Δεν χρειάζεσαι μια περιουσία – Πώς θα μεταμορφώσεις το σπίτι σου για να θυμίζει celebrity home

Μαρία Ροδίτη
Δεν χρειάζεσαι μια περιουσία – Πώς θα μεταμορφώσεις το σπίτι σου για να θυμίζει celebrity home

Μερικά tips θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου και να το κάνεις να μοιάζει με luxurious διαμέρισμα σε κάποιο προάστιο της Νέας Υόρκης ή του Los Angeles. Σαν αυτά, δηλαδή, στα οποία ζουν οι stars.

Θα έχουν υπάρξει πολλές φορές που κάνοντας scroll στο Instagram ή διαβάζοντας έντυπα και online περιοδικά έπεσες πάνω στο πολυτελές κι εντυπωσιακό σπίτι κάποιας celebrity. Και εκεί ακριβώς αναφώνησες WOW.

Θες οι εντυπωσιακές ταπετσαρίες τοίχου, θες τα ξεχωριστά και vintage διακοσμητικά ή οι υπερπολυτελείς κουζίνες; Κάτι σου τράβηξε την προσοχή και σε έκανε να πεις «θέλω κι εγώ ένα τέτοιο σπίτι». Κι αμέσως μαζεύτηκες συνειδητοποιώντας ότι το budget σου και οι χώροι σου απέχουν έτη φωτός από όλα όσα διαθέτουν οι stars.

skales plakakia

Μπορείς να βάλεις πλακάκια παντού! 4 μέρη που δε φαντάζεσαι πως μπορείς να μεταμορφώσεις

Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως τα πράγματα. Μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις ένα σπίτι που να μοιάζει με αυτά τα ζηλευτά των celebrities, χωρίς ωστόσο να ξοδέψεις μια περιουσία. Δες παρακάτω πώς θα κάνεις τον χώρο σου εντυπωσιακό και πολυτελή με ένα λογικό budget.

Τα μυστικά για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό σπίτι σαν τους celebrities

#1 Να είσαι ευέλικτη

Ναι, μπορεί να έχεις κάνει ένα αρχικό πλάνο, να έχεις φανταστεί πώς ακριβώς θα είναι το σπίτι σου, όμως στην πορεία υπάρχει περίπτωση να προκύψουν αναποδιές. Το budget σου μπορεί να μην ανταποκρίνεται, για παράδειγμα, σε όσα έχεις ονειρευτεί. Ε, δεν έγινε και κάτι. Να είσαι ευέλικτη και για όλα υπάρχουν λύσεις. Και πολύ κομψές, μάλιστα!

#2 «Παίξε» με νέα υλικά

Ταπετσαρίες με διάφορα εφέ, μεταλλικά και πέτρινα διακοσμητικά… «Παίξε» με νέα και διαφορετικά υλικά στο σπίτι σου για να δώσεις ένα luxurious touch και να νιώθεις σαν να ζεις στον χώρο κάποιας celebrity.


https://www.instagram.com/p/CYRT9rLMPYj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#3 Τα μικροπράγματα κάνουν τη διαφορά – Μην τα αγνοείς

Μια στοίβα vintage βιβλίων, μερικές κορνίζες, ένας πίνακας ζωγραφικής ή ένας περίτεχνος καθρέφτης είναι μικροπράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σπίτι σου. Και, φυσικά, τους καλεσμένους σου να μείνουν έκθαμβοι στην εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα της διακόσμησης.

#4 Αναγνώρισε πότε πραγματικά πρέπει να ξοδέψεις χρήματα και πότε αυτό είναι περιττό

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία σε μικροπράγματα και διακοσμητικά. Μπορείς να τα βρεις και σε πολύ οικονομικές τιμές χωρίς να ξεφύγεις από το budget σου. Όταν πρόκειται, όμως, για τα χαλιά σου ή τις κουρτίνες σου, εκεί ναι! Ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω ώστε το σπίτι σου να μοιάζει με κάποιας celebrity.



#5 Ψώνισε στα σωστά καταστήματα

Αυτό σημαίνει να κάνεις μια ενδελεχή έρευνα αγοράς και να μη βιαστείς να αγοράσεις ό,τι πραγματικά βρεθεί μπροστά σου. Τσέκαρε τις ευκαιρίες, επισκέψου καταστήματα με vintage και second hand αντικείμενα και στο τέλος αποφάσισε τι ταιριάζει στο στυλ του σπιτιού σου, αλλά και τι ανταποκρίνεται στο budget σου.

#6 Μείνε πιστή σε αυτό που έχεις οραματιστεί

Βλέποντας περιοδικά διακόσμησης ή αναζητώντας εικόνες στο Pinterest θα σου δημιουργηθεί αναμφίβολα σύγχυση. Μην ξεφεύγεις, λοιπόν, από την αισθητική και το στυλ που εξ αρχής είχες φανταστεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να διακοσμήσεις το σπίτι σου πολύ πιο σύντομα και με επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ