Outdoor Living: Πώς θα μετατρέψεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου σε μία υπαίθρια όαση

Outdoor Living: Πώς θα μετατρέψεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου σε μία υπαίθρια όαση

Έπειτα από δύο χρόνια που μας βρήκαν περισσότερο εντός παρά εκτός σπιτιού και μετά από έναν παράξενο χειμώνα, το μόνο που ονειρευόμαστε τώρα που η μέρα μεγάλωσε και η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει, είναι να βγαίνουμε έξω περισσότερο, για να απολαμβάνουμε εμπειρίες χαλάρωσης και απόλαυσης, στιγμές δίπλα στη φύση, συντροφιά με όσους αγαπάμε.

Για να κάνουμε το όνειρό μας για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι που πλησιάζει πραγματικότητα, βέβαια, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μακριά. Αρκεί να μετατρέψουμε τα μπαλκόνια, τους κήπους, τις αυλές και τις βεράντες μας σε υπαίθριες οάσεις που θα φιλοξενήσουν τις πιο ξεχωριστές outdoors εμπειρίες μας.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που το outdoor living είναι ο δικός σου στόχος αυτήν την περίοδο, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πώς θα μετατρέψεις τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, σε χώρους χαλάρωσης και ευεξίας, στα μέρη όπου θα διαβάζεις κάθε μέρα το βιβλίο σου, θα ακούς τη μουσική σου και θα δίνεις γευστικά ραντεβού με την παρέα σου.

01.jpg

Δημιούργησε το δικό σου υπαίθριο σαλόνι στον κήπο ή το μπαλκόνι σου

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις το απόγευμα ή το βράδυ μετά το γραφείο, από το να δώσεις ραντεβού με τις φίλες σου για cocktail, mocktail, gossiping και επιτραπέζια στο υπαίθριο καθιστικό σου; Ποιος είπε, άλλωστε, ότι ένα δωμάτιο πρέπει να έχει τέσσερις τοίχους; Για να μετατρέψεις τη βεράντα ή τον κήπο σου σε ένα υπαίθριο καθιστικό, θα χρειαστεί απλώς να επενδύσεις στα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά.

02.jpg

«Εξοπλίσου» με άνετα καθίσματα εξωτερικού χώρου, όπως πολυθρόνες, πτυσσόμενες καρέκλες και καρέκλες-ξαπλώστρες, καθώς με ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου που θα τοποθετήσεις στη μέση του κήπου ή της βεράντας και γύρω από τα καθίσματά σου. Αν ο χώρος σου είναι μικρός, μπορείς να προτιμήσεις ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ώστε να αποθηκεύεται εύκολα όταν δεν το χρησιμοποιείς, όπως το TARNO που θα βρεις τώρα στο IKEA.gr μόνο με 19,99 ευρώ ή το τραπέζι μπαλκονιού TORPARO που θα βρεις στην ίδια τιμή και δεν πιάνει χώρο!

03.jpg

Καλό είναι να ψάξεις, επίσης, και για βολικούς καναπέδες εξωτερικού χώρου, ώστε να ολοκληρώσεις έτσι το δικό σου… σαλόνι στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Φρόντισε απλώς ο καναπές που θα επιλέξεις, να μην «κλείνει» ολόκληρο τον χώρο, οπότε έλεγξε καλά τις διαστάσεις του πριν την αγορά. Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν διαθέτεις πολύ χώρο για έναν καναπέ, μπορείς να προτιμήσεις δύο πουφ.

05.jpg

Μην παραλείψεις, επίσης, να επενδύσεις και σε μερικά μαξιλάρια και ριχτάρια, ώστε να δημιουργήσεις ένα αληθινό υπαίθριο καθιστικό, αλλά και να επιλέξεις και τον ανάλογο φωτισμό, δηλαδή εκείνον που θα εμπνέει εσένα και την παρέα σου να χαλαρώνετε. Μια ματιά στις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε για εσένα από τον νέο κατάλογο της IKEA για την άνοιξη και το καλοκαίρι, αρκεί για να αντλήσεις έμπνευση και να φτιάξεις το δικό σου υπαίθριο καθιστικό στο σπίτι σου.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός χώρος χαλάρωσης θυμίζει νησί και βρίσκεται στο σπίτι σου

Αν την άνοιξη δεν μπορείς να κάνεις φυσιολατρικές εξορμήσεις όσο συχνά θέλεις και αν το καλοκαίρι, δεν έχεις τη δυνατότητα να παίρνεις το αυτοκίνητό σου και να πηγαίνεις συνέχεια για βουτιές, τότε τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, από το να φέρεις τη φύση και την… παραλία στο σπίτι σου; Αρκούν μερικά έπιπλα και οι κατάλληλες deco προσθήκες για να τα καταφέρεις.

06.jpg

Τι θα χρειαστείς να κάνεις για να φέρεις το νησί ή την αγαπημένη σου υπαίθρια όαση στο σπίτι σου; Αρχικά, να επενδύσεις σε έπιπλα όπως ομπρέλες και κιόσκια για να διαβάζεις τα βιβλία σου, κάτω από τη σκιά, ενώ ο ήλιος έξω θα «καίει», όπως θα έκανες δηλαδή και στην παραλία, ενώ στην περίπτωση που λατρεύεις το camping, αξίζει να επιλέξεις και μία άνετη, υφασμάτινη αιώρα και μία κουνουπιέρα για τον χώρο σου.

07.jpg

Φυσικά, δύο ξαπλώστρες για να χαλαρώνεις με την παρέα σου και να απολαμβάνεις τις πιο καλοκαιρινές εμπειρίες στην πόλη, είναι must. Εναλλακτικά, αν ο εξωτερικός χώρος που διαθέτεις, είναι πολύ μικρός, μπορείς να τον εμπλουτίσεις με δύο πουφ, που θα σου προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση χαλάρωσης που έχεις ανάγκη, έπειτα από μία απαιτητική μέρα. Αν έχεις κάποιον μικρό εξωτερικό χώρο, καλό είναι επίσης να επενδύσεις στην αποθήκευση εξωτερικού χώρου, αγοράζοντας ραφιέρες και ντουλάπια εξωτερικού χώρου, που θα σε βοηθούν να τα έχεις όλα οργανωμένα και συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, όπως τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια που θα δίνουν επιπλέον χρώμα και άνεση στον χώρο σου. Και στην περίπτωση που σκέφτεσαι πού θα κάθονται οι υπόλοιποι καλεσμένοι σου, ένα παγκάκι είναι η λύση που έψαχνες!

08.jpg

Τέλος, επειδή την άνοιξη και το καλοκαίρι θέλουμε να είμαστε περισσότερο εκτός σπιτιού μέχρι το βράδυ, μην παραλείψεις να βρεις και τα κατάλληλα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, που θα δίνουν φως σε όλες τις όμορφες βραδιές σου και θα σε βοηθούν να δημιουργείς κάθε φορά την ιδανική ατμόσφαιρα.

09.jpg

Γαστρονομικά ραντεβού κάτω από τον ουρανό με συντροφιά την καλύτερη παρέα

Αν οι πιο όμορφες στιγμές σου συνδέονται διαχρονικά με το φαγητό και με γευστικά ραντεβού που έχεις δώσει με τους αγαπημένους σου και στην περίπτωση που η μαγειρική έχει αναδειχθεί στο αγαπημένο σου χόμπι, το πώς θα διαμορφώσεις τον κήπο, τη βεράντα ή την αυλή σου, αποτελεί «μονόδρομο».

10.jpg

Διότι αυτό που θα σε ικανοποιήσει περισσότερο, είναι το να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενεί τα μαγειρικά και γευστικά ραντεβού σου. Και για να τα καταφέρεις, αρκεί να επενδύσεις στα κατάλληλα έπιπλα και συσκευές.

11.jpg

Μία ψησταριά και οι κατάλληλες σχάρες ψησίματος, θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου και μία βόλτα από κάποιο κατάστημα της IKEA, αρκεί για να βρεις ό,τι ψάχνεις, ανάλογα πάντα με τον χώρο σου και τις διαστάσεις του.

12.jpg

Φυσικά, μην παραλείψεις να προμηθευτείς και με τα απαραίτητα καθίσματα για τους καλεσμένους σου, δηλαδή με πτυσσόμενες καρέκλες, όπως τις TARNO που θα βρεις τώρα στο IKEA.gr με 15,00 ευρώ και θα σε βοηθούν να εξοικονομείς χώρο όταν δεν τις χρησιμοποιείς ή τις TORPARO που στην τιμή των 25,00 ευρώ θα σε καλύψουν και με το παραπάνω. Και για να κάνεις ακόμη πιο απολαυστικές, άνετες και καλύτερα οργανωμένες τις ανοιξιάτικες και θερινές γαστρονομικές σου συναντήσεις, καλό είναι να «εξοπλίσεις» επίσης τον χώρο σου και με μερικά έπιπλα αποθήκευσης, ώστε να έχεις εκεί ανά πάσα στιγμή τα μαγειρικά εργαλεία και τα απαραίτητα λευκά είδη εξωτερικού χώρου.

13.jpg

Μετατρέποντας τη βεράντα σου σε έναν επίγειο καταπράσινο «παράδεισο»

Ένας στίχος του Οδυσσέα Ελύτη λέει πως «την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις». Αν θέλεις, λοιπόν, να φέρεις την άνοιξη στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου, να απολαμβάνεις καθημερινά στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικά φυτά εξωτερικού χώρου, τα οποία θα προσθέσουν χρωματιστές «πινελιές» ευεξίας στον χώρο σου.

14.jpg

Συνεπώς, «εξοπλίσου» με τα απαραίτητα είδη κηπουρικής, αναζήτησε εποχικά φυτά όπως η πετούνια, ο πανσές, η βιολέτα και η καλέντουλα και δοκίμασε να μεταμορφώσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, σε έναν φυσιολατρικό «προορισμό» μέσα στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, μία ραφιέρα για κασπό και φυτά, όπως η HYLLIS που θα βρεις τώρα στο IKEA.gr με μόνο 15,99 ευρώ, θα αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις μία πράσινη όαση στο μπαλκόνι σου. Μάλιστα, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμοκήπιο, αν της προσθέσεις το αντίστοιχο κάλυμμα.

15.jpg

Αν επιθυμείς ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, βέβαια, μπορείς να προσθέσεις στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου ένα πάτωμα εξωτερικού χώρου, το οποίο θα αφήνει στα πόδια σου τη μοναδική αίσθηση του μαλακού γρασιδιού. Εναλλακτικά, υπάρχει και η επένδυση δαπέδου με ξύλινη όψη, η οποία θα ανανεώσει τον χώρο και θα τον κάνει ακόμη πιο cozy και φιλόξενο.

16.jpg

Όπως και να έχει, να θυμάσαι πως για να δώσεις μία πιο «παραμυθένια» αίσθηση στον πράσινο, εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, ο φωτισμός του είναι το σημείο στο οποίο χρειάζεται να εστιάσεις. Για παράδειγμα, ένας λαμπτήρας που θυμίζει τις λάμπες κηροζίνης του παρελθόντος ή μία ευφάνταστη γιρλάντα φωτισμού, είναι οι οικονομικές προσθήκες, δηλαδή ο απαραίτητος διακοσμητικός φωτισμός εξωτερικού χώρου, ο οποίος θα προσδώσει στο μπαλκόνι, τον κήπο ή τη βεράντα σου, μία μοναδική ατμόσφαιρα που θα σε βοηθά να χαλαρώνεις.

17.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να αναβαθμίσεις τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, να ξέρεις πως μερικές μετατροπές και προσθήκες, θα σου προσφέρουν το περιβάλλον ευεξίας και γαλήνης που ονειρεύεσαι. Σε κάθε περίπτωση, για να αντλήσεις περισσότερες ιδέες και έμπνευση, μην παραλείψεις να ξεφυλλίσεις τον νέο κατάλογο της IKEA Άνοιξη-Καλοκαίρι στο IKEA.gr, ο οποίος περιλαμβάνει μοναδικές, πρωτότυπες προτάσεις διακόσμησης για κάθε εξωτερικό χώρο του σπιτιού, ανεξάρτητα από το μέγεθός του!