Μπορείς να βάλεις πλακάκια παντού! 4 μέρη που δε φαντάζεσαι πως μπορείς να μεταμορφώσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μπορείς να βάλεις πλακάκια παντού! 4 μέρη που δε φαντάζεσαι πως μπορείς να μεταμορφώσεις

Δοκίμασε αυτές τις out of the box ιδέες για να δώσεις έναν νέο αέρα στον χώρο σου.

Να ένας υπέροχος τρόπος για να αναδείξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου! Τα πλακάκια (όπως και οι ταπετσαρίες) είναι ένα trend που ήρθε για να μείνει. Μπορεί να είναι μια πιο μόνιμη πινελιά μέσα στον χώρο αλλά είναι το point που αναβαθμίζει το σπίτι σου από το 1 στο 100 με μια κίνηση.

Φοβερό πώς μια μικρή αισθητική παρέμβαση μπορεί να αλλάξει τον χώρο σου και να τον μεταμορφώσει κυριολεκτικά. Αν παρατηρήσεις στο Instagram και στο Pinterest χώρους με ιδιαίτερα πλακάκια θα διαπιστώσεις πως η προσθήκη αυτού του κεραμικού υλικού (με διαφορετικά φινιρίσματα εννοείται) είναι ικανή να πάει το design σε άλλη διάσταση. Αν στο μυαλό σου έχεις τα κλασικά πλακάκια που βάζουμε στο δάπεδο, έχεις μείνει πολύ πίσω.

wall1 1

Βαρέθηκες τους τοίχους του σπιτιού σου; Ζωγράφισέ τους και κάνε καλό στην ψυχολογία σου

Οι κατασκευαστικές εταιρίες ανά τον κόσμο έχουν προσθέσει στις συλλογές τους πλακάκια όχι μόνο με σχέδια που «χαζεύεις» με το χρώμα και την τεχνοτροπία τους αλλά και με μεγέθη που αναβαθμίζουν τον χώρο με ένα και μόνο κομμάτι. Ναι, τα μεγάλα πλακάκια σε διαστάσεις 0,60x1.20, 1x1, 1,20x2,40, 0,80x1,60 ακόμα και 1,60x3,20, είναι αυτά που πλέον κάνουν τη διαφορά και μπορούν με μόνο ένα τεμάχιο να ντύσουν ολόκληρο τοίχο.

1. Όχι μόνο στο δάπεδο, αλλά και στις σκάλες


https://www.instagram.com/p/CafnAMvvQC9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η τελευταία διακοσμητική τάση επιτάσσει πλακάκια σε περίεργα σημεία του σπιτιού, σε απρόσμενες γωνίες όχι για να «ντύσουν» τον χώρο αλλά για να δώσουν στυλ και φινέτσα. Πλακάκια που ντύνουν σκάλες, τοίχους, μέρη που δεν περίμενες πως θα δεις ένα γυαλιστερό κομμάτι να αναδεικνύεται τόσο όμορφα μέσα στον χώρο σου. Με τόσο τολμηρό τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα! Η προσθήκη στα πλαϊνά των σκαλοπατιών είναι μια μικρή αλλαγή που κάνει μια τεράστια δήλωση και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους από τη στιγμή που μπαίνουν στο σπίτι σου. Μοτίβα, χρώματα, σχέδια δίνουν έμφαση και γίνονται ο πρωταγωνιστής της διακόσμησης.

2. Κι η είσοδος έχει τη χάρη της


https://www.instagram.com/p/BrCvMtoFyOC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είναι το πρώτο σημείο που βλέπεις όταν μπαίνεις μέσα, επομένως μια είσοδος είναι το τέλειο μέρος για να επηρεάσεις το design του. Και όσο κι αν αγαπάμε το ξύλο, λίγα πράγματα είναι πιο φιλόξενα —ή εντυπωσιακά— από ένα πάτωμα στολισμένο με ένα statement πλακάκι. Κάλυψε μερικά τετραγωνικά με μια πολύχρωμη επιλογή ή χρησιμοποίησε μαζικά ένα ασπρόμαυρο μοτίβο για μια γραφική ανατροπή στην κλασική παλέτα.

3. Ένα unique τραπέζι στον χώρο σου

Δεν θα πίστευες ποτέ πως ένα υπέροχο τραπέζι θα μπορούσε να αποτελέσει έργο τέχνης στο σαλόνι σου! Αν το έλεγες αυτό πριν από κάποια χρόνια θα σε περνούσαν για παράλογη. Τα πλακάκια σ΄ ένα τραπέζι αποτελούν μια υπέροχη προσθήκη που σε πολλές περιπτώσεις δίνουν αυτή την ξεχωριστή νότα που ψάχνεις. Αν αγαπάς το DIY μπορείς και μόνη σου να πειραματιστείς να ντύσεις το αγαπημένο παλιό σου τραπέζι, με ένα υπέροχο πλακάκι. Εγώ το έχω δοκιμάσει πολλές φορές. Έχω ντύσει ακόμη και δίσκο σερβιρίσματος. Αν έχεις διάθεση και όρεξη, ένα πλακάκι θα σου δώσει πάντα την έμπνευση για να το διακοσμήσεις στο σωστό μέρος και με τον σωστό τρόπο φυσικά.



4. Οι τοίχοι αποκτούν ένα ακόμη έργο τέχνης

Δεν θα βάλουμε ταπετσαρία, δεν θα βάψουμε με χρώμα... Ένα αγαπημένο πλακάκι θα κάνει τη διαφορά και θα διακοσμήσει τον τοίχο μας. Είναι η πιο μοντέρνα αίσθηση μέσα σ΄ έναν χώρο. Μοιάζει σαν να τοποθετείς ένα έργο τέχνης στον τοίχο σου. Μόνιμο; Ναι. Συνηθισμένο; Όχι. Τόλμησέ το, θα διαπιστώσεις πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο μέσα στο σπίτι σου. Και όταν το συνειδητοποιήσεις, θα το λατρέψεις ακόμη περισσότερο!

plakaki toixos

Image: @floorcoveringweekly

Εμπνεύσου στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ