Πολλοί καθρέφτες και ελάχιστο φως- Τα 5 μεγάλα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού

Πολλοί καθρέφτες και ελάχιστο φως- Τα 5 μεγάλα λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι ειδικοί μοιράστηκαν μαζί μας τα απόλυτα tips που θα μεταμορφώσουν το χώρο σου.

Το σπίτι μας είναι ο χώρος στον οποίο επιστρέφουμε μετά από μια κουραστική ημέρα και αποτελεί το «καταφύγιό μας». Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σου αν θες να δείχνει ζεστό, μοντέρνο και περιποιημένο.

Η Vivien, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων από τον Καναδά, εξήγησε σε ένα βίντεο στο YouTube ότι ορισμένα πράγματα μπορεί να φαίνονται όμορφα και μοντέρνα ωστόσο δεν σε βοηθούν καθόλου να χαλαρώσεις και να νιώσεις άνετα στον χώρο σου.

5 λάθη που κάνεις με την διακόσμηση του σπιτιού

1) Ο χώρος έχει πάρα πολλές ευθείες γραμμές

Αυτό μπορεί να «δημιουργήσει μια αυξημένη αίσθηση άγχους» σύμφωνα με τη Vivien. Όταν περιβάλλουμε τον εαυτό μας με πάρα πολλές ευθείες γραμμές, ο εγκέφαλος ερμηνεύει τα μοτίβα ως επικίνδυνα, το αντίθετο από αυτό που θέλεις να νιώθεις στο σπίτι σου. Επίλεξε απαλές, πιο στρογγυλεμένες άκρες που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι απλό όπως μια κυρτή γλάστρα με φυτά ή ένας κυρτός καναπές.

2) Μη ξεχνάς το πράσινο

Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν περιβάλλονται από φυτά.

«Τα φυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μοναξιά και τη θλίψη παρέχοντας σου κίνητρο», υποστηρίζει η Vivien. Επένδυσε σε γλαστράκια και γλάστρες με φυτά της αρεσκείας σου τα οποία θα δώσουν cozy vibes στον χώρο.

fyta.jpg

3) Έχεις πολλούς καθρέφτες

«Αν το δωμάτιό σου είναι ήδη ακατάστατο, ο καθρέφτης σου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή την ακαταστασία και αυτό δεν αρέσει στον εγκέφαλό μας», αναφέρει η ειδικός.

Η Vivien πρόσθεσε ότι το να έχεις πάρα πολλούς καθρέφτες στον χώρο σου μπορεί να προκαλέσει άγχος, ειδικά σε μερικούς ανθρώπους που απλά δεν θέλουν να κοιτάζουν τον εαυτό τους όλη μέρα.

kathreftes.jpg

Το αλεξανδρινό, η αμαρυλλίς & ακόμη 8 χριστουγεννιάτικα φυτά για δώρο στις επισκέψεις των γιορτών

4) Έχεις πάρα πολλά κρύα υλικά

Τα κρύα υλικά όπως το γυαλί και το μέταλλο μπορούν να μειώσουν τη διάθεσή σου αν δεν ενσωματωθούν με πιο φυσικά υλικά όπως το ξύλο. Η προσθήκη φυσικών υλικών μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα, γι' αυτό προσπάθησε να τα εντάξεις στον χώρο σου.

5) Δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως

Αν θες να τονώσεις τη διάθεσή σου σε χρόνο Dt, το ηλιακό φως είναι ο καλύτερος τρόπος σύμφωνα με την διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων.

«Το φως του ήλιου πυροδοτεί την απελευθέρωση σεροτονίνης, η οποία είναι μια χημική ουσία που βοηθά στην ανύψωση της διάθεσής μας», δηλώνει η Vivien.

Στο video που ακολουθεί θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com