Αν θες να πουλήσεις το σπίτι σου πιο ακριβά, κάνε 5 αλλαγές για να δείχνει πιο πολυτελές

Αν θες να πουλήσεις το σπίτι σου πιο ακριβά, κάνε 5 αλλαγές για να δείχνει πιο πολυτελές

Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να εκτοξεύσουν την αξία του σπιτιού σου, είτε θες να το νοικιάσεις, είτε να το πουλήσεις!

Η πώληση του σπιτιού σου είναι μια συναισθηματικά δύσκολη διαδικασία - όχι μόνο αποχωρίζεσαι ένα μέρος μέσα στο οποίο έχεις άπειρες αναμνήσεις, αλλά ελπίζεις επίσης να βρεις έναναγοραστή που θα το αγαπήσει όσο εσύ. ότι Πέρα από όλα αυτά, πολλές φορές απαιτεί εξαντλητική δουλειά προκειμένου να αυξήσεις την αξία του και να το κάνεις πιο ελκυστικό για τους υποψήφιους αγοραστές.

Η interior-design influencer, Colette Shelton, λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλες και ακριβές αλλαγές στο σπίτι σου για να το πουλήσεις σε υψηλότερη τιμή. Ο στόχος, εξηγεί, είναι να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν καθαρό και φρέσκο χώρο, έτσι ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να δουν πώς θα ήταν το δικό τους όραμα.

5 φυτά που θα σε κάνουν να αναπνέεις καλύτερα μέσα στο σπίτι σου σύμφωνα με πειράματα της NASA

Το να δώσεις βάση στην είσοδο του σπιτιού, να συμμαζέψεις την ακαταστασία και να το κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρο και σύγχρονο, είναι απαραίτητα βήματα εάν θέλεις να αυξήσεις την τιμή του σπιτιού σου και να το πουλήσεις γρήγορα.

spiti-(2).jpg

#1. Εξωραϊσμός κήπου

Το βάψιμο της μπροστινής πόρτας της αυλής σου δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιώσεις την είσοδο του σπιτιού σου. Τα γηγενή χόρτα, τα αγριολούλουδα και τα βότανα αντί για αρχετυπικούς χλοοτάπητες που απαιτούν τόσο πολλή συντήρηση, είναι μια υπέροχη αλλαγή που μπορείς να κάνεις ώστε να κάνεις τον κήπο σου να μοιάζει πολύ πιο ελκυστικός. Μπορείς επίσης να φυτέψεις ελαιόδεντρα, πάπυρο, δεντρολίβανο και λεβάντα - φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα χωρίς να απαιτούν συχνό πότισμα ή φροντίδα.

#2. Eντυπωσιακή είσοδος

Η είσοδος του σπιτιού πρέπει να αντιπροσωπεύει το στιλ ή τη διάθεση που μεταφράζεται σε όλο το υπόλοιπο μέρος του. Επομένως οτιδήποτε υπάρχει σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να είναι άψογο. Η Shelton συνιστά να διακοσμήσεις τον χώρο αυτό με εντυπωσιακά φωτιστικά, όπως απλίκες ή κρυστάλλινα φωτιστικά.

#3. Διακόσμησε όλους τους χώρους με το ίδιο στιλ

Το να έχεις διακοσμήσεις κάθε χώρο του σπιτιού με διαφορετικό στιλ μπορεί να αποπροσανατολίσει τους επίδοξους αγοραστές, επομένως μείωσε την ποικιλία όσο το δυνατόν περισσότερο.

#4. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες

Οι τελευταίες πινελιές σε ένα σπίτι είναι εξίσου σημαντικές - αν όχι περισσότερο - με τις τεράστιες αλλαγές. Τα εντυπωσιακά πόμολα στις πόρτες και οι κομψές βρύσες θα προσελκύσουν τους επίδοξους αγοραστές. Για τον ίδιο λόγο, σκέψου να αντικαταστήσεις τα πλαστικά ντουλάπια στην κουζίνα σου, με ντουλάπια κατασκευασμένα από ξύλο ή μέταλλο.

#5. Βάψε τους τοίχους σε γηίνους ή λευκούς τόνους

Οι προσωπικές πινελιές είναι αυτές που κάνουν ένα σπίτι «δικό σου», αλλά όταν πρόκειται να το πουλήσεις, μπορούν να διαταράξουν το όραμα του αγοραστή για το πώς θα έμοιαζε το δικό του. Αφού αφαιρέσεις, λοιπόν, τις καλλιτεχνικές και τις οικογενειακές φωτογραφίες, είναι σημαντικό να αφαιρέσεις κάνεις και μερικές αλλαγές στα χρώματα του σπιτιού, ώστε να γίνει πιο ουδέτερο και να φαίνεται πιο μεγάλο. Ιδανικά, βάψε τους τοίχους σε γηίνους ή λευκούς τόνους.