Απόλαυσε τη βεράντα σου στο maximum αυτό το καλοκαίρι με 7 διακοσμητικές ιδέες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Απόλαυσε τη βεράντα σου στο maximum αυτό το καλοκαίρι με 7 διακοσμητικές ιδέες

Δώσε λίγη αγάπη στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου και μεταμόρφωσε τη βεράντα σου σε ένα κομψό, φιλόξενο καταφύγιο που μπορείς να απολαύσεις όλο τον χρόνο.

Ένα θετικό από τα δύο τελευταία χρόνια που περάσαμε με καραντίνες μέσα στο σπίτι είναι η αγάπη μας για τον προσωπικό μας χώρο, η ανάγκη να συναναστρεφόμαστε με φίλους και να χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, στους δικούς μας κήπους, στη βεράντα αλλά και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας.

Είτε ζεις σε μονοκατοικία με ωραίο κήπο και γκαζόν, είτε έχεις ένα μικρό αλλά όμορφο μπαλκόνι, η χαρά του να φροντίζεις αυτόν τον χώρο που ανοίγει την καρδιά και την ψυχολογία μας είναι το πιο σημαντικό γεγονός. Υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης που μπορούν να μετατρέψουν την αυλή μας σ' έναν τέλειο διασκεδαστικό χώρο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις εάν έχεις μια στολισμένη περιοχή που δεν συνεπάγεται την πλήρη αναθεώρηση των ιδεών σου για τη διακόσμηση του κήπου. Λίγη μπογιά, κάποια νέα έπιπλα ή αξεσουάρ και η μεταμόρφωση μπορεί να δώσει μια νέα εμφάνιση στη βεράντα σου, ακόμη και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Κρεμαστοί κήποι: Διακόσμησε τις γλάστρες σου με macrame που θα φτιάξεις μόνη σου

Δώσε λίγη αγάπη στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου και μπορείς να τον μεταμορφώσεις σε ένα κομψό, φιλόξενο καταφύγιο που μπορείς να απολαύσεις όλο τον χρόνο.

1. Δημιούργησε ένα άνετο υπαίθριο σαλόνι

Η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σου είναι σχεδόν ίδια με τη διακόσμηση του εσωτερικού του σπιτιού σου και μπορούν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες διακόσμησης. Εάν σκέφτεσαι τον κήπο ή ορισμένες περιοχές του κήπου, ως «δωμάτια» που δημιουργούν την επιθυμητή εμφάνιση και αίσθηση για τον χώρο, γίνεται ευκολότερο και η διαδικασία και πιο διαχειρίσιμη να τον μεταμορφώσεις. Ένας στολισμένος χώρος δίπλα στο πίσω μέρος του σπιτιού σου γίνεται γρήγορα ένας υπαίθριος χώρος διαβίωσης, όταν τον επιπλώσεις και τον διακοσμήσεις με κατάλληλα αντικείμενα.

https://www.instagram.com/p/CdLTECRDJU1

2. Φύτεψε τα ωραιότερα φυτά

Το να τοποθετήσεις ζαρντινιέρες και παρτέρια είναι πραγματικά πολύ εύκολο και αποτελεσματικό. Εάν φτιάχνεις την αυλή σου από την αρχή, τότε έχεις το πλεονέκτημα να ενσωματώσεις μερικά παρτέρια για φύτευση γεμάτα υπέροχα λουλούδια και θάμνους.

fyta.jpg

3. Δημιούργησε μια χαρούμενη ζώνη για τα παιδιά

Γίνε δημιουργική φτιάχνοντας ένα ειδικά σχεδιασμένο σκάμμα. Είναι μια σχετικά εύκολη ιδέα στον κήπο ειδικά αν θέλεις έναν μοναδικό χώρο για τα παιδιά σου που να ξεχειλίζει δημιουργία. Φτιάξε τη δική σου παραλία για τα μικρά! Διακοσμημένο με τα αγαπημένα τους αξεσουάρ, παιχνίδια παραλίας, άνετα μαξιλάρια, πετσέτες και ακόμη και μια προσωπική ταμπέλα, θα γίνει το πιο αγαπημένο τους σημείο στην αυλή.

gonia_me_paidia.jpg

4. Η γωνιά για το καλύτερο πρωινό

Όταν σκέφτεσαι να δειπνήσεις στον κήπο, η άμεση σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό τείνει να είναι το bbq το βράδυ. Αλλά σκέψου πώς θα σου φαινόταν αν την αγαπημένη σου γωνιά την χρησιμοποιούσες και άλλες ώρες της ημέρας; Ζεστά κρουασάν, φρέσκος χυμός και αρωματικός ζεστός καφές που απολαμβάνεις από την άνεση του ηλιόλουστου deck του κήπου σου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσεις το πρωί.

proino.jpg

5. Διακόσμησε τον κήπο σου με έντονο χρώμα

Συνήθως για τη διακόσμηση του εξωτερικού μας χώρου χρησιμοποιούμε φυσικές αποχρώσεις του καφέ, του γκρι, του πράσινου ή περιστασιακά το μαύρο. Ενώ αποπνέει λίγη ζεστασιά και σχετίζεται με τη φύση, μπορεί να μειώσει τη χαρά ενός χώρου, καθώς δεν υπάρχουν χαρούμενα χρώματα. Υπάρχει τρόπος: διακόσμησε τον χώρο της βεράντας σου με έντονες, ζωντανές αποχρώσεις. Το πώς θα βάψεις το δάπεδο μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από τη διακόσμηση μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, όταν αποφασίζεις για το ολοκληρωμένο σχέδιο σου, θα πρέπει να είναι παρόμοιο με το πώς θα σχεδίαζες ένα εσωτερικό δωμάτιο στο σπίτι σου. Σκέψου τρόπους για να βάλεις χρώμα βάφοντας τους τοίχους, την περίφραξη, τα ξύλινα αντικείμενα, καθώς και προσθέτοντας αξεσουάρ και έπιπλα σε συμπληρωματική απόχρωση.

entona_xromata.jpg

7. Φέρε τη φύση στο μπαλκόνι σου

Ένα μπαλκόνι μπορεί να είναι μια μικρή περιοχή, αλλά μην το αγνοήσεις. Πρόσθεσε deck και θα του δώσεις μια άμεση ζεστασιά και μια αίσθηση επιστροφής στη φύση. Σκέψου δημιουργικά τα αντικείμενα που θα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου, ώστε να παραμένει λειτουργικό και πρακτικό, χωρίς να είναι υπερβολικά ακατάστατο.

balconi.jpg

Ένα τραπέζι πολλαπλών χρήσεων όπως αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, λειτουργεί άψογα καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως μέρος για φαγητό, μέρος για να καθίσεις και να εργαστείς αλλά και για να ηρεμήσεις.

Images: idealhome.co.uk