Το αλεξανδρινό, η αμαρυλλίς & ακόμη 8 χριστουγεννιάτικα φυτά για δώρο στις επισκέψεις των γιορτών

Μαρία Ροδίτη
Το αλεξανδρινό, η αμαρυλλίς & ακόμη 8 χριστουγεννιάτικα φυτά για δώρο στις επισκέψεις των γιορτών

Ένα χριστουγεννιάτικο φυτό θα δώσει άλλον αέρα στη γιορτινή διακόσμηση και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε κάλεσμα που έχεις το επόμενο διάστημα. 

Τα χριστουγεννιάτικα καλέσματα στις γιορτές θα είναι πολλά. Όλες το ξέρουμε αυτό. Μα η θεία που καιρό έχει να σε δει, μα ένα τραπέζι στους κουμπάρους, μα ένας Χρήστος ή μια Βασιλική… Όλο και σε κάποιο σπίτι θα πρέπει βρεθείς για να γιορτάσεις και ακριβώς εκείνη την ώρα σκέφτεσαι: μα τι δώρο να πάρω.

Εκτός από κοσμήματα, μπουκάλια με κρασί, ρούχα, προϊόντα ομορφιάς και άλλα αξεσουάρ, μια τέλεια και χρήσιμη επιλογή είναι τα φυτά. Και συγκεκριμένα τα χριστουγεννιάτικα φυτά, τα οποία θα δώσουν boost στη διακόσμηση του κάθε σπιτιού τόσο στη διάρκεια των γιορτών όσο και μετά από αυτές.

Άσε και το δέντρο και στόλισε το τζάκι! +4 ακόμη σημεία που μπορείς να διακοσμήσεις

Αν δεν έχεις ιδέα τι φυτό να αγοράσεις στους αγαπημένους σου, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις ποια είναι τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα.

Αλεξανδρινό

https://www.instagram.com/p/CmL4EenoCPQ

Στην κορυφή της λίστας με τα χριστουγεννιάτικα φυτά βρίσκεται το αλεξανδρινό. Το αλεξανδρινό έχει τις ρίζες του στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, ενώ στην παράδοση των Αζτέκων, συμβόλιζε την αγνότητα. Στον Χριστιανισμό, το συγκεκριμένο άνθος συνδέεται με το αστέρι της Βηθλεέμ και στις γιορτές των Χριστουγέννων συνηθίζεται να δίνεται ως δώρο ενσαρκώνοντας το κέφι της εποχής και την αναπαράσταση καλών ευχών.

Κυκλάμινο

kyklamino.jpg

Θα το βρεις σε κόκκινο, λευκό, μοβ της λεβάντας και ροζ χρώμα. Το κυκλάμινο συνδέεται συχνά με την αγάπη και την αφοσίωση, ιδιαίτερα τη μητρική αγάπη. Επίσης, στη χριστιανική θρησκεία συνδέεται με την Παναγία, λόγω της συνήθειας τους να γνέφουν, όπως η Μεγαλόχαρη που σκύβει το κεφάλι της με ευλάβεια.

Αμαρυλλίς

https://www.instagram.com/p/CmKUjKILTNd

Μοιάζει με αλεξανδρινό, έχει υπέροχο κόκκινο χρώμα και είναι μια πολύ ωραία επιλογή δώρου για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Το λουλούδι Αμαρυλλίς συμβολίζει τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την υπομονή.

Νάρκισσος ο παπυρώδης

https://www.instagram.com/p/CKM1y4KHrbh

Το τέλειο λουλούδι για εσωτερικό χώρο και για να στολίσεις τα Χριστούγεννα το σπίτι σου ή να χαρίσεις ως δώρο. Ο νάρκισσος ο παπυρώδης αντιπροσωπεύει την ελπίδα και την αφοσίωση, ενώ είναι και σύμβολο πίστης.

Χριστουγεννιάτικος κάκτος

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος ανθίζει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες. Με κόκκινα άνθη, με ροζ, με κίτρινα, με πορτοκαλί, με λευκά και μωβ. Θεωρείται σύμβολο μακροζωίας και ανθεκτικότητας.

xmas_cactus.jpg

Συνέχισε στην gallery και δες ακόμη 5 χριστουγεννιάτικα φυτά που μπορείς να κάνεις δώρο στους φίλους σου ή να χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις το σπίτι σου για τις γιορτές.