Με 7 απλά βήματα μπορείς να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Με 7 απλά βήματα μπορείς να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου

Το μυστικό για να αναβαθμίσεις ακόμη και το πιο απλό δωμάτιο κρύβεται στη φινέτσα και τη διάθεσή σου για δημιουργία. 

Σίγουρα, όλοι εύχονται να μπορούσαν κάποια στιγμή να εγκατασταθούν μόνιμα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και να μην κοιτάξουν ποτέ πίσω! Ναι, αυτή η επιθυμία είναι που έχουμε όλοι αλλά πόσο εφικτό είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Πριν απογοητευθείς σκέψου πως υπάχουν πολλοί τρόποι ώστε να μπορείς να φτιάξεις το δωμάτιό σου να μοιάζει με εκείνο των πιο πολυτελών ξενοδοχείων. Αχ! ναι, να δημιουργήσεις αυτή την ατμόσφαιρα ενός πολυτελούς δωματίου μέσα στο σπίτι σου.

Βάψε το δωμάτιό σου σε neutral αποχρώσεις και υιοθέτησε το νέο trend της άνοιξης

Πέντε μυστικά είναι αυτά που θα σου χαρίσουν την απόλυτη ηρεμία και θα αγκαλιάσουν με φινέτσα κάθε στιγμή σου. Δεν είναι μόνο ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις αλλά εμπεριέχονται και tips για το τι να μη κάνεις προκειμένου να πετύχεις την πολυτέλεια που αναζητάς.

1. Μην τσιγκουνεύεσαι να επενδύσεις σε φίνα κλινοσκεπάσματα

domatio_xenodoxeiou.jpg

Πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν να κοιμηθούν σε ένα χαλαρό κρεβάτι ξενοδοχείου όταν ταξιδεύουν, καθώς ορκίζονται ότι τους βοηθά να κοιμούνται καλύτερα. Αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις τον χρόνο ύπνου σου στο σπίτι κάνοντας το κρεβάτι σου εξαιρετικά άνετο και χαλαρωτικό, αγόρασε τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα που μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να είναι απαλά και πολυτελή καθώς αγγίζουν το δέρμα σου. Θα πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις σαν να σε αγκαλιάζουν σε ένα απαλό... κουκούλι.

2. Ο φωτισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας

fotismos.jpg

Σκέψου την ατμόσφαιρα που θα ήθελες να δημιουργήσεις στον χώρο όπου κοιμάσαι. Και τώρα κλείσε τα μάτια και σκέψου πόσο χαλαρωτικά νιώθεις όταν ξαπλώνεις σ΄ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, με την ηρεμία που αποπνέει ο χώρος λόγω του διακριτικού φωτισμού. Ο έμμεσος φωτισμός όπως οι λάμπες με γλυκές αποχρώσεις που αντανακλούν φως στον χώρο, είναι η καλύτερη λύση.

3. Βελτίωσε τα αξεσουάρ

axesouar_minima_domatio.jpg

Τα υψηλού επιπέδου δωμάτια ξενοδοχείων δεν γεμίζουν ποτέ με αξεσουάρ και χαριτωμένα είδη. Αντίθετα, κάθε τι που υπάρχει στον χώρο είναι προσεκτικά επιμελημένο, επομένως καλό θα είναι να ακολουθήσεις αυτήν την προσέγγιση και με στο δικό σου υπνοδωμάτιο. Μια προσωπική πινελιά, όπως ένα μικρό βάζο με λουλούδια, ένα κομψό ρολόι ή ένα ασημένιο πιάτο για να φιλοξενεί κάθε βράδυ τα κοσμήματά σου στο κομοδίνο είναι η ιδανιή επιλογή.

4. Γίνε η καμαριέρα ...του εαυτού σου

skepasmata.jpg

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που απολαμβάνεις κατά τη διαμονή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι που στρώνει κάποιος άλλος το κρεβάτι σου κάθε πρωί και όταν επιστρέφεις στο δωμάτιο μετά από μια κουραστική μέρα, το βρίσκεις στην εντέλεια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το μυστικό για να αντικρύζεις πάντα ένα στρωμένο κρεβάτι είναι να κάνεις αυτή την «αγγαρεία» αμέσως μόλις ξυπνάς κάθε μέρα.

5. Καθρέφτη αγάπη μου

stormeno_krvati.jpg

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα σε μέγεθος για να αισθάνεσαι όμορφα και φιλόξενα όταν βρίσκεσαι μέσα τους. Αλλά αν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος, η λύση είναι να τοποθετήσεις στρατηγικά καθρέφτες στο χώρο για να βοηθήσεις στην αντανάκλαση του φωτός και να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

6. Έργα τέχνης για επιπλέον luxury πινελιά

ergo_texnis.jpg

Ένα έργο τέχνης είναι αυτό που δίνει στο υπνοδωμάτιο επιπλέον προσωπικότητα και είναι επίσης βασικό συστατικό των πολυτελών δωματίων. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για να τοποθετήσεις έναν μεγάλο καμβά στον τοίχο επάνω από το προσκέφαλό σου. Αν σε ελκύει η μοντέρνα αισθητική, ένα μεγάλο αφηρημένο κομμάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή ενώ αν το στυλ σου είναι πιο παραδοσιακό, σκέψου να κρεμάσεις ένα υπέροχο τοπίο. Να θυμάσαι πως τα ασπρόμαυρα σχέδια είναι επίσης αρκετά κομψά.

7. Πρόσθεσε ένα χαλί

xali.jpg

Τι δημιουργεί μεγαλύτερη φινέτσα και χαρίζει ζεστασιά από ένα άνετο, βελούδινο χαλί στην κρεβατοκάμαρα; Τα μαροκινά χαλιά είναι επίσης εξαιρετικά άνετα και δίνουν χρώμα και μοναδικότητα σε κάθε εκλεπτυσμένο χώρο.