Κρεμαστοί κήποι: Διακόσμησε τις γλάστρες σου με macrame που θα φτιάξεις μόνη σου (video)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Κρεμαστοί κήποι: Διακόσμησε τις γλάστρες σου με macrame που θα φτιάξεις μόνη σου (video)

Δε φαντάζεσαι πόσο πιο όμορφα θα δείχνουν τα φυτά σου αλλά και όλο το μπαλκόνι σου!

Το ξέρω, θέλεις κι εσύ -όπως κι εγώ- να ομορφύνεις εδώ και τώρα το μπαλκόνι σου και δεν ξέρεις από πού ν' αρχίσεις!

Το σκρολάρισμα στο Instagram, στο Pinterest και σε όλα τα deco sites είναι καθημερινό όμως όλα απαιτούν χρόνο και αρκετά χρήματα για ένα επικό make over!

Επειδή όμως εγώ -όπως φαντάζομαι κι εσύ- θέλω πάντα να βρίσκω ιδέες διακόσμησης που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε -ακόμη και ο πιο αρχάριος- και το αποτέλεσμα να με δικαιώνει, στάθηκα στα macrame! H αγάπη μου γι' αυτή την τεχνική -αν με διαβάζεις συχνά- είναι μεγάλη. Αυτή η boho αισθητική ταιριάζει τόσο πολύ στην καλοκαιρινή μου διάθεση αλλά και στην ρομαντική μου πλευρά (που είναι διάχυτη όλη τη χρονιά)!

macrame5

Macrame style: Εκεί όπου οι κόμποι κάνουν το θαύμα τους

Τι είναι το macrame

Τα βλέπεις παντού. Μπορεί στα νεότερα χρόνια να ξεκίνησε ως τεχνική που είχαν εφεύρει οι ναυτικοί για να διακοσμούν διάφορα προσωπικά αντικείμενά τους όμως η προέλευση της χρονολογείται από τον 13ο αιώνα από τους Άραβες υφαντουργούς (γι' αυτό η ονομασία της τέχνης αυτής προέρχεται από τη λέξη «migramah», που σημαίνει «διακοσμητικό κρόσσι»).

Η τεχνική του macrame μάς ταξιδεύει στα όνειρα, στις νεράιδες μέσα στα δάση, στα παραμύθια και σε μια άλλη διάσταση που πάντα θέλαμε να υπάρχουμε, ως αερικά πλάσματα!


https://www.instagram.com/p/CO7Vf6NFDw2

Πώς θα ομορφύνεις τις γλάστρες σου

Οι κόμποι και τα κρόσσια είναι το No1 χαρακτηριστικό των macrame. Διάλεξε το σχοινί που σου αρέσει και ξεκίνα να πλέκεις μέχρι να δημιουργήσεις μια «φωλιά» για τις γλάστρες σου. Πρέπει να είσαι ακριβής στο μέγεθος ώστε η κατασκευή σου να αγκαλιάζει ομοιόμορφα τις γυάλες και τα κασπώ σου. Είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φαντάζεσαι.

Στο video που ακολουθεί δες πόσο εύκολο είναι... Και μην παραλείψεις κανένα στάδιο γιατί σίγουρα η κατασκευή σου δεν θα είναι ομοιόμορφη. Χειροτεχνώντας το καλοκαίρι μας λοιπόν...



Πάρε ιδέες που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τα πιο ευφάνταστα σχέδια, στην gallery που ακολουθεί...