No place like home: Φέτος το σπίτι σου γίνεται ένα φιλόξενο «καταφύγιο» για όλη την παρέα

No place like home: Φέτος το σπίτι σου γίνεται ένα φιλόξενο «καταφύγιο» για όλη την παρέα

Πάντα θα υπάρχουν μετατροπές και βελτιώσεις που μπορείς να πραγματοποιήσεις, ώστε αυτός ο χώρος να μεταμορφωθεί σε μία φιλόξενη «αγκαλιά», σε ένα φθινοπωρινό, hygge «καταφύγιο», για λίγους και εκλεκτούς.

Αν μπορούσες να παρομοιάσεις με κάτι το σπίτι σου, θα έλεγες πως είναι το δικό σου προσωπικό βασίλειο, ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να σου προσφέρει καθημερινά στιγμές χαλάρωσης και να χωράει τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια, το σαλόνι σου μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης για όλη την παρέα, σε ένα μέρος όπου όλοι νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Κακά τα ψέματα. Από όταν πήρες την απόφαση να εγκαταλείψεις την πατρική στέγη και να νοικιάσεις ένα δικό σου σπίτι, κατάλαβες πως δεν υπάρχει μέρος, το οποίο να αντικαθιστά την ανεκτίμητη αίσθηση που σου προσφέρει ο προσωπικός σου χώρος, εκτός από την αγκαλιά των δικών σου ανθρώπων. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν μετατροπές και βελτιώσεις που μπορείς να πραγματοποιήσεις, ώστε αυτός ο χώρος να μεταμορφωθεί σε μία φιλόξενη «αγκαλιά», σε ένα φθινοπωρινό, hygge «καταφύγιο», για λίγους και εκλεκτούς.

Και ακριβώς επειδή, there is no place like home, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις συμβουλές που «ξετρυπώσαμε» από το ενημερωμένο Trends Magazine 2023 της Vitex και οι οποίες υπόσχονται να αναβαθμίσουν το σπίτι σου σε μία ασφαλή, ζεστή «φωλιά» από τον έξω κόσμο.

#1 Μοντέρνες αποχρώσεις που «ρέουν» στον χώρο δίνοντας μία αίσθηση θαλπωρής

Η ασφάλεια και η ηρεμία είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον προσωπικό σου χώρο αναντικατάστατο. Τι γίνεται όμως, όταν το σπίτι σου δεν σου εμπνέει τη χαλάρωση που χρειάζεσαι έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στους δρόμους της πόλης; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν περίοδοι που νιώθεις πως το σπίτι δεν σε χωράει. Είναι οι φορές που επιβάλλεται να φέρεις έναν «αέρα» ανανέωσης στον χώρο σου, διότι αυτή η αλλαγή θα έχει θετική επίδραση στην καθημερινότητα και τη διάθεσή σου. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το καταφέρεις, είναι να «ντύσεις» τους τοίχους σου με τις αιθέριες αποχρώσεις που «ρέουν» απαλά στον χώρο, δίνοντας μία αίσθηση ηρεμίας και θαλπωρής. Πιο αναλυτικά, μοντέρνα παστέλ χρώματα, όπως το 0456-Fair Maiden, το διακριτικό 1314-Desired Dawn και το ρομαντικό 0071-Ruby Eye της Vitex, συνθέτουν μία παλέτα από επιλογές που μετατρέπουν κάθε δωμάτιο σε ένα δικό σου προσωπικό «καταφύγιο».

image003.jpg

#2 Επενδύοντας στη φυσική ομορφιά και προσθέτοντας κομψές διακοσμητικές πινελιές

Μπορεί να είσαι μία ορκισμένη urban lover που θεωρεί το αστικό τοπίο ως το φυσικό της περιβάλλον, ωστόσο, όταν επιστρέφεις το απόγευμα στο σπίτι σου, θέλεις να «ταξιδεύεις» μακριά από τον θόρυβο και την ένταση της πόλης. Καλό είναι, λοιπόν, να εμπλουτίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου με «πινελιές» φυσικής ομορφιάς, προσθέτοντας μερικά φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι ή την κουζίνα σου και στολίζοντας τις γωνίες του σπιτιού με αποξηραμένα λουλούδια ή αρωματικά κλαδιά, όπως ο ευκάλυπτος και η λεβάντα. Τοποθέτησε ένα «πλούσιο» μπουκέτο από αρωματικά κλαδιά σε ένα κομψό, πήλινο αγγείο ή σε ένα minimal γυάλινο βάζο και άφησε το άρωμά τους να σε παρασύρει σε μία νοητή διαδρομή κάπου στην ύπαιθρο, σε κάποιο κατάφυτο δάσος, ενώ εσύ θα κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού σου.

#3 Μία δροσερή μπλε πρόταση που βελτιώνει τους χώρους εστίασης του σπιτιού σου

Η κουζίνα και το σαλόνι είναι οι χώροι που περνάς ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερο χρόνου σου, όταν βρίσκεσαι στο σπίτι. Ακριβώς για αυτό, είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα δωμάτια να σε κουράσουν ή να τα βαρεθείς σε βάθος χρόνου. Συνεπώς, αν θέλεις να τους χαρίσεις άμεσα μία ολική ανανέωση, η οποία θα έχει και το ανάλογο αντίκτυπο στη διάθεσή σου, χωρίς να επενδύσεις σε νέα έπιπλα ή να βγεις εκτός budget, να ξέρεις πως μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη μπλε απόχρωση. Σύμφωνα με το Trends Magazine 2023 της Vitex, ένα ζωηρό μπλε, όπως το ονειρικό 0471-Miracle Bay της Vitex, είναι το deco «μυστικό» που θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις περισσότερο την προετοιμασία των ημερήσιων γευμάτων σου, καθώς και τα φθινοπωρινά απογεύματα που χαλαρώνεις στο σαλόνι, παίζοντας επιτραπέζια ή κάνοντας ατελείωτο chit chat με τις κολλητές σου.

image005.jpg

#4 Η αντίθεση που αναδεικνύει την όψη του ξύλου με τη βοήθεια ενός ψυχρού γκρι

Αν το ξύλο είναι το υλικό που κυριαρχεί στα δωμάτια του σπιτιού σου, είναι σημαντικό να επενδύσεις στις αποχρώσεις που μπορούν να αναδείξουν τη ζεστή όψη του, χωρίς όμως να «κλείνουν» ή να σκοτεινιάζουν τον χώρο. Και αν υπάρχει ένα χρώμα που «δένει» όσο κανένα με τη φυσικότητα του ξύλου, αυτό είναι ένα ψυχρό γκρι, δηλαδή μία απόχρωση που διαθέτει την απαραίτητη ένταση και τον σωστό τόνο, ώστε να προσδίδει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βάθος στον χώρο σου. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το 0107-Prosperity της Vitex, το οποίο αποτελεί το Χρώμα της Χρονιάς για το 2023. Δεν είναι απαραίτητο να βάψεις με το γκρι ή με το 0107-Prosperity όλους τους τοίχους ενός δωμάτιου, για να διαπιστώσεις τη διαφορά. Επίλεξε να βάψεις μόνο τον έναν τοίχο, αφήνοντας τους υπόλοιπους λευκούς και βελτίωσε την ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος σου με τον πιο απλό, αλλά εγγυημένο τρόπο.

image007.jpg

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα πρωτότυπα deco tips που μπορείς να ανακαλύψεις, ξεφυλλίζοντας το ανανεωμένο χρωματολόγιο Trends Magazine 2023 της Vitex, δηλαδή τον απόλυτο οδηγό για να δημιουργήσεις μία hygge ατμόσφαιρα θαλπωρής στο σπίτι σου, ένα φθινοπωρινό «καταφύγιο» για να το μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η VITEX ΑΕ. κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των δομικών υλικών από το 1932. Με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής και δύο θυγατρικές εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία και Βουλγαρία), η VITEX προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αρχιτεκτονικά χρώματα (Vitex), σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (Vitextherm) και ασφαλτικά υλικά στεγάνωσης (Hermes). Η εταιρεία διαθέτει είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και βιώσιμα εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλα και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και σε 20 χώρες παγκοσμίως. Η VITEX λειτουργεί με βάση την βιωσιμότητα – χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το εργοστάσιό της εταιρείας, που λειτουργεί με σχεδόν μηδενική διαδικασία αποβλήτων, πολιτική μηδενικών ατυχημάτων και μηδενική ενέργεια, καθώς διαθέτει εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή στέγη ισχύος 1MW. Χάρη στη φιλόξενη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα της εταιρείας, η VITEX κατατάσσεται στις 10 καλύτερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για το 2022 και το 2021, καθώς και βραβεύεται με το βραβείο Growth Award 2021 για την κατηγορία ESG της Eurobank και της Grant Thornton. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το vitex.gr.