάτω επίπεδο και την κατοικία στο επάνω. Οι αρχιτέκτονες εργάστηκαν προσεκτικά κρατώντας την αρχική δομή του αχυρώνα για να προστατεύσουν τους εύθραυστους τοίχους, χρησιμοποιώντας άλλα τμήματα ως πρόσοψη για το νέο κτίριο.

pisina gios

Το σπίτι της Alicia Keys μοιάζει με mall και έχει θέα στον Ειρηνικό ωκεανό

Το ολοκληρωμένο έργο μπορεί οπτικά να υστερεί από αισθητικό ενδιαφέρον, όμως εσωτερικά αποζημειώνει κάθε επισκέπτη, καθώς η κατασκευή είναι φτιαγμένη από μια σειρά οικολογικών υλικών.


https://www.instagram.com/p/CXit57Xs3Cd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο κάτω επίπεδο, οι παλιοί τσιμεντένιοι τοίχοι του αχυρώνα έρχονται σε αντίθεση με την ελαφριά ξύλινη δομή μέσα. Επάνω, το κυματοειδές Aluzinc - ένας γαλβανισμένος χάλυβας από αλουμίνιο, ψευδάργυρο και πυρίτιο - προστατεύει το δεύτερο επίπεδο από τους σκληρούς ανέμους. Αυτό το τμήμα της νέας προσθήκης έχει ολοκληρωθεί με την κατασκευή μιας δίρριχτης οροφής, προσθέτοντας περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον στον εσωτερικό χώρο.

Μέσα στον υπάρχοντα αχυρώνα, οι αρχιτέκτονες τοποθέτησαν κουζίνα και τραπεζαρία. Επίσης στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται και το studio του καλλιτέχνη.

Οι αρχιτέκτονες δίσταζαν να δημιουργήσουν σημαντικές αλλαγές ακόμη και στους χώρους του αχυρώνα που ήταν αρκετά σταθεροί για την επέκταση της κατασκευής. Έγιναν ελάχιστα ανοίγματα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της καταστροφής της υπάρχουσας δομής. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που θα δεις από το το εσωτερικό της κατοικίας δείχνουν έναν όμορφα φωτεινό χώρο, με ανοίγματα που προέρχονται από το δεύτερο επίπεδο στο studio.

Δεν την μεταμόρφωση στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το wow σπίτι με τα 10 μπάνια όπου περνά την καραντίνα η Angelina Jolie

Η Vanessa Hudgens μας ξεναγεί στο cozy σπίτι της στο Los Angeles